Kiraz; “Alevi-Bektaşi Başkanlığı oluşumu, acizlik ve yetersizlik göstergesidir”
Siyaset, 11 Ekim 2022 20:07CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; “İktidarın 15 yıl sonra yeniden Alevi Açılımını gündemine alarak vaatlerde bulunması, acizlik ve yetersizlik göstergesidir” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz; “İktidarın 15 yıl sonra yeniden Alevi Açılımını gündemine alarak vaatlerde bulunması, acizlik ve yetersizlik göstergesidir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz “Alevi yurttaşlarımızla ilgili açıklanan başkanlık oluşumu, yıllar önce ortaya atılan ve sonrasında rafa kaldırılan ‘Alevi Açılımı’ siyasetinin, parasal göz boyamalarla süslenmiş içi boş ve Alevi yurttaşlarımıza saygısızlık derecesinde inkârcı bir projedir” dedi.
Kiraz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “2008’de ilan ettikleri Alevi Açılımını bir yıl sonra talep edilen hakların hiçbirisini kabul etmeksizin rafa kaldıran cumhurbaşkanı, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cem evi Başkanlığı kurulacağını belirtti
Bu durumda tüm cem evlerinin buraya bağlanacağını, cem evlerinin elektrik, su, doğalgaz, onarım, tadilat vb. giderlerinin bu başkanlık bütçesinden karşılanacağını, dileyen Alevi Dedelerine de memur kadrosu verilip maaş bağlanacağını vaat etti.
İktidarın 15 yıl sonra yeniden Alevi Açılımını gündemine alarak vaatlerde bulunması, acizlik ve yetersizlik göstergesidir.”
Alevi-Bektaşi Dernekleri ve Vakıfları yayınladıkları ortak bildiriyle, iktidarın ‘Devlet gücü ve bütçe kaynaklarıyla kendi Alevi toplumunu yaratmayı’ amaçladığını dile getirdiler. Öncelikle Başkanlığın Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulması, cumhurbaşkanının Aleviliği bir inanç olarak görmediğini, ‘turistik ve kültürel’ bir topluluk olarak gördüğünü gösteriyor.
Maaşlı Diyanet İmamlarının yanına şimdi de devletten maaş alan memur kadrosunda Alevi Dedeleri eklenmek isteniyor.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına giren Cem evleri ’nin ibadethane olduğuna yönelik talepler yok sayılıyor. İktidarın tamamıyla seçim yatırımı amaçlı ve Alevilere şirin görünerek oylarını alma hesabına dayalı bu basit ve ilkel organizasyonla Alevileri bölme, ayrıştırma, asimile etme yaklaşımı ne siyaseten ne etik olarak ne de ahlaki olarak kabul edilemez bir yaklaşımdır.
Alevi yurttaşları, din ve kanaat önderlerini devletten maaş almaya tamah edenler olarak görmek bile cumhurbaşkanı ve iktidarının farklı inançlara yönelik zihniyetini, sakat bakış açısını yansıtmaktadır.
20 yıldır hiçbir haklı taleplerine kulak verilmeyen Alevilerin, seçim zamanı hatırlanması, iktidarın siyasi hesaplarla hareket ettiğinin kanıtıdır. Alevi-Bektaşi Birliklerinin ortak açıklamasında hiçbir inancın devlet kaynaklarıyla finanse edilmemesi tüm inançlara eşit mesafede olunması talebi yer almaktadır ve haklı bir taleptir.
Alevi yurttaşlarımız bu oyuna gelmeyecektir. Bütçe kaynakları ve kamu parasıyla onları aldatmaya, yanına çekmeye dönük planlarını boşa çıkartacaktır!
Siyaset, 11 Ekim 2022 20:07
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
