Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik
Siyaset, 02 Kasım 2022 14:3425 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik. Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Tutuklu gazetecilerden mesaj var:
25 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik.
Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, çıkarıldıkları mahkemece 29 Ekim’de “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazetecilerden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.
Gazetecilerin mesajları şöyle:
Emrullah Acar: Hukuksuz 4 günlük gözaltının ardından 9 arkadaşımla birlikte hukuksuz bir şekilde tutuklandık. Basında soruşturma içeriğinde herhangi bir “suç” teşkil edecek, herhangi bir delil olmadığı yazıldı çizildi. Bunun yanında şunu eklemekte fayda var; tutuklanmamızı gerektirecek bir neden vardı aslında. 9 gazeteci hakikat gazeteciliği yapıyordu.
Aslında serbest bırakılmamamıza şaşırmamamız gerekirdi, tutuklanmayı bekliyorduk. Ancak biz cezaevinde de hakikati yazmaya devam edeceğiz. Daha önce tutuklanmadım ancak cezaevleri ile ilgili birçok hak ihlali haberi yazdım.
Bundan sonra böyle koşulları daha yakından görüp, daha yakından yazmak için elime bir fırsat geçti. Daha yeni cezaevine ayak bastık, ilerleyen günlerde maruz kaldığımız hak ihlallerini özgür basın aracılığıyla paylaşacağız. Özgür basın susmadı, susmayacak, hakikatin kalemi bükülmez.
"GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Selman Güzelyüz: Biz, Türkiye’deki iktidarların özgür basın direnişi karşısında mizansenlere başvurduğunun yakın tanığıyız. Bizleri mesleğinden tecrit etmeye çalıştıkça, bizler, Özgür Basın, gerçekleri karanlıkta bırakmaz. Mekânın bizim için bir önemi yok. Olduğumuz her yer bizim için hakikati yazma alanıdır. İçeride ve dışarıda, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Yaşasın Özgür Basın.
"GERÇEĞİN PEŞİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN TUTUKLANDIK"
Deniz Nazlım: Bugünün Türkiye'sinde gazeteci olmak zahmet ve emek isteyen bir meslek. İçinden geçtiğimiz zamanlarda cezaevlerine girmek ise en kolay şey. Ne yazık ki bu ülkede yazar, entelektüel, insan hakları savunucusu ya da gazeteci olmak şartına, cezaevine girmek eklendi.
Bizler özgür basının bir neferi olmakla suçlandık. Özgür basın geleneğinin bir neferi, sürdürücüsü olmaktan onur duyuyoruz. Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik. Bizi tutuklasalar da bu gerçek değişmeyecek, gazetecilik yapmaya, mesleğimizin onurunu savunmaya devam edeceğiz.
9 arkadaşımızla birlikte hakikatin peşinde olduğumuz için tutuklandık. Ancak bizler içeride, arkadaşlarımız dışarıda, özgür basın geleneğini sürdürmeye, hakikati savunmaya devam edeceğiz
Tutuklu gazetecilerden mesaj var:
Siyaset, 02 Kasım 2022 14:34
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
