CHP’li Kiraz: “Çağ atlatacaklardı bir bardak çaya muhtaç ettiler”
Siyaset, 13 Kasım 2022 22:31Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ekonomik krizin vatandaşı derinden etkilediğini ifade ederek, “Birçok üründe şok kampanyalar oluyordu ama şimdi bir bardak çayda bile kampanya başladı. Allah bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ekonomik krizin vatandaşı derinden etkilediğini ifade ederek, “Birçok üründe şok kampanyalar oluyordu ama şimdi bir bardak çayda bile kampanya başladı. Allah bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.
Ekonomide kötü bir gidişat olduğunu ifade eden Kiraz, “Gerçekten ekonomide ‘sözün bittiği yerdeyiz’ diyeceğimiz uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Malatya’da bir kafe işletmecisi, bir bardak çayda indirim yaparak, bunu da ‘Bir bardak çayda kampanya’ diye duyuru yapıyor” dedi.
“VATANDAŞ BİR BARDAK ÇAY BİLE İÇEMİYOR”
Kiraz, insanların büyük bir ekonomik krizin içerisinde olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
“İnsanlar yaşadıkları ekonomik sıkıntı nedeniyle bir bardak çay bile içemez duruma geldi. Son dönemde Malatya’nın birçok noktasında çay ocaklarında oturan vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle buralara gidemiyorlar.
Gün boyunca parklarda geçiren vatandaşlar, ücretli çay veren alanları kullanamıyorlar. Birçok vatandaşımız kahvehanelere gidemiyor. Çay parasını ödeyebilecek durumda bile değiller. Bugün bir bardak çayın en düşük fiyatı 4-5 lira. Çay ocaklarında esnaf sinek avlıyor.
Çay ocakları bomboş, vatandaşlar sokakta gününü geçiriyor. Çay ocağına gitse dahi kimse birbirine çay ısmarlayamıyor çünkü ödemekte zorlanıyor.”
“ÜLKEY YÖNETENLER YÜZÜNDEN BİR BARDAK ÇAYDA ŞOK KAMPANYA BAŞLADI”
“Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir ekonomik krizle karşı karşıyayız” diyen Kiraz, “İçler acısı bir durum yaşıyoruz. Malatya’da kafe sahibi, ekonominin geldiği bu kötü durumda insanların çay içebilmeleri için kampanya yapıyor. Ekonomiyi bu hale getirenler, bu durumun sorumlularıdır. Bunun sorumlusu da 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidardır.
“Ülkeyi çağ atlatacağız” dediler, bir bardak çaya bile muhtaç ettiler. Bir bardak çayda şok kampanyayı gördük. O afişi gördüğümüzde gözlerimize inanamadık” ifadelerini kullandı.
“İNSANLAR BAYAT EKMEK ALMAK İÇİN FIRINA GİDİYOR”
Kiraz, vatandaşların manava, markete, kasaba uğrayamadığını belirterek, “Yazın karpuzun bol olduğu dönemde bile vatandaşlar bir karpuz alıp verine götüremedi. Ekonomik sıkıntı pazarlarda öyle bir hissedildik ki dilimle karpuz, adetle meyve satıldı.
Marketlerde son kullanma tarihi yakın ürünler düşük fiyatla satıldı. İnsanlar, alım güçlerinin düşmesinden dolayı daha ucuza almak için fırınlarda bayat ekmek arıyorlar. Daha ucuz olsun diye bayat ekmek istiyorlar.
Daha önce birçok şeyde şok kampanyalar gördük ama bir bardak çayda şok kampanyayı ilk defa görüyoruz. Bizi yönetenlerin şapkalarını önlerine koyup bu tablolardan ders çıkarması gerekiyor” diye konuştu.
“Olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız” diyen Kiraz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimsenin artık markete gidemediği gibi artık çay ocaklarına da gidemediği bir dönemi yaşıyoruz. Kimsenin fırına gidemediği, gittiğinde de bayat ekmek aradığı, 50 kuruş daha ucuza almak için halk ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşturduğu dönemleri yaşıyoruz. Allah bir daha bugünleri bizlere yaşatmasın. Bugünlerin sorumluluğunu taşıyanlarda halka hesabını mutlaka verecekler.”
Siyaset, 13 Kasım 2022 22:31
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
