CHP: İl Başkanı Kiraz: Esnaf kepenk kapatma noktasına geldi
Siyaset, 16 Mart 2022 08:50
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arapgir, Arguvan ve Hekimhan Belediye Başkanları birlikte
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte Kasaplar, Hazır Elbiseciler, Manifaturacılar, Zahireciler, Elektrikçiler, Madeni Eşyacılar, Sebzeciler ve Ayakkabıcılar Odalarını ardından ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Ülkemiz şu anda bir ekonomik kriz içerisinde bulunuyor. Bu süreçte artan maliyetler esnafın belini büküyor. Girdi maliyetlerinin artması, akaryakıt zamları eve elektrik faturalarının yüksekliği sonrası esnaf kepenk kapatma noktasına geldi” dedi.
İl Başkanı Kiraz, esnafın pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıların halen devam ettiğini belirterek, “Son dönemde esnafın gerçekten önemli sıkıntılar yaşadıklarını yakinen takip ediyoruz. Her platformda da esnafın sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz.
Son dönemde karşılaştığımız en büyük sorun; girdi fiyatlarının çok artması. Özellikle elektrik faturaları esnafın belini en çok büken bir duruma geldi. Bunun yanında akaryakıta gelen afaki zamlar birçok esnafı etkiliyor. Bunun yanında fiyat ve maliyetleri de etkiliyor.
Şu anda bir ekonomik kriz var. Yaşanan bu ekonomik kriz en başta esnafımızı etkiliyor. Pandemi döneminde esnafımız önemli sıkıntılar yaşadı. Bazı esnafımız işyerini kapatırken bazıları da yarı kapasiteyle çalıştılar ve bundan dolayı da sıkıntılar yaşadılar. Buna karşın yeterli desteğin henüz verilmediğini görüyoruz.
Son dönemde elektrik faturaları ile ilgili bir desteğin verilmesini bekliyoruz ama elektrik faturalarına yapılan zammın geri çekilmediğini görüyoruz. Yine akaryakıt zamları sonrası mutlaka esnafa destek verilmesi gerekir. Ayrıca, kira enflasyonu çok yüksek çıktı. Birçok esnafın kirası da çok yükseldi. Kira enflasyonun da yükselmesiyle birlikte mutlaka esnafa destek verilmeli çünkü önemli sıkıntılar yaşıyorlar” diye konuştu.
Kiraz, birçok esnafın işyerine kilit vurduğunu belirterek, “Son dönemde çok sayıda kapalı ve kiralık dükkân görüyoruz. Esnaf son dönemde iş yapamıyor, maalesef kepenk indiriyor. Artan maliyetler esnafın belini büküyor. Buna karşın esnafa hiçbir destekte verilmiyor. Esnaf kazanamayınca Malatya ekonomisi de kazanamıyor. Esnafımızın üzerinde sayamayacağımız kadar dert oluşmuş durumda. Parti olarak tüm arkadaşlarımızla esnafımızın sorunlarına karşı mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise esnafın sıkıntılarını iyi bildiklerini kaydederek, “Pandeminin üzerine günlük gelen zamlar esnafımızı kepenk kapatma noktasına getirdi. Bu gerçekten acı ve üzücü bir durum. Bu ülkenin insanı bu durumu hak etmiyor. Biz istiyoruz ki; refah, mutluluk, huzur içinde yaşasın” diye konuştu.
Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ da her zaman esnafın yanında olduklarını ifade ederek, hep birlikte bu süreci atlatacaklarını söyledi.
Malatya Eski ve Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Tunçel, yaşadıkları sıkıntıları hep birlikte çözeceklerini ifade etti.
Malatya Zahireciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Artun ise “Ülkemiz bir ekonomik sıkıntı içinde. Elektrik faturalarından yana bizim odamıza bağlı olan değirmenci esnafının canı çok yandı. Yakında değirmen işi bitecek. Faturalarda bir de tutarsızlık var, bir ay 7 bin, diğer ay 3 bin TL geliyor. İnşallah devlet destek verir de bu işler devam eder yoksa herkes fabrikasyon bulgur tüketecek” diye konuştu.
Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Keklik de CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’a esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendikleri için teşekkür etti. Malatya Kasaplar Odası Başkan Yardımcısı Abuzer Çekici ise günlük et fiyatlarının aşırı derecede arttığını kaydederek, “Eskiden 1-1 ya da 2-2 geliyordu şimdi 10-10 artıyor.
Fiyatlarda öğleden önce öğleden sonra ayrımı da olmaya başladı. Öğleden önce gelip et bulamayınca öğleden sonra ayrı bir fiyat veriyor. 3 gündür de böyle bir durum yaşıyoruz. İnşallah sizlerin destekleriyle bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.
Siyaset, 16 Mart 2022 08:50
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
