M.B. B İtfaiye daire başkanı Hanifi Acar'dan vatandaşları yangın uyarısı
Gündem, 01 Ağustos 2021 07:03
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların sıcak olduğu bugünlerde yangınlar konusunda önlem almaları ve dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.
Yangın olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, itfaiyenin birçok sorumluluk alanı olduğuna dikkat çekti. Acar, “En önemli hizmetlerimizden biri önlem hizmetidir.
Önlemek ödemekten daha kolaydır anlayışıyla vatandaşlarımıza iş yerlerinde evlerinde eğitimler düzenliyoruz. Yangın çıkmaması için neler yapılabilir, yangın çıkması durumunda en az hasarla nasıl üstesinden gelinir, bunun gayreti ve çabası içindeyiz. Yaz aylarında dikkatli ve hassas olmalıyız. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum bahçe ve ormanlarımızda piknik yaparken ateşlerimiz söndürmeden oradan ayrılmayın” dedi.
Türkiye'de bazı bölgelerde son günlerde ciddi orman yangınları görüldüğünü hatırlatan Acar, “Muğla Marmaris ve Antalya Manavgat'ta orman yangınları 2 gündür kontörlü altına alınmaya çalışılıyor. Türkiye’de 40'dan fazla ilimizde orman yangını oldu.
Afet bölgesinde yangın olan bölgeye biz de ekibimizi hazırladık. Ama yangınlar kontrol altına alınca biz gitmedik. Malatya’mızda da zaman zaman orman yangınları oluyor. Bayramın 2’nci gününde Doğanyol ilçesi ve Pütürge ilçemizde ciddi orman yangını oldu.
Bunlar basına fazla yansımadı. Çünkü zamanında müdahale ettik. 8 ve 10 saat süren çalışmalar sonunda yangınlar kontrol altına alındı. Can kaybı yaşanmadı çok şükür” ifadelerini kullandı.
Acar, Malatya’da bu yılın ilk yarısında çıkan ve müdahale ettikleri yangınlar hakkında da istatistiki bilgi aktararak, "Malatya’mızda ilk yedi ayda bin 997 yangına müdahale ettik. Malatya Büyükşehir Belediye İtfaiye personeli olarak müdahale ettik.
Malatya’mızda 150 ev yangını, bin 355 tanesi orman, çöp ve bahçe yangını, toplam bin 997 yangına müdahale ettik. Tüm yangınlar küçük bir kıvılcımla başlıyor. Zamanında müdahale edilmediği zaman maalesef yangınlar büyüyerek devam ediyor.
Yangın bir afettir.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire personeli olarak yangınlara zamanında müdahale ettik. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. En yakın zamanda itfaiye dairesi binasını tamamladı ve hizmet sundu.
Buradan başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Malatya’mızda sadece büyükşehir belediyesi itfaiyesi var. Bazı illerde sanayi bölgesinde olan itfaiye personeli var. Bizde sadece büyükşehirde var. O da bizim yükümüzü arttırıyor” dedi
Gündem, 01 Ağustos 2021 07:03
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
