Avrupa'daki Alevilerden Erdoğan'ın açıklamalarına tepki: “Gözlerimizin içine baka baka yalan söylemeyin”
Gündem, 05 Eylul 2022 15:35AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Erdoğan'ın "Alevilerin sorunlarını biz çözdük" açıklamasına tepki göstererek "Haklarımızı ve taleplerimizi sulandırmayın. Samimi olun" dedi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Alevilere yönelik açıklamalarını eleştirerek "Yeter artık! Gözlerimizin içine baka baka yalan söylemeyin. Çünkü samimi değilsiniz. Biz eşit yurttaşlık hakkımızı istiyoruz" dedi.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Alevi Bektaşi kardeşlerimizin meselerinin çoğunu biz çözdük, kalanlarını da adım adım çözüme kavuşturuyoruz." açıklamasına dair yazılı açıklama yayımladı.
Alevilerin istismar edildiğini söyleyen Erdoğan'a "Haklarımızı ve taleplerimizi sulandırmayın. Samimi olun. Ya talep ettiğimiz gibi çözün sorunlarımızı ya da ağzınıza almayın. Yeter artık" diye seslenen Mat, "Yıllardır Alevileri olduğu gibi kabul etmeyen ve istismar eden, kendine benzetmek isteyen resmi devlet ideolojisidir.
Devlet üst aklı ve siyasal İslamcı AKP/MHP iktidarı halen bu politikalarını ivedilikle ve daha da zulümleştirerek sürdürmeye devam ediyor. Neyi çözdünüz? Açıklayın. Bilelim" diye belirtti. Mat, şu soruları yöneltti:
Cem evlerini ibadethane olarak kabul edecek misiniz?
AİHM zorunlu din dersi kalkmalı ve Cem evi ibadethanedir kararlarını uygulayacak mısınız?
Sivas Madımak Oteli'ni utanç müzesi yapacak mısınız?
Alevi Bektaşi dergâhlarını gerçek sahiplerine iade edilecek misiniz?
Alevi katliamlarıyla yüzleşecek misiniz?
Mat, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sahi siz bunların hangisini çözdünüz de haberimiz olmadı... Utanmadan çıkıp Alevi Bektaşi mesellerini çözdük ve adım adım da çözeceğinizi söylüyorsunuz! Halen daha Alevilere teolojik ders vermeye kalkan, sanki devlet babanızın malı ve bir lütuf sunar gibi yukarıdan bakan, kibirli ve küstahça tutumunuz ve söyleminiz kabul edilir mi sanıyorsunuz? Anadan doğma sahip olduğumuz ve evrensel insan hakları beyannamesinde belirtilen anayasal haklarımızı istiyoruz.
Eşit yurttaşlık hakkımızdan kaynaklı taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Bunu anlamak bu kadar zor mu? 35 yıldır Alevi kurumları olarak bunları defalarca yazılı ve sözlü dile getirdik. Mitingler, basın açıklamaları yaptık. Milyonların altına imza attığı ve taleplerimizin yer aldığı dosyaları yetkili makamlara kaç defa verdik hatırlamıyoruz bile.
Ecdatlarınızın yüzyıllarca acımasızca uyguladığı asimilasyon, inkâr ve katliamlar yetmiyormuş gibi, şimdi de Alevileri kendi aralarında ayrıştıran, bölmeye yönlendiren, karşı karşıya getirmek amacıyla ortaya koyduğunuz tüm caba ve gayretleriniz boşa çıkacak. Boşuna nefesinizi tüketmeyin. Sizi ecdatlarınızdan çok iyi biliriz.
Sizden cem evi binası, çimento, tuğla, su, gaz, elektrik istemiyoruz. Anayasal hakkımız olan eşit yurttaşlık hakkımızı istiyoruz. AİHM aldığı kararların uygulanmasını talep ediyoruz.
Alevi çalış taylarıyla ulaşamadığınız emellerinize, yeni bir takım sahte girişimlerinizle, samimi olmayan ve gerçeklerle örtüşmeyen tutum ve hareketlerinizle, yeni uyguladığınız politikalarınızla da asla ulaşamayacaksınız.
Daha fazla yüzümüze bakarak yalan ve içi boş olan vaatlerinizi dinlemek istemiyoruz. Kirli ve kanlı olan elinizi, dilinizi çekin inancımızdan, yolumuzdan, ikrarımızdan. Çözüm istiyoruz, çözüm. Alevilik vardır, Alevilik haktır nokta."
Gündem, 05 Eylul 2022 15:35
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
