BAŞKAN GÜDER: “HER ZAMAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZLA İSTİŞARE İÇİNDEYİZ"
Siyaset, 23 Haziran 2022 12:34Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan yardımcıları ve Battalgazi Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte yeniden güven tazeleyerek Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına seçilen İhsan Akın ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan yardımcıları ve Battalgazi Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte yeniden güven tazeleyerek Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına seçilen İhsan Akın ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
BAŞKAN GÜDER: “ KENDİ ARAZİLERİMİZİ DEĞERLENDİRMELİĞİZ”
Her zaman Sivil Toplum Kuruluşlarının yanlarında olduklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Burası bizim evimiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla her zaman istişarelerde bulunuyoruz.
Seçim sürecimizde biz, Malatya’yı Malatya’da bulunan, Battalgazi’yi Battalgazi’de bulunan insanlarla istişare ederek yöneteceğiz demiştik. Bunun içinde her zaman Sivil Toplum Kuruluşlarımızla bir araya geliyoruz.
Bugünde Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanımız İhsan Akın ve yönetimini ziyaret ettik. Gıda olmadan yaşam olmuyor. İnsanın yaşamını sürdürebilmesi için yemesi içmesi lazım. Bu da değişmeyen bir gerçek.
Gıda konusunda dışarıya bağımlıysanız bağımsız bir ülke olmazsınız. Son zamanlarda da Ülkemizde ve Dünya da gıdanın ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu yaşayıp görüyoruz. 40 yıl öncesine döndüğümüzde tarım ve hayvancılık Türkiye’de ciddi bir düzeydeydi.
Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de sanayi devrimi ile insanlar tarım ve hayvancılıktan uğraşmaktan çıkıp, sanayiye yönelmiş oldular. Biraz daha rahat kazanma para yolu seçilmiş oldu. Tahıl deposunun merkezi Ukrayna’da bilindiği üzere Rusya ile bir savaş yaşanıyor. Bundan ötürüde Dünya ciddi sıkıntılar yaşıyor.
Buda bize bir ders olur. Kendi arazilerimizi boş bırakmak yerine arazilerimizi değerlendirmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın da bu noktada talimatları olacak. Bizlerde Sivil Toplum Kuruluşları üzerinden halkı üretime teşvik edeceğiz. Teşvik etmek içinde halkın bu ürünlerden para kazanması lazım.
Para kazanmadan kimse ürün veya üretme noktasına gitmez. Battalgazi bölgemizde tarımı teşvik etme noktasında makine parkını kurduk. İlçe müdürlüğümüz ile birlikte yüksek verimli tohumlarımızı getirip, dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz.
Liselerimiz ve fakültelerimizle ortak çalışmalar yürütülüyor. Amacımız birim alanında fazla ürün elde etmek. Bunu gerçekleştirdiğinizde ancak para kazanırsınız. Bu sorun de hepimizin sorunu. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yanındayız. Yanında olamaya da devam edeceğiz. İhsan Başkanımızın güzel çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.
BAŞKAN AKIN : “ HEP BİRLİKTE YETİŞTİRİCİMİZİN SESİ OLALIM”
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın:" Bugün Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve beraberindeki heyet bizlere hayırlı olsun ziyareti için buradalar. Bütün çiftçilerimiz ve yöneticilerimiz adına kendilerine hoş geldiniz diyorum.
Tarım ve hayvancılık noktasında gerek yerel yöneticilerimiz gerekse merkezi hükümetimiz bazı çalışmalar yapıyor. Tabii ki gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. Onun için bizim daha fazla üretmemiz lazım. Üretene daha çok sahip çıkmamız lazım. Farklı projelerde üreticimizin ve çiftçimizin yanında olmamız gerekiyor.
Osman Başkanımızda bir veteriner hekim. Tarım ve hayvancılık noktasında hep beraber daha çok ortak proje üretelim ve yetiştiricilerimizin hep birlikte sesi olalım. İthal eden değil, ihraç eden olmamız içinde üretmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.
Siyaset, 23 Haziran 2022 12:34
Yorumlar (0)
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
