Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik
Siyaset, 02 Kasım 2022 06:5125 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik. Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Tutuklu gazetecilerden mesaj var:
25 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik.
Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, çıkarıldıkları mahkemece 29 Ekim’de “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazetecilerden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.
Gazetecilerin mesajları şöyle:
Emrullah Acar: Hukuksuz 4 günlük gözaltının ardından 9 arkadaşımla birlikte hukuksuz bir şekilde tutuklandık. Basında soruşturma içeriğinde herhangi bir “suç” teşkil edecek, herhangi bir delil olmadığı yazıldı çizildi. Bunun yanında şunu eklemekte fayda var; tutuklanmamızı gerektirecek bir neden vardı aslında. 9 gazeteci hakikat gazeteciliği yapıyordu.
Aslında serbest bırakılmamamıza şaşırmamamız gerekirdi, tutuklanmayı bekliyorduk. Ancak biz cezaevinde de hakikati yazmaya devam edeceğiz. Daha önce tutuklanmadım ancak cezaevleri ile ilgili birçok hak ihlali haberi yazdım.
Bundan sonra böyle koşulları daha yakından görüp, daha yakından yazmak için elime bir fırsat geçti. Daha yeni cezaevine ayak bastık, ilerleyen günlerde maruz kaldığımız hak ihlallerini özgür basın aracılığıyla paylaşacağız. Özgür basın susmadı, susmayacak, hakikatin kalemi bükülmez.
"GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Selman Güzelyüz: Biz, Türkiye’deki iktidarların özgür basın direnişi karşısında mizansenlere başvurduğunun yakın tanığıyız. Bizleri mesleğinden tecrit etmeye çalıştıkça, bizler, Özgür Basın, gerçekleri karanlıkta bırakmaz. Mekânın bizim için bir önemi yok. Olduğumuz her yer bizim için hakikati yazma alanıdır. İçeride ve dışarıda, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Yaşasın Özgür Basın.
"GERÇEĞİN PEŞİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN TUTUKLANDIK"
Deniz Nazlım: Bugünün Türkiye'sinde gazeteci olmak zahmet ve emek isteyen bir meslek. İçinden geçtiğimiz zamanlarda cezaevlerine girmek ise en kolay şey. Ne yazık ki bu ülkede yazar, entelektüel, insan hakları savunucusu ya da gazeteci olmak şartına, cezaevine girmek eklendi.
Bizler özgür basının bir neferi olmakla suçlandık. Özgür basın geleneğinin bir neferi, sürdürücüsü olmaktan onur duyuyoruz. Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik. Bizi tutuklasalar da bu gerçek değişmeyecek, gazetecilik yapmaya, mesleğimizin onurunu savunmaya devam edeceğiz.
9 arkadaşımızla birlikte hakikatin peşinde olduğumuz için tutuklandık. Ancak bizler içeride, arkadaşlarımız dışarıda, özgür basın geleneğini sürdürmeye, hakikati savunmaya devam edeceğiz
Tutuklu gazetecilerden mesaj var:
Siyaset, 02 Kasım 2022 06:51
Yorumlar (0)
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
