HDP Malatya’da beklenenin üstünde coşkulu kongre! Sancar: 3'üncü Yol ülkeye barış ve demokrasiyi getirecek

Siyaset, 03 Nisan 2022 01:01

HDP Malatya’da beklenenin üstünde coşkulu kongre!   Sancar: 3'üncü Yol ülkeye barış ve demokrasiyi getirecek

 

 

                     HDP Malatya ili 4. Kongresine genel merkezden eş genel Başkan Mithat Sancar, Adana Mv. Kemal Peköz ve PM üyelerinin katılımı ile oldukça coşkulu bir kongre yapıldı.

             HDP 4. Olağan kongresi saat 11 de Melekoğlu düğün salonunda başlaması gerekirken Partili gençler Sabah saatlerinde itibaren salonu doldurarak yapılan slayt gösterisi ardında yerel sanatçı Boran Grubunun sahne almasıyla halaya durdu ve gençlerle birlikte salona gelen seçmenlerle birlikte zılgıtlarla gösterilere halaya devam ettiler.

              1000 kişilik salonu hınca hınç dolduran ve yüzlerce kişinin solun dışında beklediği gözlemlenirken eş genel başkan Mithat Sancarın saatler 12.00 yi gösterdiğinde salona girmesiyle kitle zılgıt ve slogan atarak karşılandı Sancar salonda bulunan partilileri yoğun ilgiden ve heyecanla yapılan karşılama da zorlukla gezerek herkese merhaba dedikten sonra yerine geçti.

          Eş genel başkanın salona girmesi ve yerine oturması süresince partili gençler ve salonda bulunan tüm katılımcılar HDP Halktır, halk burada! Şekline slogan atarak coşku doruğa çıktı.

          Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi'ni kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongrenin yapıldığı salonun girişine “Dem dema HDP’ê ye” (Şimdi HDP zamanı) pankartı asıldı.

              HDP bayraklarıyla süslenen salona ise, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Dünyayı kadınlar özgürleştirecek” ve “Hasta tutsaklar onurumuzdur" pankartları asıldı. Hasta tutuklu Aysel Tuğluk ile Deniz Poyraz’ın fotoğrafları da salona asıldı.

             Kongrenin başlamasına saatler kala yüzlerce kişi salona akmaya başladı. Yöresel kıyafetli yurttaşlar, ellerindeki HDP bayraklarıyla halaya durdu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindekilerin salona gelmesiyle coşku arttı. Salondakiler, Sancar'ı dakikalarca ayakta alkışladı.

            EMEP, KESK, EĞİTİM SEN, ESP, SOL parti, ÇGD, PSKAD Malatya ve Ören şubesi, İHD, tüm köy sen, mal-çep, KKP, ve daha bir çok kurum kongreye katıldı ve mesajları ile destek verdiler.

             Kongrenin açılması divan başkanlığına HDP MYK üyesi Doğan Erbaşın seçilmesi ile kongre başladı.

              Kısa bir konuşma yapan divan başkanı Doğan Erbaş “ Malatya bu gün HDP adına tarih yazarak siyasete damgasını vuruyor vurmaktadır. Salonu dolduran bu kitlenin verdiği destek HDP yi iktidara mutlaka taşıyacak ve Türkiye gerçek demokrasi ile gerçek barış ve özgürlüklerle tanışacaktır. Malatya önemli bir ilimiz ve stratejik konuma sahip bir il burada şimdiye kadar arkadaşlarımız çok önemli çalışmalar yapmışlar ki bu gün salona sığmıyoruz sokaklara taşıyoruz. Bu güne kadar ki çalışmalarından dolayı teşekkür ederim yeni seçilecek olan arkadaşlara da başarılar dilerim.” Dedi

              Divan başkanının kısa konuşmasından sonra eş başkanlar Perihan Yüce kaya, “İktidarın yaratmaya çalıştığı yolsuzluğa, sömürüye, kadın katliamlarına karşı cezasızlıklara karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

          Eş başkan Yusuf bozkurtta heyecanlı olarak yaptığı konuşmada Malatya da bir değil iki üç milletvekili çıkaracağız dedi

       Daha sonra çalışma ve gelir gider raporları okunarak ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.           

