Keskin, Vatandaşın aradığı her şey Malatya Çarşısında var
Ekonomi, 14 Ekim 2021 01:52
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşların “Yöresel Ürünler” adı altında düzenlenen sözde fuara gitmek yerine Malatya Çarşısında aradıkları her şeyi bulabileceklerini belirtti.
Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Daha önce Büyükşehir Belediyesinin yanında açılan ve adına yöresel ürünler fuarı denen sözde etkinlikler, girişimlerimiz sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın destekleri ile şehir dışına alınmıştır.
Bu konuda esnaf camiası olarak kendilerini teşekkür ediyoruz. Malatya merkezde bu tür etkinlikler bir daha düzenlenmeyecek.
Esnafın olduğu yerde bu tür satış etkinlikleri olmayacaktır. Orduzu Pınarbaşı fuar alanıdır, ancak orada da bu tür sözde yöresel ürün fuarlarının yapılmasına karşıyız.
Çünkü ortada fuar standartlarına uyan bir etkinlik yoktur. Fuarda tanıtım olur, bunlar tamamen satış yapıyor. İl İl dolaşan sirk gibiler. Aynı ürünü Malatya’ya getirip Trabzon tereyağı diyorlar, Trabzon’a götürünce Malatya tereyağı diyorlar.
Aslında Trabzon’un peyniri, yağı yok, buraya getirip Trabzon yağı ve peyniri diye satıyorlar. Bütün vatandaşlarımızı Malatya esnafından alışveriş yapmaya davet ediyorum, Malatya Çarşısında aradıkları her şeyi bulmaları mümkündür.” dedi.
Keskin, “Malatya’da önemli bir yöresel ürün potansiyeli varken, dışarıdan getirilen ürünlerin satış etkinliklerine izin verilmesi doğru değildir. Malatya’nın 13 ilçesinin tatları, ürünleri bir araya getirilsin, Malatya yöresel ürünleri için etkinlik düzenlensin.
Öyle bir etkinliğe karşı çıkmayız, çünkü Malatya’nın alın teri. Son dönemde belediyelerimizin de katkıları ile Girişimci Kadın Kooperatiflerimiz kuruldu.
Bu kooperatiflerimiz de bütün ilçelerimizin yöresel tatları ve ürünleri bulunmaktadır. Malatyalının parası il dışına gideceğine, Malatya’da kalsın. Malatya’ya yöresel olarak getirildiği söylenen ürünler soğuk hava deposu ürünleridir, il il dolaştırılıyor.
Ekonomik sıkıntı çeken esnafımızın karşısına bu tür etkinliklerin çıkartılması doğru değildir. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesini, Malatya Vergi Dairesi’ni, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü, Ticaret İl Müdürlüğünü, SGK İl Müdürlüğünü, Sağlık İl Müdürlüğünü esnafı nasıl denetliyorlarsa, sözde yöresel ürünler fuarında bulunanları da öyle denetlesinler.
Bu konunun da ayrıca takipçisi olacağız.” İfadelerini kaydetti.
****************
Keskin, “Yerel gazetelerimize dokunmayın”
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yerel gazetelerin yayın hayatlarını sürdürmesinde sıkıntı yaşayabilecekleri uygulamalardan uzak durulmasını isteyerek, “Yerel gazeteler; yerel medyamızın lokomotifidir. Yerel gazeteler ne kadar güçlü olursa, demokrasi yerelde o kadar güçlenir” dedi.
Keskin yaptığı yazılı açıklama da; “Yerel gazetelerimiz; şehirlerimizin gören gözü, işiten kulağı ve haksızlığa karşı yükselen gür sesidir.
Şehrimizin ve esnafımızın sorunlarını ve taleplerini kamuoyuna ancak yerel medyamız aracılığı ile ulaştırabiliyoruz. Yerel gazeteler; yerel medyamızın lokomotifidir. Yerel gazeteler ne kadar güçlü olursa, demokrasi yerelde o kadar güçlenir.
Son günlerde; yerel gazetelerin yaşaması için en büyük dayanağı olan resmi ilanlarının kesilmesi ve azaltılması hususu kamuoyuna yansımıştır. Bu girişim asla iyi niyetli bir gelişme değildir.
Birincisi; halkın haber alma özgürlüğü olan yerel gazetelere büyük bir darbedir,
İkincisi gazetelerde yayınlanmayan ilanların şeffaflığına, doğruluğuna, inandırıcılığa gölge düşürecektir.
Yazılı basında yayınlanmayan her ilan, her duyuru şeffaf olmayacaktır, kamu yönetimine gölge düşürecektir. Demokrasiyle özdeşleşen yerel gazetelerin yaşaması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve destek vermesini bekliyoruz.” dedi.
Keskin, “Bütün esnaf ve sanatkar camiamızı; Malatya’mızda yayınlanmakta olan yerel gazetelerimize abone olmaya ve gücü olanları reklam vermeye davet ediyorum.” çağrısında bulundu.
Ekonomi, 14 Ekim 2021 01:52
Yorumlar (0)
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR
ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ
Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor
CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "
ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI
MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR
HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ
AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "
BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR
MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR
ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI
ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ
YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :
AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "
CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI
MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR
MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET
SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT
