Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Temel Vazifemizdir
Siyaset, 01 Kasım 2021 14:48
Yeşilyurt belediyesi, ‘ailemiz kalemiz’ panelinde akademisyen ve yazarları bir araya getirdi
Yeşilyurt Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanlığının işbirliğiyle başlatılan ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ Projesi kapsamında düzenlenen ‘Ailemiz Kalemiz’ panelinde bir araya gelen akademisyenler ve yazarlar, aile kavramının korunup güçlendirilmesi konularında hazırladıkları sunumları vatandaşlarla paylaştılar.
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Sabancı Kültür Merkezinde organizasyonu yapılan ‘Ailemiz Kalemiz’ Paneline; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Eğitim Bir-Sen 1 No lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, akademisyenler, yazarlar, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ Projesinin amaç ve hedeflerine içeren sine vizyon gösterimi yapıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ailenin korunup güçlendirilmesinin temel vazifeleri olduğunu söyledi.
Toplumsal dayanışma ve kardeşlik ruhunun güçlenmesinde aile kavramının büyük rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Eğitim Bir-Sen 1 No lu Şube Başkanlığıyla işbirliği halinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi boyunca ‘Fetih Aileden Başlar’ temalı gerçekleştireceğimiz ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projemiz kapsamında ki bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimize bugün bir yenisini daha ekliyoruz.
23 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip olmamız, son dönemlerdeki devasa yatırımlarla da çok fazla tercih edilen bir ilçe olmamız vesilesiyle her alanda vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yatırımlara ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Kamu, kurum ve kuruşlarla işbirliği halinde hayata geçirdiğimiz projelerimizle toplumsal dinamiklerimizin daha sağlam hale gelmesi noktasında kalıcı ve güçlü adımlar atıyoruz.
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığımız ile de aile kavramının korunması ve güçlenmesi açısından güzel bir projede yine bir araya geldik.
1071 Anadolu Zaferi ve 1453 İstanbul’un Zaferini sembolize etmek ve aynı fetih ruhuyla aileleri kuşatmak amacıyla ‘Fetih Aileden Başlar’ temalı‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projemiz çerçevesinde; aile içi iletişim, ailenin önemi, aile içindeki sorunlara kalıcı çözümler üretmek amacıyla söyleşiler, sohbetler, geziler, şiir ve resim gibi sanatsal etkinliklere hep birlikte ev sahipliği yapıyoruz.
Hiç şüphesiz; güçlü aile güçlü bir toplum, güçlü bir aile daha müreffeh ve daha güzel yarınlar demektir. Fetih kaleden başlar, kaleyi çok iyi korumak gerekiyor, kale korunmadığı ve dağıldığı zaman ciddi sıkıntıları peşinden getirir. İşte bu tür eğitim çalışmalarıyla kalemizi korumaya ve daha da güçlendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Çınar, ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projesinin Yeşilyurt’un kültürel ve eğitim vizyonuna yeni güzellikler kattığından bahsederken konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “ Son yıllarda gerek teknolojinin hızla gelişmesi gerekse de bir takım sıkıntılardan dolayı ailelerimizde yaşanan problemlere kalıcı ve etkili çözümler getirmek amacıyla destek verdiğimiz ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projesi kapsamında eğitim faaliyetlerimize hız verdik.
Belediye olarak böylesine özel bir projenin içerisinde olmaktan onur duymaktayız. Projemize desteklerini esirgemeyen 71 yazarımızın önerisi, makalesi ve konuşmasını kitap haline getirip başta öğrencilerimiz olmak üzere kurum, kuruluş ve eğitimcilerle buluşturuyoruz, kitapların dağıtımı ise halen devam ediyor.
Aile kavramı üzerine ciddi çalışmalar yürüten değerli yazarlarımızı ve akademisyenlerimizi bu tür panellerle hemşerilerimizle buluşturup, aile içi iletişim ve çözüm yolları üzerine güzel ve faydalı etkinlikler düzenliyoruz.
Belediye olarak geçtiğimiz yıllarda 110 yazarımızı öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla bir araya getirip, yazarlarımızın kitaplarını dağıtıyorduk. Çocuklarımızda o kitapları hem okuyor hem de kitabın yazarıyla bir araya gelip güzel sohbetler yapıyordu.Büyük bir belediyeyiz ve her alanda çalışma yapmak zorundayız.Toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç duyduğu fiziksel yatırımların dışında ilçemizin kültürel, sanatsal ve eğitim vizyonunu güçlü projelerle geliştirmeye devam ediyoruz.
Toplumda farkındalık oluşturacak projelere bu dönemde ağırlık verip, kuşatıcı ve kapsayıcı etkinliklerimizle herkese ve her kesimin taleplerini yerine getirmekteyiz. ‘Aileyi Korumak Fethimizdir’ projemiz ile de sosyal ve kültürel projelerimize farklı bir soluk kazandırmış olduk.
Aile konularında yazılar kaleme alan, akademik çalışmalar yürüten değerli yazarlarımızı hemşerilerimizle buluşturmaktan mutluluk duymaktayız. Gelen yazarlarımızın fikirlerinden bizlerde üst seviyede faydalanıyoruz, onlarla hem ilçemiz hem de kültürel projelerimize hakkında istişare ediyoruz, düşüncelerini öğreniyoruz.
Bu düşünceler bizi yeni projelere teşvik edecektir.” diye konuştu.
Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemezde kültürel projelere verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken, projenin finalini 1453 İstanbul’un Zaferini sembolize etmek amacıyla 29 Mayıs 2022 tarihinde yapacaklarını söyledi.
Protokol konuşmalarından sonra moderatörlüğünü Eğitimci- Yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın yaptığı ‘Ailemiz Kalemiz’ paneline konuşmacı olarak katılan Yazar Mehmet Doğan ‘Kariyer ve Aile’ , Yazar Fahri Tuna ‘ Aile; Sınırsız ve Sınıfsız Sevgi Bankamız’, Yazar Mehmet Şeker ‘Aile’, Yazar Adem Karafilik ‘Çocuğun Okul ve Hayat Başarısında Aile’ konularında hazırladıkları sunumlarını katılımcılarla paylaştılar.
Siyaset, 01 Kasım 2021 14:48
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