Bütün bunların gündem gereği yapılmasından sonra Eş genel Başkan kitleye gündeme ilişkin coşku dolu bir konuşma yapmak üzere kürsüye çıkmak için gelirken yine çok büyük bir izdiham yaşandı ve zorda olsa eş başkan kürsüye geldi ancak salon “HDP HALKTIR HALK BURADA “ sloganları atmaya devam ediyordu

             Kürsüye gelişinde “ Şimdi HDP zamanı! Şiarımızın Malatya’da yankı bulmuş olması bizleri son derece mutlu etmiştir” diyerek il örgütünü çalışmalarından ve sarf ettikleri emekten dolayı memnuniyetini belirterek tebrik etti.

 

Sancar: 3'üncü Yol ülkeye barış ve demokrasiyi getirecek

 

             HDP Malatya 4. Olağan kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 3'üncü Yol'un ülkeye barış ve demokrasiyi getireceğini vurgulayarak, "Barışın kilidini açacak şey Kürt sorununda demokratik çözümdür" dedi.

 

 MIGIRDİÇ MARGOSYAN'I ANDI

 

           HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşmasında ilk olarak dün hayatını kaybeden Ermeni yazar Mıgırdiç Margosyan’ı üzüntü içerisinde anarak, "Geçmişle yüzleşmemiz gerekiyor. Yaraları iyileştirmenin yolu hakikat ve adaletten geçer.

            İşte, hakikat ve adaletin hafızlarından çok önemli sözcülerinden birini dün maalesef yitirdik. Mıgırdiç Margosyan ağabeyimizi sonsuzluğa uğurladık. 1915’te burada yaşanan kırımın, kıyımın hafızasıydı. Bu acının sözcüsüydü ama acıyı hiçbir zaman kine ve nefrete dönüştürmedi. Tam tersine yaraları iyileştirecek, büyük barışın yollarını aradı. Bir yandan en ağır yaraları yazarken diğer yandan bizleri tebessüm ettirmeyi becerebildi. İşte bu büyük bilgeyi, bu koca çınarı huzurlarınızda saygıyla anıyorum. Başımız sağ olsun diyorum. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

             Sancar, katledilen Hrant Dink'in de aynı yolda yürüdüğüne işaret ederek, "Hrant Dink de geçmişin ağır yaralarını sarabilmek için barışın, adaletin, hakikatin dilini kullanıyordu. Kin ve nefreti değil, hakikat ve adaleti birlikte yaşamanın imkânlarını arıyordu. Bu egemen sistemin bütün nimetlerinden yararlanan her çevreyi ürküttü.

            Malatya’nın bu güzel çocuğunu, o değerli dostumuzu, o güzel yoldaşımızı bu nedenle katlettiler. Biliyorlardı ki o dil yerleşirse kendi düzenlerini üzerine kurdukları düşmanlığın temelleri ortadan kalkacaktı.

             Kinin, nefretin, düşmanlığın ortadan kaldırıldığı bir düzende adalet, barış ve demokrasi olacaktı. İşte Hrant’ın dili de o dildi, mücadelesi o mücadeleydi. Onu susturmalarının nedeni de o hain cinayetin sebebi de buydu" şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK HEDEF: BARIŞ

 

            "Biz HDP olarak aynı yolda yürüyoruz" diyen Sancar, şunları söyledi: "Bu yolda daha önce mücadele etmiş, tecrübe biriktirmiş, bedel ödemiş bütün insanların birikimini devraldık, büyük barışa doğru yürüyoruz.

               Biliyoruz ki büyük barış ancak eşit yurttaşlık üzerine kurulur. Büyük barış ancak halkların ve inançların özgürlüğü üzerine kurulabilir. Büyük barış, ancak toplumsal adalet üzerine, emeğin hakkını aldığı bir düzende kurulabilir. Biliyoruz ki büyük barış, doğayla iç içe uyumlu yaşayarak kurulabilir. Büyük barış kadınlara düşmanlığın ortadan kaldırıldığı bir yaşamda kurulabilir.

              Büyük barış gençlerin kendilerini yaşayabilecekleri, geleceğe umutla bakabilecekleri bir düzende kurulabilir. O nedenle büyük barışı biz büyük hedefimiz olarak belirledik ve bu yolda Malatya kongresinin bundan sonra Malatya’daki mücadelenin çok özel bir yeri olacağına inanıyoruz.

               Bu nedenle bundan sonra yapacağımız çalışmalara büyük dikkatle katılıp takip edeceğiz ve her türlü katkıyı sunmak adına elimden geleni yapacağımı da buradan bir kez daha söyleyeyim."

 

'TECRİTLE BİR YERE VARAMAZSINIZ'

 

              Sancar, iktidarın "savaş ve düşmanlık" politikası yürüttüğünü ifade ederek, "Halklara, farklılıklara, inançlara karşı savaş yürütmektedir. Doğaya karşı bir savaş yürütmektedir. Emeğe, kadınlara, gençlere karşı savaşa yürütmektedir.

              İktidarı göndermeye kararlıysak önce savaş politikalarının tamamına karşı çıkmak zorundayız. Eğer savaş politikalarını çökertirsek, bu iktidarı da göndeririz. Bu yetmez. Savaş zihniyetini halklara, inançlara, kadınlara, toprağa, emeğe karşı savaşı besleyen kaynakları da değiştirmek zorundayız. Yani bu düzeni de değiştirmek zorundayız.

               Evet iktidarı göndereceğiz ama yerine benzer zihniyeti farklı bir görüntüyle sürdürmek isteyecek bir iktidar da istemiyoruz. O nedenle biz güçlü demokrasi, kalıcı barış, eşit yurttaşlık ve adalet temelinde 3'üncü Yolu'muzu kurduk, büyütüyoruz. Bu yol Türkiye'ye barışı da getirecek, demokrasiyi de getirecektir. Bu yol adaleti de getirecektir. Ezilen, sömürülen, ötekileştirilen bütün toplum kesimlerinin haklarını ve hukuklarını teslim edecek bir düzeni de yaratacaktır. O nedenler 3üncü Yol'da kararlıyız.

              Newroz 3'üncü Yol'un ne kadar güçlü ilerlediğinin kanıtı oldu. Türkiye’nin 70 merkezinde milyonlar meydanları doldurdular. O milyonlar çok önemli mesajlar verdiler. Bu mesajlar elbette en başta iktidaradır. İktidara dediler ki bu politikalarda, Kürt sorununda çözümsüzlük, cezaevlerinde zulüm, ağırlaştırılmış tecritle bir yere varamazsın.

            Biz buradayız, burada barış ve demokratik çözüm için kararlıyız, bu yoldan bizi alıkoyamazsın. İktidara bu mesajı verdi milyonlar" ifadelerini kullandı.

 

MİLYONLARIN MESAJI 

 

             İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun "Kürtler HDP' yi sevmiyor" sözlerine isim vermeden değinen Sancar, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bunları burada anmak bile gereksiz ama hani birileri 'Kürtler HDP’ yi sevmiyor' diyordu. Öyle bir gür cevap verdi ki milyonlar, kimin neyi sevdiğini dünya âlem gördü.

              Dünya alem kim barışı, kim gerçek özgürlüğü eşitliği istiyor meydanlarda gördü. Kürt sorununa demokratik çözüm için iktidara güçlü bir mesaj verdi. 'Ne kadar saldırırsan saldır, HDP’yi ne kadar kuşatmaya çalışırsan çalış, savaş politikalarında ne kadar ısrar edersen et biz buradayız' dedi. 'Buradayız, barış ve eşitlik istiyoruz', milyonların söylediği buydu.

 

BÜYÜK BARIŞIN KİLİDİ

 

            Gerçekten HDP halktır. Bütün baskılara, kumpaslara karşı halkın bu kararlı yürüyüşü, inancı, desteğiyle mücadelesini büyüterek yürüyor. Demokrasi İttifakı’nı da en geniş kesimleri kapsayacak şekilde kurma kararını sürdürüyor. Bu yolda da başarılı ve önemli gelişmeler yaşanıyor. Newroz meydanının mesajı sadece iktidara değil, bütün kesimlereydi.

               Diğer muhalefet partilerine de mesaj vardı. 'Ürkek davranmayın, değişim istiyorsanız cesur olun.' Bu ülkede değişim büyük barış ile gelir. Büyük barışın kilidini açacak şey Kürt sorununda demokratik çözümdür.

