BAŞKAN GÜDER’DEN ZEYNEL ABİDİN TÜRBESİ VAKFINA MUHARREM AYI ZİYARETİ
Kültür, 02 Ağustos 2022 14:49Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Muharrem ayı dolayısıyla Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman’ı ziyaret etti. Başkan Güder, “Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Muharrem ayı dolayısıyla Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman’ı ziyaret etti. Başkan Güder, “Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, AK Parti Battalgazi
İlçe Başkanı Basri Kahveci, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte Muharrem ayı dolayısıyla Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Kara duman’ı ziyaret etti. Çok anlamlı ve değerli bir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Güder, Ülkemizin geleceği, milletimizin bekası ve daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğinin altını çizdi.
KARADUMAN: “ZİYARET BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman, “İçinde bulunduğumuz muharrem ayı bizim için çok önemli. İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin, Kerbela'da şehit edilmişti.
Peygamberimizin bir saç telini görmek ve bir seccadesine dokunmak için nelerden vazgeçmeyiz ki? Bu böyle iken kendi kanından ve canından biri Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi bizi birbirimizden ayırmamış, hatta birleştirmiştir.
Şuandaki nüfus artış hızına baktığımız zaman inşallah 2070 yılında Müslüman âleminin nüfusu Hıristiyan âlemini geçecektir. Muharrem ayı hepimizin ayıdır ve bu ayda bizleri ziyaret eden kıymetli Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Müftümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Ekber Kara duman, “Muharrem ayında bizleri mutlu eden bir ziyaret gerçekleştirdiniz. Öncelikle teşekkür ediyor, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Birlik ve beraberlik çok önemli.
Bir olmasak iri olmasak diri olmasak hakkı bilemeyiz. Hakkı bilmesek insan olamayız. İnsan olamazsak yaratanın kulu olamayız. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya mecburuz.”
BAŞKAN GÜDER: “MUHARREM AYI MÜSTESNA GÜNLERDENDİR”
Tüm İslam dünyasının Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik eden Başkan Güder, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı, birlik, beraberlik, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal bağlarımızı ve bizleri birbirimize bağlayan müstesna günlerdendir.
Bizi aynı sofrada gönül birliği halinde buluşturan Rabbime şükürler olsun. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in, ciğer paresi, ‘dünyanın iki çiçeği’, ‘cennet çocuklarının efendileri’ diye övdüğü Hz. Hüseyin’in tarihte karşılaştığı olay herkesi ciğerini dağlamıştır.
Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir.
Ne zaman bizi birbirimize düşürseler, her zaman kaybeden biz olmuşuzdur. O yüzden birlik içerisinde olmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde olursak kazanan bizler oluruz. Şükürler olsun Malatya insanları birbirleriyle sorunsuz hep bir arada yaşayan, huzur ve barış kentidir.
Başkanımızın da hoş görüsü ve tecrübesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bizlerde bu barışı korumak ve huzuru korumak adına hükümet ve yerel yönetimler olarak insanların arasını açmaya çalışan kişilere fırsat vermemek için canla başla mücadele ediyoruz. Bu birliğin daim olması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.
KAYMAKAM DURAN: “MATEMİ CANI GÖNÜLDEN PAYLAŞIYORUZ”
Matemi canı gönülden paylaştıklarının altını çizen Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Muharrem ayı münasebetiyle Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ile birlikte Zeynel Abidin Vakfımızı ziyaret ettik. Muharrem ayı matem ayıdır ve bizlerde bu matemi paylaşmak için buradayız. Bu ay içerisinde yapılacak olan hayırları rabbim kabul eylesin. Bu al yıldızlı bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı ümit ediyorum” diye konuştu.
Kültür, 02 Ağustos 2022 14:49
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
