Keskin, “Milli ve yerli üretimin sistemi Ahiliktir”
Gündem, 12 Eylul 2022 00:43Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Türkiye’nin sorunlarına çözüm anahtarı kendi medeniyetindedir. Çare kendi medeniyetimize sahip çıkmak ve yaşatmaktır.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Türkiye’nin sorunlarına çözüm anahtarı kendi medeniyetindedir. Çare kendi medeniyetimize sahip çıkmak ve yaşatmaktır.
Türkiye’nin ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal alanlarda yaşamış olduğu sorunların çözümü Ahilik Kültüründedir. Milli ve yerli üretimin sistemi Ahiliktir.” dedi.
Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle Malatya’da ilk tören 13 Eylül Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ve saygı duruşu ile yapılacak.
Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle ikinci tören; Eski Malatya’da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda saat 10.30’da başlayacak. Törende protokol konuşmalarının ardından Şed Kuşatma gösterimi gerçekleştirilecek. Tören konferans, "İlin Ahisi Ödülü", "İlin Kalfası Ödülü" ile "İlin Çırağı Ödülü"nün verilmesi ve ardından Ahilik Pilavı ikramı ile sona erecek.
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’in yayınladığı Ahilik Haftası mesajı şu şekilde:
“Ahilik; sahip olduğu ilkeleri insani ahlak değerleriyle oluşturulmuş sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel fonksiyonları bulunan esnaf teşkilatlanmasıdır.
Ahi Evran tarafından Anadolu’da kurulan Ahilik Kurumu daima toplum yararını gözeten sivil toplum hareketidir.
Ahilik; Türk-İslam Medeniyetinin en önemli yansımasıdır. Ahilik, kula kul olmadan çalışmayı, helal rızk kazanmayı, kimsenin hakkına tecavüz etmemeyi isteyen bir sistemdir. Ahilik kültürünün özünde eline, diline ve beline sahip olma vardır.
Ahilik sadece ekonomik ve mesleki değil, aynı zamanda sosyal hizmet yapılanmasıdır. Ahilik, ahlak, eğitim-bilim, organizasyon, kalite-standardı, üretici-tüketici ilişkisi, denetim gibi konularda toplumsal yapıyı düzenleyen sistemdir.
Sosyal hizmetteki ayrım yapmadan herkese eşit yaklaşım prensibi Anadolu’da yüzyıllar önce Anadolu’da hayata geçirilmiştir. Günümüz sosyal güvenlik sitemine karşılık gelebilecek yardım sandıkları, esnaf sandığı gibi yardımlaşma araçları yüzyıllar öncesinde Anadolu’da yaşatılmıştır.
Toplam Kalite Yönetimi, müşteri memnuniyeti, sürekli gelişme ve iyileştirme, kalite standartları ve eğitim gibi ilkeler Ahilik Teşkilatı tarafından yüzyıllar öncesinde uygulamaya konulmuştur.
Hayat boyu eğitim için günümüzde devletimiz kampanyalar düzenliyor. Oysa çıraklıktan, kalfalığa, kalfalıktan ustalığa giden hayat boyu eğitim süreçleri, yüzyıllar öncesinde Anadolu'da Ahiler tarafından bir sistem içerisinde hayata geçirilmiştir.
Türkiye’nin sorunlarına çözüm anahtarı kendi medeniyetindedir. Çare kendi medeniyetimize sahip çıkmak ve yaşatmaktır. Türkiye’nin ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal alanlarda yaşamış olduğu sorunların çözümü Ahilik Kültüründedir. Milli ve yerli üretimin sistemi Ahiliktir.
Bugün kadınların ekonomik hayatta olması için destekler veriliyor, kadınların korunması için özel kanunlar çıkartılıyor. Oysa Ahilik “Bacıyan-ı Rum" teşkilatlanması ile dünyanın ilk kadın Teşkilatını Anadolu’da kurmuştur.
Ahilik; Türk-İslam medeniyetidir.
Ahilik; iyi insan ve iyi sanatkâr olmaktır.
Ahilik; hoş görüdür, barış içinde yaşamaktır.
Ahilik; sosyal ve toplumsal dayanışmadır.
Ahilik; kalite demektir.
Ahilik: Yerli ve milli üretim yapmaktır.
Ahilik; vatana ve millete, ezana, bayrağa sahip çıkmaktır.
Ahilik; dünyanın en iyi ekonomik yapılanma modelidir.
Ahilik; dünyanın en iyi mesleki eğitim kurumudur.Ahilik; dünyanın en iyi sosyal dayanışma kurumudur.
Ahilik; Türkiye’de ve dünyada yaşanan sorunların çözüm anahtarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Ahilik geleneğimizi yaşatan ve her şartta toplumsal barışımıza katkıda bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum. “
Gündem, 12 Eylul 2022 00:43
Yorumlar (0)
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
MESOB BASKANI KESKİN " 3 YIL BİTTİ ARTIK ANAHTARLAR TESLİM EDİLMELİ "
DEMİR YOL-İŞ HEYETİNDE MESOB a TEBRİK ZİYARETİ