             Kürt sorununda demokratik çözüm konusunda inandırıcı tutarlı herhangi bir program önüne koymadan toplumu değişime ikna etmeden istediğinizin sonuçlara varamazsınız. Yani kuru değişim mesajlarıyla, teknik programlarla, ürkek mesajlarla bu kadar ağır sorunları çözemezsiniz.

 

ÖZGÜRLÜK HALAYI ÇEKECEĞİZ

 

            O nedenle eğer değişim istiyorsak ki biz istiyoruz, halklar istiyor, demokratik dönüşüm ve büyük barış istiyorsak şimdi HDP zamanıdır. Şimdi HDP’ nin yürüttüğü 3’üncü Yolu büyütme zamanıdır. Bu irade ve kararlılığı, inandırıcı, tutarlı politikaları kimse görmezden gelemez. Kimsenin görmezden gelmesine halklar izin vermez.

            Biz buradayız, gücümüz halkımızdandır, haklılığımız inandığımız değerlerdendir. Gerçekten bu ülkede Alevi-Sünni düşmanlığını körükleyenlere 'dur' diyecek, Kürt sorununda zulmü, cezaevlerinde zorbalığı sürdürecek her türlü anlayışı durduracak güç sizlersiniz. Sizlerin ayakta tuttuğu HDP’ dir, HDP’ nin birlikte yürüdüğü demokrasi güçleridir. Alternatif vardır, bu alternatifi hayata geçirecek güç de imkân da vardır.

                En başta kendimize inanıp, güvenelim. Bu yolda şimdiye kadar gösterdiğimiz kararlılığı büyütüp hep ileriye doğru bakalım. Göreceksiniz, işte o zaman mutlaka kazanacağız. Ödediğimiz bedeller boşuna olmayacak. Cezaevlerinde siyasi rehine olarak tutulan yoldaşlarımızın da özgürlüğe kavuşacağız. Burada birlikte özgürlük halayı çekeceğimiz günler de yakındır. 

 

MESAJLARIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ  

 

             Newroz adalet, eşitlik, özgürlük temelinde büyük barışın kurulabileceğini ve kurulması konusunda büyük bir halk talebinin bulunduğunu bir kez daha ortaya koydu. Newroz bizler için Kürt sorununda demokratik çözüm, özgürlük ve büyük barış demektir.

            Bütün halkların eşit yaşayacağı, bütün inançların özgür olacağı bir yeni başlangıç yapmak demektir. Bu finalde halkların gücü kazanacak, halkların birlikte, eşit yurttaşlık temelinde barış içinde yaşama umudu kazanacaktır.

            O nedenle Newroz önemliydi, o nedenle Newroz’un verdiği mesajlar dikkatle değerlendirilmelidir. Herkese mesaj verdi, bize de verdi. Newroz bizlerin, HDP’nin sorumluluğunu da artırdı. Bizim bu halkların iradesine, umuduna, kararlılığına layık olmak için daha çok çalışmamız gerektiğini bize çok açık bir şekilde gösterdi. Biz bu mesajı aldık. Biz milyonların bize verdiği mesajı da aldık.

            Ona layık olmak ve gereğini yerine getirmek için elimizden geleni her alanda yapmaya devam edeceğiz. Bütün gücümüzle sizlere layık olmak ve sizin hedeflerinize bu ülkeyi ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

GENÇLER AKIN AKIN HDP'YE GELİYOR

 

             Kemal Kurkut’u, o güzel insanı bir kez daha burada analım. Açık cinayet ve adaletsiz bir yargı, zalim bir düzen. Apaçık bir cinayeti aklayan bir mekanizma. İşte bu adaletsizliğin sadece Kürtlere yönelik olmadığını son yıllarda pek çok örnek ortaya koyunca HDP’nin yıllardır yaptığı çağrılar daha iyi anlaşılır oldu. Kemal Kurkut’a karşı bu cinayet sadece bir şahsı hedef almıyor.

