ŞAHİNDEN NEBATİYE: Yatırımların önündeki engel bürokrasi değil, otokrasidir
Siyaset, 17 Mart 2022 15:22
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcıları “Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Mevzuatı da değiştiririz” sözleriyle çağırmasına tepki gösterdi. Sözlerine Berat Kandili’ni kutlayarak başlayan Şahin şu ifadeleri kullandı:
‘Nebati’nin sözleri hayret ve dehşet verici’
“Gün geçmiyor ki iktidar mensupları ipe sapa gelmez açıklamalarla kamuoyunun gündemini meşgul etmesinler… Ama bu defa ülkemizde alışık olduğumuz bu pervasızların sınırları aşacak boyuta ulaştığını da Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati'nin Fransa’da yapılan bir uluslararası yatırım toplantısındaki ifadelerinde üzülerek gördük.
DEVA Partisi olarak, bu sözleri hayret ve dehşetle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Bu arkadaşlara birileri kendilerinin bir hiç olduklarını bildiğimizi ancak işgal ettikleri makamın Türkiye Cumhuriyeti’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu hatırlatmalıdır.”
‘Şuursuz açıklamalar’
“Sayın Nebati; yatırımların önündeki engel bürokrasi değil, otokrasidir. Bürokrasi devleti ayakta tutar. Otokrasi ise devleti yozlaştırır. Öte yandan, yaptığınız açıklamalar, yatırımcıların her kuralın rahatlıkla çiğnenebildiği bir ülkeye geleceğini düşünebilecek kadar şuursuz olduğunuzu gösteriyor.”
‘Sanki yetkili bürokrasi bıraktınız da çıkmış konuşuyorsunuz’
“Sanki ortada karar noktasında yetkili olan bir bürokrasi bıraktınız da çıkmış konuşuyorsunuz. Ülkenin tertemiz bürokratlarını işinize gelmediği için hainlikle yaftalayıp, ahbap-çavuş ilişkisiyle göreve getirdiğiniz ehliyetsiz ve kifayetsiz isimlerle ülkeyi yönetmeye çalışıyorsunuz.
Bu ülkeye yatırım gelmemesinin sebebi; keyfi ve kötü yönetimin adaletsizlik üretmesidir. Devlet kurumlarının içini boşaltarak kuklaya çevirdiniz. Hiçbir kural kaide tanımaz oldunuz.”
‘Kafasında sandalye kıracağınız bürokrat mı bıraktınız?’
“Ortada kafasında sandalye kıracağınız bürokrat mı bıraktınız? Kendinize el pençe divan duran emir kullarına cesaret edip laf bile söyleyemiyorsunuz. Kalkıp bir de kafalarında sandalye kıracağınızı ifade ediyorsunuz.”
‘Türkiye, Sayın Nebati’den de Sayın Cumhurbaşkanı’ndan da büyüktür’
“Demokratik bir hukuk devletinde güvence sadece hukuk kurallarıyla sağlanır. Şahsi bir kefaletle yabancı yatırımcıyı ülkeye davet etmek gayrı ciddi bir yöntemdir. Bu yaklaşım bile ülkede keyfiliğin hangi noktaya geldiğini bize net bir şekilde göstermiştir.
Demokratik bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Nebati’den de Sayın Cumhurbaşkanı’ndan da büyüktür. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir hukuk devleti olmalıdır. Hiç şüpheniz olmasın, yakın gelecekte olacaktır. Övünç kaynağımız sadece bu olmalıdır.”
‘Devlet yönetimini ciddiyete davet ediyoruz’
“Ne yazık ki geldiğimiz aşamada devlet ve ekonomi yönetimini korkunç bir ciddiyetsizlik ele geçirmiştir. Sayın Nebati’nin açıklaması, Sakallı Celal’in meşhur sözünü akla getirmiştir: “Meşrutiyeti ilan ettik olmadı. Cumhuriyet'i getirdik gene olmadı. Bir de ‘Ciddiyet’i denesek…”. Devlet yönetiminde söz sahibi olan herkesi ciddiyete davet ediyoruz.”
Siyaset, 17 Mart 2022 15:22
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
