“Kadınların Olduğu Yerde Başarı Vardır”
Siyaset, 07 Kasım 2022 15:30Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başarılı iş kadınlarının hayat tecrübelerini paylaşmalarına destek olmak adına Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesinin açılış programına katıldı.

Başkan çınar, Yeşilyurt kent konseyinin ‘kadın kadının yurdudur’ projesinin açılışına katıldı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başarılı iş kadınlarının hayat tecrübelerini paylaşmalarına destek olmak adına Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesinin açılış programına katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşı Toplantı Salonunda gerçekleşen ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesinin açılış programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile eşi Semra Çınar, BBP İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Avcu, Kadın Girişimcileri Dernek Başkanı Ayşe Özceyhan, Toprak Ana Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşe Uzun Kayış, Bağımlılıkla Mücadele Dernek Başkanı Memnune Sarıöz, Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kibar Aslan, İş Kadını Zahide Laçin ile çok sayıda kadın katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başarılı iş kadınlarının hayat tecrübelerini toplumun geniş kesimlerine aktarmak ve ulaştırmak hedefiyle ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesini başlatan Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisini tebrik etti.
‘Kadın ve Aile’ yılı olarak ilan ettikleri 2022 yılında ki etkinliklerine ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesini eklemekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kadının olduğu her yerde başarı olduğunu ifade ederken şunları söyledi; “Kadın, ailenin ve toplumun mimarıdır.
Kadınlara hak ettiği imkânları ve destekleri sağlayan milletlerin her zaman geliştiğini görüyoruz. Kadını toplumsal gelişimlerinin içerisine aktif ve katılımcı olarak yerleştirmek temel görevlerimiz arasındadır.
Aile değerlerinin korunmasının yanı sıra kadınlarımızın hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha güçlü olabilmesi için Yeşilyurt’ta her türlü desteği veriyoruz. 2022 yılını kadın ve aile yılı olarak ilan etmemizin ardından bu yöndeki yatırımlara, hizmetlere, gezi ve inceleme programlarımıza her hafta bir yenisini ekliyoruz.
Kentimizdeki başarılı iş kadınlarının hayat tecrübelerini paylaşmalarına destek olmak adına Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisimiz tarafından başlatılan ‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesi de bu çalışmaların bir parçasıdır.
Yaşadıkları zorluklara rağmen sabırla ve özveriyle çalışarak iş hayatındaki başarı merdivenlerini teker teker çıkan iş kadınlarımızın katılımıyla düzenlenecek söyleşi etkinliklerimizin çok faydalı geçeceğini ümit ediyorum. Ev ve ülke ekonomisine katkı sunan iş kadınlarımızı bu örnek mücadelelerinden dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Kadınların toplumda aktif, katılımcı, üretken ve girişimci olmasına destek sunmak adına çok sayıda hizmeti hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Çınar, “Belediye olarak her zaman kadınlarımızın yanlarındayız.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İnönü Üniversitesiyle ortaklaşa düzenlediğimiz ve çok verimli geçen ‘Yerel Yönetimler ve Kadın’ Çalış tayında başarı hikâyelerini paylaşan iş kadınlarımızın tecrübeleri, yeni girişimci kadınlarımızın çalışmalarına ışık tutmuştu.
Belediye olarak kadınlarımızın hayatın her anında var olmalarını, kendilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini ön plana çıkarmaları için her türlü alanda katkı sunuyoruz. Kadınlarımızı hem dinliyoruz, hem de onların taleplerine göre çalışma alanlarımızı sürekli geliştiriyoruz. ‘Söz Kadınlarımızda, Yeşilyurt’ta Kadınlarımızı Dinliyoruz’ programıyla her hafta bir mahallede kadınlarımızın taleplerini dinliyoruz.
Kadınlarımızın sağlam, dinamik ve sağlıklı bir hayata sahip olmalarına katkı sunmak adına açtığımız sosyal, sportif ve meslek edindirme kurslarımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri mutlu ediyor.
İlçemizin yemek kültürünün tanıtımını daha kurumsal hale getirmek amacıyla kuruluşuna destek olduğumuz Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifimize üye kadınlarımızın ev ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak için her türlü imkânı sunuyoruz.
Sadece tek bir merkezle sınırlı kalmayarak muhtelif bölgelerde açtığımız kültür, sanat ve gençlik merkezlerimizde açtığımız kurslarla bütün kadınlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.
Kadınlarımızla birlikte hareket ediyoruz, birlikte düşünüyoruz ve birlikte projeler geliştiriyoruz.” diye konuştu.
‘Kadın Kadının Yurdudur’ Projesinin ilk konuğu olan İş Kadını Zahide Laçin, başarı hikayesini davetlilerle paylaşıp, yöneltilen soruları yanıtladı.
Siyaset, 07 Kasım 2022 15:30
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