                 Gençliğin iradesini, coşkusunu, geleceğe barışla yürüme iradesini de hedef alıyor. Gençleri ürkütmek, korkutmak sindirmek içindir. Mahkeme’nin verdiği karar da aynı amaca yöneliktir. Ama Newroz meydanlarında da kongre salonlarımızda da görüyoruz ki gençler akın akın buraya geliyorlar. Gençler geleceklerini kendi elleriyle kuracaklar.

            AKP Genel Başkanı çıkıp gençlere “Seyahat edin, gidin dünyayı gezin, görün” diyor ama burada gençlere yaşam hakkı tanımıyor. Gençlerin şimdi aradığı şey kendini yaşama hakkı ve bir iş, kaliteli ve ücretsiz eğitim. Bunu arıyor gençler. Demokratik, özgür bir ülke istiyor gençler. Ama bu iktidar gençleri de, halkın yüzde 90’ını da açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir.

 

MALATYA'NIN DURUMUI

 

           İşte Malatya’nın durumu. Malatya tarımla, hayvancılıkla geçimini sağlayan bir kentimiz, ama hayvancılık bitmek üzere; tarımda da en önemli ürün olan kayısının durumu ortada. Dünya kayısı üretiminin yüzde 70’i bu güzel şehirde yapılıyor. Yüzde 70 üretimin emekçileri yoksulluğa mahkum edildi. Bunun rantını büyük şirketler ve aracı tacirler yiyor.

               Emekçi tarlada, ağaçta, bahçede ürettiği ürünü yok pahasına satıyor, markete 8-10 kat fazla ücretle geliyor. Bu iktidar doğayla da savaşıyor. Şimdiye kadar 505 maden açılmış, 800’den fazla maden için de ruhsat hazırlığı yapıyor.

             Bunun ne demek olduğunu burada yaşayan değerli halkımız, yani siz çok iyi bilirsiniz. Başka yerde de aynı şeyi yapıyorlar. Doğayı, emeği, üreticinin emeğini talan ediyorlar. Bu ülkenin verimli topraklarını talan ediyorlar. Bu talan bu ülkeyi kıtlığa, yoksulluğa, açlığa sürüklüyor.

 

YEŞİL MALATYA BETON MALATYA OLDU

 

           İşte bu düzen değişmeli arkadaşlar. Yıllarca, on yıllarca yeşil Malatya diye anılan bu şehir gri Malatya oldu, beton Malatya oldu. Hak mıdır bu? Buna dur dememiz gerekiyor. Buna dur demek için de aş ve iş mücadelesini demokrasi mücadelesiyle, emek mücadelesini özgürlük mücadelesiyle buluşturmamız lazım.

             Her yerde ve alanda halkları, inançları, emekçileri, köylüleri, yoksulları, gençleri, kadınları bir araya getirecek büyük bir mücadele birlikteliği lazım. Demokrasi ittifakı hedefimiz işte bu mücadele birlikteliği içindir. Bunu kurduğumuz zaman bu iktidarı durduracak, değiştirecek ve bu rejimi de değiştireceğiz. Bu düzeni de değiştireceğiz. Umut sizdedir, güç sizdedir.

 

3 VEKİL HEDEFİ

 

               Şimdi HDP zamanıdır şiarıyla yürüyoruz biz. Şimdi Türkiye’de yeni başlangıç zamanıdır, Türkiye'de HDP zamanını yaşamak için şimdi Malatya’da HDP zamanıdır. Üç vekil hedefinizden vazgeçmeyin. Gelecek seçimlere Malatya’nın halklarının, inançlarının ortak mücadelesini Meclis’e taşımaya hep birlikte söz verelim.

            Taşıyacağız, Malatya’nın bu güçlü halk birlikteliğini, inanç kardeşliğini temsil edecek iradeyi Meclis’te gelecek dönem mutlaka göreceğiz. Değişimin dalga dalga yükseldiğini, ilerlediğini Malatya kendi vereceği katkı ve emekle ayrıca ortaya koyacaktır. Malatya buna hazırdır, biz buna hazırız. Hep birlikte bunu yapmaya bir kez daha söz veriyoruz.

