HDP SAHAYA İNMİŞ
Siyaset, 29 Temmuz 2021 14:07
Hakkında kapatma kararı bulunan ve anayasa mahkemesine sevk edilen karara rağmen yarin seçim olacak şekilde tüm Türkiye de sahaya inerek yarin seçim olacak gibi tabanda çalışmaya başlamış ve ülkeyi il il ilçe ve köy demeden gezerek HDP ni halka anlatıyorlar.
Bir heyet te Malatya ya gelerek incelemelerde bulunarak raporlarını genel merkezlerine sunacaklar.
Malatya ya genel başkan yardımcısı İlknur Birol ve Gaziantep milletvekili HDP TBMM idare amiri Prof. Mahmut Tuğrul görevlendirilmişler.
Malatya ya gelerek hemen çalışmalar yapmaya başlayan heyet önce Kale ilçesinde halk ile buluşarak kale (izollu) ilçesi halkı ile toplantı yaparak Türkiye’nin gündemini enine boyuna tartışmışlar ve her iki tarafta birbirlerine başarılar dilemişlerdir.
Kaleden sonra özellikle son zamanlarda Malatya da gündem olan TÜTÜN sorunu ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Sürgü mahallesine gidilerek tütün üreticileri ile uzun bir toplantı yapılmış ve üreticilerin sorunları dinlenip not alınarak genel merkeze iletilmek üzere dosyalanmıştır.
Akşam Malatya da demokrasi platformu bileşenleri ile toplantı düzenlenmiş olmasına rağmen sürgüde ki tütün üreticilerinin dert ve sorunları nedeniyle toplantıya kısa bir süre geç gelinmiş olsa da bu toplantıda HDP adına çok aydınlatıcı olduğu belirtilmiştir.
Demokrasi platformu bileşenlerini tam tekmil sayılacak şekilde karşılarında gören HDP heyeti oldukça önemli konularda her iki yetkili de açıklamalar yapmış özellikle seçim ve ittifaklar tartışılmıştır.
Bu dönem ittifaklarda daha dikkatli olacaklarını hiç kimseye koşulsuz destek verilmeyeceğini gerekirse tüm HDP bileşenlerle birlikte yeni bir ittifak kuracaklarını ancak özellikle AKP ile hiçbir zaman yan yana gelinmeyeceğinin altını çizdiler.
Heyet özellikle barıştan özgürlükten insan haklarından bunların ortak birleşeni olan demokrasiden yana olduklarını bu konularda asla taviz vermeyeceklerini kendilerinin amaçlarının iktidarı değil sistemi değiştirmek olduğunu yani demokratik Türkiye eşit yurttaşlık temel ilkeler üzerinde yürüyeceklerini belirttiler.
Gecenin geç vaktine kadar devam eden toplantı sonucunda çok memnun olduklarını çok önemli bir toplantı yaptıklarını ve Malatya da ki arkadaşlardan önemli ölçüde yararlandıklarını belirterek ilimizden ayrıldılar.
Siyaset, 29 Temmuz 2021 14:07
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
