Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, İmalatçı esnafımız şeker sorunu yaşıyor
Ekonomi, 24 Şubat 2022 09:09
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.
Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi,” Sayın milletvekilimizin dün yapmış olduğu talihsiz açıklamaya cevap vermek zorunda kaldık. Esnafımız zor durumda. Tatlıcı ve unlu mamulü imalatı yapan esnaflar odamızın üyesidir. Bu esnaflarımız piyasadan şeker bulamıyor.
Sayın milletvekilimiz kalkıp bir şirketin savunmasını yapacağına, tüm Malatya’nın savunmasını keşke yapsaydı. Sayın milletvekilimiz diyor ki, ‘Oda başkanları da anlamadan alkış çalışıyor.’ Sayın milletvekilimize şunu soruyorum; biz anlamadan alkış çalmışsak 20 yıldır sizi de alkışlıyoruz, sizi de mi mı anlamadan alkışlamışız? Sayın milletvekilimizin bu talihsiz açıklamasını kınıyorum” diye konutu.
Esnafların piyasadan şuanda 450 TL’den şeker bulabildiklerini aktaran Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Büyükelçi, “Benim imalatçı esnafım şu anda piyasadan şeker bulamıyor.
Malatya Şeker Fabrikasına peşin para ödeyen bazı esnafımız ne şekerini alabiliyor, ne de parasını alabiliyor. Biz esnaf olarak şekeri nerede bulalım? Sayın milletvekilimizi tatlı ve şekerli mamuller imalatını yapan imalatçı esnafımıza şeker bulmaya davet ediyorum. İmalatçı esnaf şekeri 5 kilo 5 kilo alamaz.
Malatya’da şekeri kullanan yaklaşık 300 tane imalatçı esnafımız var, yanlarında binlerce işçi var, her birinin yanında 5-10 kişi çalışıyor. Sayın Milletvekilimiz bir şirkete çare olmak yerine 300 tane esnafa nasıl çare olacaklarının hesabını yapmalı. Malatya’mızın tüm sayın milletvekillerini göreve davet ediyorum, imalat yapan esnafımızın şeker sorununa çözüm bulunuz. İmalatçı esnafımız bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. ” ifadelerini kaydetti.
Büyükelçi, “Esnafımız Malatya Şeker Fabrikasından şeker alabilmek için kapasite raporları aldılar. Çünkü Malatya Şeker Fabrikası kapasite raporu istiyordu. En küçük esnafımız bile kapasite raporu almak için en az 3 bin TL masraf etti.
Yazık, günah değil mi? Esnafımızın bu zararını kim karşılayacak? İmalatçı esnafımız çok büyük bir sıkıntı içinde. Sayın Malatya milletvekillerinden çözüm ve destek bekliyoruz.” dedi.
Ekonomi, 24 Şubat 2022 09:09
Yorumlar (0)
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