 

YENİ BAŞLANGICA YÜRÜYORUZ

 

              Şimdi yeni bir başlangıç zamanıdır. Ne mevcut iktidarın soygun, yalancı, imhacı, savaşçı politikaları ne de değişim adına makyaj ile yeni bir dönem vaatleri. İkisi de olmayacak. Şimdi 3’üncü yol zamanıdır. Şimdi HDP ile birlikte büyük demokrasi ittifakının zamanıdır. Değişim burada bitecek. Sözlerimi Mevlana’nın dizeleri ile bitireceğim;

 'Dünle beraber gitti cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait,

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

'

              Evet, şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Şimdi yeni başlangıç lazım, o irade buradadır. Bunu başaracak güç buradadır. Tamamlıyor Mevlana sözlerini şöyle: Uçmak dostlara, uçmak, geride kalmayı kendime yediremem.

              Biz geride kalmayı bu halkların kendine yedirmeyeceğini biliyoruz. Biz geriye dönüp bakma anlamında küçük yeniliklere asla yetinmek istemiyoruz. Şimdi biz ileriye, yeni başlangıca, büyük barışa, demokrasiye, eşit yurttaşlığa, adalete yürüyoruz. Bu ülkenin bütün mağdurları, ezilenleri refah, barış ve adalet içinde yaşayacakları bir düzene taşıyacağız. İleriye yürüyoruz, yolumuz açıktır."

 17 kişilik yönetimin belirlendiği kongrede eş başkanlığa Perihan Yüce kaya ve Yusuf Boz kuş yeniden seçildi.

Siyaset, 03 Nisan 2022 01:01

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ülkemizde her 5 kişiden 1’inde görülüyor!

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

Ünlü Moda Tasarımcısı Sabiha Alakuşu’dan Görkemli Defile!..

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

40 Sokakta Yol ve Kaldırım Çalışmaları Gerçekleştirdi

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Yeşil Malatya’ya Yeşil Belediyecilik

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Başkan Sadıkoğlu. Rezerv Alan Uygulaması Belirsizliği Artırıyor

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Fırat EDAŞ Projelendirme Süreçlerinde Standardı Göklere Taşıdı

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız Mahalle Bırakmayacağız”

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

15 Kursumuzda 250’e Yakın Vatandaşımıza Eğitim Veriyoruz

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel Rantları Uğruna Malatya’yı Borç Batağına Sürüklediler”

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Spora Başlamadan Önce 3 Önemli Öneri!

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Yalçın Çoban'dan Büyük Anlaşma

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program Düzenledi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Vali Yazıcı, Malatya İl Müftüsü Yıldırım İçin Düzenlenen Veda Yemeğine Katıldı

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı’dan Darende İlçesine Ziyaret

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

Pütürge’de ilk meclis toplantısı yapıldı... Görev dağılımı tamam!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’tan İlimizdeki Uygulama Noktalarına Ziyaret

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Başkan Er,“Ramazan Bayramının İslam Coğrafyasına Umut Olmasını Diliyorum”

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

Vali Ersin Yazıcı Çocuklarla Bayram Kahvaltısında Buluştu

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

“Bayramda da tatlı yemeyecek miyim!” demeyin!

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Er,İftar Programında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Başkan Taşkın Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Bayramı Sağlıklı Geçirmek İçin 5 Önemli Kural!

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Ahmet Kerim Matur Ticari Kaygıyla Müzik Olmaz

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Fırat Edaş’tan Meslek Liselilere İstihdam Desteği

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına Seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Mazbatasını Aldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Battalgazi Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Sami Er, görevi devraldı

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Pütürge’de Mikail Sülük İle Yola Devam

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Gürsoy, “Bunlar Şeytana Pabucunu Ters Giydirir”

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Murat Aslan, Yeşilyurt'un Geleceği İçin Sandıklara Sahip Çıkalım

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi İlmek İlmek Emek Dokuyor

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Canan Çal'dan 2024 Model Ayağında Kundura

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Karakuş Battalgazi’de Çalişmalarina Devam Etti

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Pütürge Merkezi'in Sınırları Büyüyor

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

Prof. Dr: Gezer: Sözümüz Söz! Malatya’yı 5 Yıl İçinde En Fazla Gelişen Bir Şehir Haline Getireceğiz

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

“Çektikleri Kuralar Soru İşaretleriyle Dolu”

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den Vali Ersin Yazıcı’ya Ziyaret