158 Bin Malatyalı İcralık Durumda
Ekonomi, 21 Mayıs 2022 07:13
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Ulusal Yargı Ağı (UYAP) dayanarak yaptığı araştırmaya göre Malatya' da İcra dairelerinde devam eden toplam 158. 000 icra dosyası var.
Malatya 'ta İcra dairelerinde devam eden toplam 158. 000 icra dosyası var
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Ulusal Yargı Ağı’na (UYAP) dayanarak yaptığı araştırmaya göre bir yılda icra dosya sayısı yüzde 30 oranında arttı.
İcra dairelerinde devam eden dosya sayısı 23 milyon 511 bine çıktı. Gürsel Tekin: “Vatandaş boğazına kadar borca batmış durumda. İcra daireleri icra dosyasıyla dolup taşıyor. 81 ilin 81’inde ağır bir tablo var” dedi.
Gürsel Tekin yaptığı değerlendirmede İstanbul'daki icralık olan vatandaşların sayısına dikkat çekti.
“2022 yılbaşından beri icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 657 bin yeni dosya geldi. Her gün 18 bin dosya açılıyor" diyen Tekin, "İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu" dedi.
"KREDİLER ÖDENEMİYOR"
"Ekonomik anlamda sorun yaşayan halk, ‘Nasıl olsa ödeyemeyeceğim’ diyerek tebligatlarını almaya dahi gitmiyor" diyen Tekin, icralık olan vatandaşların ülke genelindeki dağılımını gösteren tabloyu da paylaştı.
İstanbul'daki korkutan rakama da dikkat çeken Tekin şunları söyledi:"Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda.
Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken vatandaş bu ihtiyaçlarını başta bankalar olmak üzere çeşitli finansal kurumlardan yüksek faizle çekilen kredi, kredi kartları ve borçlarla karşılamaya çalışıyor.
Bu krediler de ödenemiyor. Nisan ayının başı itibariyle, takibe düşen kredilerle birlikte 1 trilyon 62 milyar liraya ulaştı”
İSTANBUL'DA 8,2 MİLYON VATANDAŞ İCRALIK
İstanbul'daki icra dosyalarının sayısına dikkat çeken Tekin'in verdiği rakamlarda diğer illerin de farklı durumda olmadığı görüldü:
“İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra dosyası var. İzmir’de 4,3 milyon insan yaşıyor, 1,6 milyon icra dosyası var. Neredeyse çalışma çağındaki herkese 1 icra dosyası düşüyor.
Ankara’da 2 milyon, Antalya’da 1 milyona yakın dosya var. İcra daireleri tarihin en yoğun günlerini yaşıyor. Türkiye icralık oldu.
Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 28,3 milyar lira düzeyinde. Yani milletimiz eskiden borca batmış durumdaydı, şimdi borcunu da ödeyemiyor.
Bu tablo yılsonuna doğru daha da kötüleşecek. Halkın bankalara 854 milyar lira bireysel kredi (konut, otomobil, ihtiyaç, 242 milyar lira da kredi kartlarından kaynaklanan borcu var.
Artan enflasyon vatandaşların harcama yapısını değiştiriyor. Konut, gıda ve ulaşım giderleri çıkınca milletin borç ödemeye bile parası kalmıyor. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor.
Dolayısıyla yılsonunda çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak, icra dosyaları da patlayacak.”
"MİLLETE BEDEL ÖDETMESİNLER"
2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası olduğunu hatırlatan Gürsel Tekin şu ifadeleri kullandı:
“24 milyon dosya 3 kat artış demek. AKP gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. Halk nefes alamaz bir hale geldi. Şimdiden uyarıyorum yıl sonunda farklı bir tablo çıkmasın istiyorlarsa artık ucube ekonomi politikalarından vazgeçsinler, millete daha fazla bedel ödetmesinler.”
Ekonomi, 21 Mayıs 2022 07:13
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
