Kılıçdaroğlu: Kara kış ekonomisi yaşayacağız, yağmur gibi zamlar gelecek

Siyaset, 05 Ekim 2021 13:01

Kılıçdaroğlu: Kara kış ekonomisi yaşayacağız, yağmur gibi zamlar gelecek

 

 

            CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslenerek "Sen bedava yaşıyorsun, asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu

            Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

            "TBMM'de görev alan milletvekillerinin birilerinin değil milletin vekili olmasını isteriz. Milletvekilleri iradesini saraya veya belli bir kişiye teslim etmişse onlardan milletin vekili olamaz. Milletvekili milletin vekili olmalı, ahlaklı olmalı, TBMM'de ihale takipçisi milletvekili olamamalı, adamına göre karar veren milletvekili olmamalı."

            "Zaman zaman soruyorlar acaba CHP iktidar olduğunda elde ettiğimiz kazanımlar ellerimizden alınır mı diye. Hiçbir kazanım ellerinizden alınmadığı gibi yeni kazanımlara sahip olacaksınız iktidarımızda. İnşallah iktidar olacağız göreceksiniz en özgür şekilde bizi eleştireceksiniz. Sabahın köründe polis gelip kapınızı vurmayacak, neden eleştirdin diye "Hala yurt sorununu çözememişseniz bir sorun var demektir.

            Bunların düşünceleri çok farklı. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok. Ankara'nın içini boşaltıyorlar. Şimdiden parça parça Merkez Bankası'nı İstanbul'a nasıl taşıyacağız. Tefeciler Londra'da olmasın da o binada olsun. O binayı öğrenci yurt yapacağız Merkez Bankası Ankara'da kalacak."

            "Bugünlerde gene gazetelerde var vergi cennetlerine paralar gönderilmiş. Niye para gönderilir oradan Türkiye'ye neden para gelir? Vergi ödememek için. Siz devleti yöneteceksiniz sizin aileniz Man Adası'nda şirketler kuracak ve siz vergi ödemeyeceksiniz.

          Devleti yöneten bir kişi vergi cennetlerinde şirket kurar vergi de vermez der misiniz? Bu adalet mi? Adalettir derseniz açlık sefalet devam edecek."

 

"Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor"

 

           "Siyasette kirlilik var. Rüşvet alan siyasetçiler var. Bunu ben değil İçişleri Bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor. "Neden rüşvet aldın" sorusunu bile soramıyorlar."

         "Sen rüşvet alanları korumuyor musun? Devletin televizyonunda '10 bin dolar rüşvet alıyor' diye konuştun. Savcılığa neden suç duyurusunda bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti, rüşvetçiyi koruyorsa temiz adam değildir."

            "Türkiye’yi kocaman bir çamaşırhaneye döndürdünüz. İnsan kaçakçılığı fuhuş paralarının meşrulaştırıldığı bir Türkiye!’ Siz kabul ediyor musunuz böyle bir Türkiye!

 

"Kara kış ekonomisi yaşayacağız"

 

          "Kara kış geliyor kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. Daha henüz siz baharınızı yaşıyorsunuz daha zamlar gelmedi kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini milleti nasıl perişan ettiğini. Yağmur gibi zamlar gelecek. Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız ve mücadelesini vereceğiz."

              "Milletin gözünü boyamak için Erdoğan markete gidiyor 'fiyatlar gayet uygun' diyor. Sana göre fiyatlar uygun. Sen elektrik, doğalgaz, su ödemezsin. Sen bedava yaşıyorsun, her şey bedava sana. Sen acaba asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? 2825 lira.

             E sen oturup bir ayı 2825 lira ile geçir bakalım. 2825 lira asgari ücret veriyorsunuz ayrıca vergi ödüyor bu kişi ve Erdoğan sözde markete gidiyor bin küsur lira ödüyor fiyatlar gayet uygunmuş diyor. Milleti mi kandırıyorsun ya! Sen fiyatların ne olduğunu; Türkiye'yi nereden nereye getirdiniz bilmiyor musun?"

           "Ev kiraları sadece İstanbul'da bir yılda yüzde 63 artmış. Ankara'da yüzde 35. Erdoğan ev kirası vermiyor. Hiçbir şey ödemiyor. Alışverişe gitmiş beyefendi fiyatlar gayet uygun diyor. AK Parti'ye ve MHP'ye oy veren kardeşlerime bir kez daha seslenmek isterim. Siz 83 milyonun Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet etmesini istiyor musunuz?"

 

"Hükümeti yöneten yeraltı dünyasıdır"

 

            "AKP 2002'de Meclis'e geldiğinde ne yaptı? Yolsuzlukları araştırma komisyonu kurdu. İnşallah aynı şeyi yapacağız. Bütün yolsuzlukları milletin önüne koyacağız. Geçmişte ne yaptılarsa aynısını yapacağız."

