DİSK 55 yaşında: Emeğin Türkiyesi için çalışmaya devam
Gündem, 13 Şubat 2022 04:03
Bugün DİSK konfederasyonunun 55.kuruluş yılı,
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 55’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, 13 Şubat 2022 Pazar günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir etkinlik düzenleniyor.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) 55’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, 13 Şubat 2022 Pazar günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir etkinlik düzenleniyor.
DİSK’in 55’inci kuruluş yıldönümü kapsamındaki etkinlikte üyeleri ve dostları bir araya gelecek. 13 Şubat 2022 Pazar günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak ve sunuculuğunu Öykü Serter’in yapacağı etkinlikte Mercan Selçuk Dans Topluluğu, Mazlum Çimen ile Mor ve Ötesi de sahne alacak.
Etkinlik programında DİSK dostlarına 55’inci yıl anısına verilecek ödül töreni ve DİSK tarihine dair bir sinevizyon gösterimi de yer alıyor.
Kuruluş yıldönümü nedeniyle DİSK'ten yapılan “Bitmeyen Kavgadır, Sürüp Gider…” başlıklı açıklamada şöyle denildi:
"Geçen 55 yılda türlü badireler atlatan, çeşitli zamanlarda türlü kıyımlara uğrayan DİSK, hiç eğilip bükülmedi, geleneğine ve geçmişine hep sahip çıktı. 1 Mayıs 1977 Taksim Mitingi kontrgerillanın saldırısına uğradı, onlarca kişi katledildi.
Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler faşistler tarafından bir suikast sonucu öldürüldü. 12 Eylül askeri darbesi sonrası yöneticileri ve üyeleri hapishanelere atıldı, işkencelerden geçirildi, öldürüldü, faaliyetleri yasaklandı ve mal varlığına el konuldu. DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve 51 DİSK’li idamla yargılandı.
Yine de DİSK hiç yılmadı; kuruluşunun ardından sadece kendi üyelerinin değil tüm ezilen ve sömürülen kesimlerin hakları için mücadele etmeyi kendine görev bildi.
Konfederasyonumuz DİSK, bugün de aynı kavgayı sürdürüyor. Yaşadığımız ekonomik zorluklarla işçilerin çalışma ve yaşam koşulları gittikçe daha da kötüleşiyorken; insanca yaşamak için gereken bütün haklarımız için, geçtiğimiz darboğazdan çıkış için en önde yürümeyi sürdürüyor.
DİSK’in 55 yıl önce kuruluş bildirgesindeki ilkelerin öngörüsü, bugün de güncelliğini sürdürüyor. DİSK, emeğin hakları için, işçi sınıfının ekonomik, demokratik, sosyal ve sendikal hakları için mücadele etmeye, işçilerin sesi olmaya “Emeğin Türkiye si” için çalışmaya devam ediyor."
Belli dönemlerde mücadelesinin askıya alınmasına rağmen bugün hala işçi sınıfının umudu olmuşsa emek adına önemli bir gelişme olarak addedilmelidir,
Anti-demokratik yasalarla önü hep kesilmek iştenmişse de onurlu mücadelesi geleceğe ışık umut saçmış olması da emek adına onur vericidir.
Vermiş olduğu yaşam mücadelesinde 12 Eylül cuntacılarının getirmiş olduğu yasalar dahi bu manevi emek hareketi mücadelesinde boğulmuşlardır.
Emeği en yüce değer olarak şiar edinmiş olan bu sendika işçi sınıfının son umududur
Ey işçi kardeşim sende sendikalı ol DİSK li ol emek ve Demokrasi adına verdiğin mücadele yolunda yolun aydınlık geleceklerle mücadelen sınıf sendikacılığına ışık saçsın.
Bu yolda mücadelede hayatlarını kaybedenlere rahmet hayatta olanlara sağlıklı huzurlu mutluluk dolu bir hayat diliyorum, Yaşasın DİSK yaşasın işçilerin birliği.
Gündem, 13 Şubat 2022 04:03
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
