KESK; Diyarbakırda Ge-çi-ne-mi-yor-uz mitingi:
Ekonomi, 20 Aralık 2021 04:58
Diyarbakır’da, KESK’in ‘Geçinemiyoruz’ çağrısıyla düzenlenen mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var. İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor” dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır’da ‘Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza’ sloganıyla miting düzenledi.
İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt gibi çevre illerden sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Mitinge HDP, CHP, TİP, TKP, EMEP, ESP gibi çok sayıda siyasi parti de destek verdi.
Miting alanı girişinde kortej halinde toplanan kalabalık, üç ayrı noktada kurulan polis kontrol noktasından geçtikten sonra alana girdi. Miting alanında ‘Barış için, emekçiler için alanlardayız’, ‘Krizin bedelini halk değil krizi yaratanlar ödesin’, ‘Ülke zengin, halk fakir, yandaş mutlu’ ve ‘Biz üretiyoruz biz yöneteceğiz’ pankartları dikkat çekti.
‘Yaşam koşulları dayanılamaz bir hale geldi’
Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde konuşan KESK Dönem Eş Sözcüsü Nasır Demirkıran, geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen üyelerinin ihraç edilmesine tepki gösterdi.
Ülkede ekonominin yanı sıra hukuk ve adalet krizlerinin olduğunu söyleyen Demirkıran, iktidarın tüm bu krizler karşısında özellikle salgın sürecinde algıyla 'bir şeyler yapıyormuş' gibi davrandığını ifade etti.
“Geçinemiyoruz” diyen Demirkıran, ekonomi politikalarıyla emeği ucuzlatıldığını söyledi. Demirkıran “Yaşam koşulları dayanılamaz bir hale geldi” dedi.
‘Bizlerin sabrı tükendi’
Ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bugün buraya daha güçlü şekilde bağırmaya geldik. Bizlerin sabrı tükendi.
Onlar lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Ahlaksız olanlar, bu ülkeyi yıllardır soyup soğana çevirenlerdir. Yurtdışına şirketler kuranlardır. Faize kaynak aktaranlardır. Ahlaksız olanlar, bu ülkede aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, Saray’ın ta kendisidir.
İktidarlarını bu baskıyla uzatabileceklerini zannediyorlar. İşte buradayız, bütün zorlukları, barikatları, engelleri aşarak geldik” şeklinde konuştu.
‘Temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var’
“Bu ülkede artık temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var” diyen Kablan şöyle devam etti: “İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, borçlarımızı borçla kapatıyoruz.
Bu ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor. Hükümet istifa sloganları atıldıkça müziğe müdahale ediliyor. Bizler hükümeti istifaya çağırıyoruz. Biz burada geçinmek için bütçedeki payımızı istiyoruz' dedik.
Özelleştirme soygununa son vermek için buradayız. Kadından, ekolojiden bir çevre için buradayız. Sırtımıza yüklenen vergi dilimleriyle, yılın ortasına varmadan eriyen maaşlarla geçinemiyoruz.
Biz kadınlar olarak bu sokaklardan, meydanlardan, yaşadığımız şiddete, tacize, ayrımcılığa, yaşamını bütün alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir bütçe için alanlardayız”
‘Bıçak kemikte’
Kablan konuşmasını şöyle sürdürdü:“Ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemikte. Emekçilere düşman olan bu düzen böyle gitmez. Karanlık bulutları dağıtarak, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, yegâne güçler olarak buradayız.
Saldırı dalgalarını kıranlar yine bizleriz. Aydınlık bir gelecek için umut emekçilerdir, üretenlerdir, bu kara kışta bu meydanı dolduranlardır. Yeter ki bu meydanları dolduran bizler kol kola olalım. Dünyanın en büyük ailesi olarak bizi parçalamayı hedef alan oyunları bozalım. Özlenen baharı getirmek için birlikte mücadele edelim”
‘Sağlığa, halka bütçe ayrılsaydı, bu kadar bedel ödemeyecektik’
Mitingde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya da her geçen gün daha fazla yoksullaştıklarını belirterek "İşsizlik, yoksulluk aldı başını gidiyor.
Sağlık sistemlerinin iflas ettiği bir dönem.
Türkiye dünyada en fazla vakanın görüldüğü, en fazla ölümün yaşandığı ülkelerden biri oldu. 'Ben yaptım oldu' anlayışı nedeniyle pandemi daha katmerli bir biçimde yaşandı.
Biz hekimler biliyoruz ki halkın iradesine sahip çıktığı belediye başkanları yönetimde olsaydı, bu kadar bedel ödemeyecektik. Sağlığa, halka bütçe ayrılsaydı, bu kadar bedel ödemeyecektik. Türkiye’de sağlık sistemi çöktü.
Hekimler 5 dakikada bir hastanın yüzüne bile bakamaz durumdayız. İnsanların özel hastanelere mahkûm edildiği bir süreci yaşıyoruz. Şehir hastaneleri adı altında yandaşlara milyarlarca para transfer edildi.
Ekonomi politikalarının bedelini hayatlarımızla ödedik. Akıl dışı sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz” dedi.
Miting, sanatçı Metin Kahraman verdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.
Ekonomi, 20 Aralık 2021 04:58
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
