HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİ DEĞİŞTİRMESİNE BAĞLI
Siyaset, 26 Kasım 2021 14:53
Malatya EMEP il başkanı Şerif Demirel son günlerde ki döviz ve piyasanın aşırı derecede artmasından sonra yaptığı açıklama da Ekonomik krizle birleşen salgın sürecinde bir yılı geride bırakırken; işsizlik ve yoksulluk kıskacında sürü bağışıklığına terk edilen halkımızı insanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.
Demirel yaptığı yazılı açıklama da “ Korona virüs salgını nedeniyle ilan edilen pandemi de bir yılı geride bıraktık. Çok sayıda insanın ölümüne ve hastalanmasına yol açan korona virüs salgını ilk olmadığı gibi insanlığın virüslerle imtihanı da yeni değil. En son Kovid-19’a gelinen süreçte dünyamız, kapitalistler eliyle bir ekolojik yıkım yaşıyor ve bu yıkımın sonuçlarını da en ağır şekilde işçiler, emekçiler ve yoksul yaşıyor.
Korona virüs andemisiyle geçen bir yılda, dünyada vaka sayısı en az 120 milyona ulaşırken yine en az 2 milyon 700 bin kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde ise 30 bin kişi hayatını kaybetti.
Gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu aşikâr.
Bu süreçte ülkemizde “pandemiyle mücadele” adı altında ekonomik paketler açıklandı. İlk açıklanan 100 milyarlık paketin sadece 2 milyarı ihtiyaç sahibi ailelere verildi. Paketlerde aslan payı hep sermayeye aktarıldı.
Pandemiyi fırsata çeviren patronlar karlarını katladı. Erdoğan patronlar nezdinde Rıfat Hisarcıklıoğlu’na “Neşen yerinde mi?” diye sorabildi. İşçi ve emekçilerin payına ise derin yoksulluk düştü. İktidar salgın karşısında bir maskeyi bile halka ulaştıramadı.
“Çarklar dönecek” denerek fabrikalara sürülen işçiler koronadan ölmekle açlıktan ölmek tercihine zorlandı. Hastanelerde hekimler ve sağlık emekçileri hayatlarını kaybetti. Oysa gerekli tedbirler alınsa sonuç çok başka olacaktı. Pandeminin birinci yılı vesilesiyle hayatlarını kaybeden sağlık emekçilerini ve işçileri saygı ile anıyoruz.
Ücretsiz izne çıkarılan milyonlarca işçi ve ailesi ev kirası, elektrik, su, telefon parası ve mutfak masrafları karşısında aylık 1169 liraya mahkûm edildi. İşten atmaların yasaklandığı açıklandı ama binlerce işçi kod 29 uygulaması ile tazminatsız işten atıldı. Teşvikler, krediler, vergi indirimleri patronlara sunulurken işçiye emekçiye artan enflasyon, hayat pahalılığı ve faturalara dolu zam yağmuru reva görüldü.
AKP kongreleri lebalep doldurulurken emekçilerin hak ve özgürlük talepleri engellendi. İktidar ve patronlar pandemi yasaklarını çok sevdi! “Sosyal mesafe” sosyal izolasyona çevrildi.
Erdoğan, “Dünyada 100 ülke aşıya ulaşmazken biz aşıda pek çok ülkeden öndeyiz” diyerek başarı hikâyesi yazmaya çalışıyor.
Oysa 50 gündür devam eden aşılamada ikinci doz aşı olabilen sayı 2 milyon kişide kaldı! Okullarda yüz yüze eğitim başlarken öğretmenlere aşı sağlanmadı. Öğrenciler ve eğitim iş kolu çalışanı emekçiler aşı kapsamına alınmadı.
“Kontrollü” ya da “kademeli normalleşme” adımları vaka sayılarını tırmandırdı. Sağlık Bakanı Koca, dün yaptığı açıklamada “Mavi kırmızıya en yakın renktir” derken şehirler bir bir kırmızıya boyanmaya devam ediyor. Halk aşısız “sürü bağışıklığına” terk ediliyor. Türk Tabipler Birliği ve sağlık örgütleri, tüm uyarılara rağmen, hala Bilim Kuruluna yahut karar mekanizmalarına dâhil edilmiyor.
İlimizde de son bir haftadır uygulanan kademeli normalleşme süreciyle birlikte vaka sayıları tekrar araya başladı. Fabrikalar ve okullar başta olmak üzere gerekli önlemler alınmadan normalleşme sürecine geçilmesi halkı sürü bağışıklığına terk etmekten başka birşey değildir.
EMEP olarak diyoruz ki;
*Virüse karşı mücadele halk sağlığı sorunudur.
Halkın sağlığı için bu ülkede yaşayan bütün yurttaşlara ve göçmenlere parasız, ulaşılabilir nitelikli sağlık hizmeti verilmelidir.
*İşten atma ve ücretsiz izin yasaklanarak işçi emekçilerin kayıpları karşılanmalıdır. 21 gün tam kapanma sağlanmalı, yoksul halka ekonomik koruma sağlanmalıdır.
*Aşı ve halk sağlı ticaret aracı olmaktan çıkarılmalı, patent kaldırılmalı ve aşı formülleri açıklanmalıdır.
Ekonomik krizle birleşen salgın sürecinde bir yılı geride bırakırken; işsizlik ve yoksulluk kıskacında sürü bağışıklığına terk edilen halkımızı insanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.
Şüphe yok ki halkımızın ve insanlığın sağlığını, mutluluğunu sağlamak bu çürümüş düzeni değiştirmekle mümkündür.” dedi
EMEP İL BAŞKANI
ŞERİF DEMİREL
Siyaset, 26 Kasım 2021 14:53
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
