Enver Kiraz Demokrasiye tehdit diyerek örtemezsiniz
Siyaset, 14 Aralık 2021 15:29
Malatya CHP İl başkanı Enver Kiraz yazılı bir açıklama yaparak İktidar, kendi elleriyle yarattığı ağır kriz tablosu karşısındaki acizliğini siyasi gerginliklerle ve vatandaşın feryatlarını yansıttığı sosyal medyayı ‘demokrasiye tehdit’ diyerek örtmeye çalışıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz ekonomi ve son dönemlerdeki zamlarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
CHP il başkanı Kiraz yaptığı açıklama da “İktidar, kendi elleriyle yarattığı ağır kriz tablosu karşısındaki acizliğini siyasi gerginliklerle ve vatandaşın feryatlarını yansıttığı sosyal medyayı ‘demokrasiye tehdit’ diyerek örtmeye çalışıyor. Halka önerdiği tek çözüm: Yeme, içme, tüketme, kullanma, barınma! Yakıcı hale gelen barınma sorununda konut fiyatları ve kiralar, depozito-kap ora ödemeleri döviz ve altın olarak talep ediliyor. İktidar, vatandaşı sahipsizliğe ve çaresizliğe terk ediyor!
Kontrolündeki medya ve televizyonların sansürleyerek gizlemeye çalıştığı ağır ekonomik kriz ve altından kalkılamaz hale gelen zamlar karşısında aciz kalan iktidar, siyasi gerginlikleri tırmandırıp tehditler savurarak, sosyal medyada feryat eden halkın çığlıklarını ‘demokrasiye tehdit’ diyerek örtmeye çalışırken, toplumu sahipsizliğe ve çaresizliğe terk ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üyesi değil. Ancak iktidar medyası komisyonun bu haftaki toplantısının yasal dayanaktan yoksun olmasına rağmen Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacağını duyuruyor.
Akaryakıt zamları artık 24 saatte bir yapılmaya başlandı. Temel gıda ve ürün fiyatlarında döviz kurları gibi saat başı değişiklikler yaşanıyor, gün içinde pek çok malın fiyatı zamlanıyor. Pandemi de en temel yaşamsal ürün olan hijyenik temizlik ürünlerinde, tuvalet kâğıdından havlu kâğıda ıslak mendile varana kadar tek seferde yüzde 100’e ulaşan zamlar yapılırken vatandaşa söylenen, “ananız-babanız-dedeniz tuvalet kâğıdı mı kullanıyordu?”
Bir ay içinde çiğ süt fiyatları ikinci kez zamlandı. Peynir, süt, yoğurt vb. süt ürünlerine de ikinci kez yüzde 50 düzeyinde zam yapıldı. Çocukların beslenmeleri, süt içebilmeleri, et yiyebilmeleri, sebze-meyveyi tadımlık da olsa tüketmeleri olanaksız hale geldi.
İktidarın, iktidar vekillerinin halka tavsiyesi, buldukları yegâne çözüm; Yemeyin, içmeyin, tüketmeyin, ısınmayın, gramla-taneyle alın, barınmayın, harcamayın! Yandaş medya gazete ve televizyonlarında bir anda et ve süt tüketiminin zararlarını anlatan haberlerle bu ürünleri tüketenlerin çevreyi kirlettiği, doğaya zarar verdiğini içeren bilimsel araştırmalarla dolup taşmaya başladı.
Doğayı korumak için proteinden vazgeçilmesi, et-süt tüketilmemesi tavsiyelerine ana haber bültenlerinde yer veriliyor. Halka 6 ay soğan-ekmek yemeyi tavsiye eden, kış günü sera ürünü tüketmenin sağlığa zararlarını anlatan iktidar vekilleri ekranlarda boy gösteriyor.
Yemek-içmek-beslenmek gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamaktan hızla uzaklaşan toplum kesimleri için barınma, başını sokabileceği bir yer bulma konusu da giderek zorlaşıyor.
Yüksek öğrenim öğrencilerinin yurt sorununu çözemeyen iktidar, gençlerin ‘barınamıyoruz’ eylemlerini valilerin emriyle yasaklatarak, gözaltına alarak, güvenlik güçlerini üzerlerine salarak acizliğini sergiliyor. Daha da vahim olan dövize endekslenen konut fiyatları ve kiralarla barınma ihtiyacının karşılanmasının giderek olanaksız hale gelmesi.
Ülke genelinde ev sahipleri daha yüksek kira geliri için yaygın şekilde kontratları feshetme yoluna giderken konut kiralamak isteyenlerden ise dövize endeksli fahiş kira bedelleri, depozito ve kaparo ödemesinde dolar-euro-altın talep edilmeye başlandı.
Bu tablo barınma ihtiyacındaki yüz binlerce kişiyi sokakta kalma ihtimaliyle yüz yüze bırakıyor. İlk ve ikinci el konut satış piyasası ise neredeyse durdu. Konut satış fiyatları döviz üzerinden belirlenerek talep edilirken, satıştaki konut ilanları da emlak piyasasından çekildi.
Döviz kurları gibi her gün satış fiyatına kur artışı gerekçesiyle 50 - 150 bin TL ilaveler yapılarak fiyatlar yükseltiliyor!
İktidar politikalarıyla hayatın ve ekonominin her alanında dolar-euro egemenliği kuruldu.” dedi
Siyaset, 14 Aralık 2021 15:29
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