            "Bunlar da artık anladılar gidiyorlar. Madem gidiyoruz giderken ne götürürsek kârdır diyorlar. Devletin harim-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Madem gidiyoruz o zaman vurgunu vurup öyle gidelim.

            En küçüğünden en büyüğüne kadar çalışan mantık budur. Yoksa baronlara savaş açarlardı. Baronlara dokunamıyorlar bile. Hapisteki adamı serbest bırakıyorlar. Eğer bir uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi parayla satın alıyorsa onun bu memlekete vereceği ne fayda var? Bunu bir tarafa yazalım.

               Bu mücadeleyi dostlarımızla beraber yapacağız. Ahlaklı, düzgün bir sayfayı açacağız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış olacağız. Saraydan talimat alıp ona göre karar veren ona göre dava açan savcılara da sesleniyorum siz de kendi geleceğinizi düşünün.

             Adaleti yerine getirmek saraydan talimat almakla olmaz. Siz adaleti değil adaletsizlik dağıtıyorsunuz. Eğer biz bunları düzeltemezsek o zaman niye siyaset yapıyoruz?"

         "Hükümeti yöneten, hükümete şöyle veya böyle talimat veren yeraltı dünyasıdır. Bu konuda çok iddialıyım. Neden? Dilovası' nda uyuşturu yakalandı, Mersin Limanı'nda yakalandı. 4 ton 900 kilo kokain yakalandı.

              Yakalanan kim? Bir gariban fırından ekmek çalsa aynı gün akşam hakim tutuklama kararı verir. Zindaşti'yi serbest bırakan kim? Ortadoğu'nun en büyük baronu. Kim serbest bıraktı bu adamı? İki askerimiz yakılarak öldürülüyor.

            Talimatı veren IŞİD. Polis yakalıyor, Türkiye'ye getiriliyor. Bir bakıyorsunuz serbest bırakılmış. Kim bu adamı serbest bıraktı? Erdoğan bütün bunların karşısında neden susuyor? Sen baronlardan yana mısın, halktan yana mısın? Sezgin Baran Korkmaz'ı önce kim tutukladı, sonra kim serbest bıraktı? 

            Serbest bırakan adamlarla ilgili kararı alan insanlardan birisini getirdin Adalet Bakanlığı'na bakan yardımcısı yaptın. Birisini getirdin AYM'ye üye yaptın. Ben bunları unutacak mıyım Erdoğan? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, ne olursa olsun haksızlık karşısında asla ve asla susmayacağım." 

 

"Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz"

 

            "Belediyelerimiz ve onların destekledikleri kooperatiflerle güzel şeyler yaptık, 3 gün sürdü. Onlara ne yapacağımızı anlattım. Her ürünün bir taban fiyatı olacak. Maliyet + makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Bütün bunları planlama ile yapacağız. Taban fiyatın altına ürün düşünce devlet alacak onu. 19 yılın sonunda nereye geldik? Planlama yok. Sorumlu çiftçi değil, devleti yönetenler.

            "Diyelim sel felaketi, yangın, don oldu. O zaman devreye sigorta giriyor. Dolayısıyla çiftçi bunlar olsa da bilecek ki sosyal devlet benim yanımdadır. Biz böyle düşünüyoruz."

          "Türkiye gübre üretemez mi ya? Dışarıya niye para vereyim? İçeride üretirsen maliyeti düşük olacak. Kim yurtdışına dolarlarını götürüyor hepsini biliyoruz. Hepsinin tek tek hesabını soracağız."

          "Çiftçi arkadaşlarıma söylüyorum. Halkın iktidarında hiçbir çiftçinin traktörü, hayvanı haciz edilemeyecek, kanun çıkaracağız. Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacağız. Besicilik yapan her yere, toprağı eken biçen her yere veteriner, ziraat mühendisi ve teknikeri göndereceğiz. Çiftçiye destek olacaklar. Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz."

Siyaset, 05 Ekim 2021 13:01

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "

ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "

KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!

KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!

SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!

SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!

GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN

GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN

VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ

YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ

Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI

Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI

BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "

Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "

ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ   HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI

MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI

36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART

36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR.  DAHA KAZANDI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI

ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU  İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ

ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU:  " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "

ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "

VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "

VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "

BU YIKIM TESADÜF DEĞİL  REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI

BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI

BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI

BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI

AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ  " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.

AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.

BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN  ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI

BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI

MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI

MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI

MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA  SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE  300 BİN TEMAS

AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

AKP TABUTTAN KORKTU..!!

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR

BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR

AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI