DEVA PARTİSİ MALATYA İL BAŞKANI ONUR GÜNEŞ “ EMANETE İHANET Mİ EDİLİYOR? “
Siyaset, 16 Kasım 2022 07:16DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkındaki raporlarında belirtilen personel alımlarında ve araç teminlerinde yaşanan usulsüzlüklerin emanete ihanet olduğunu söyledi.
DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkındaki raporlarında belirtilen personel alımlarında ve araç teminlerinde yaşanan usulsüzlüklerin emanete ihanet olduğunu söyledi.
“ Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında, belediye tarafından gerçekleştirilen iki yapım işinin, Kamu ihale kurumunun 21’inci maddesinin (b) bendinde öngörülen şartlar oluşmadığı halde iki işi pazarlık usulü ile ihale edildiğini ve belediye tarafından özel kalem müdürlüğü kadrosuna gerçekleştirilen atamaların, usulsüz bir şekilde memur kadrosuna atandığını Sayıştay'ın raporlarında görmekteyiz.
Bu usulsüzlükler ve kanun, adalet tanımaz anlayış ne yazık ki yeni değildir. AKP iktidarında sıradanlaşan bir vurdumduymazlığa ulaşmıştır. Ama unutmamalıdır ki milletin oyları ile seçilenlerin kendilerine emanet edilen kurumları adeta aile çiftliğine çevirmelerine millet asla tahammül etmeyecektir ve bunun hesabını mutlaka soracaktır.
Gerek ulusal basında gerekse yerel basında geniş yankı uyandıran ve tarafımızca da yakından takip edilen Sayıştay raporlarına belediyenin verdiği yanıt ise adeta tüm suçları kabul edercesine kaleme alınmıştır. Raporda bahsi geçen araçların arazi araçları olduğu vurgulanırken usulsüz personel alımlarına yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması ise manidar bulunmuştur.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daha öncede MOTAŞ çalışanlarının toplu iş sözleşmesindeki hak ettikleri alacaklarının ödenmemesi sorununu çözmemesi, adli süreci bahane edip belediye çalışanlarının adeta haklarının gasp edilmesine göz yumduğunu da hatırlatarak bu son yaşananların vatandaş bazında tahammül sınırlarını zorlandığını sahada gözlemlemekteyiz.
Kim nerede ne unvan ile bulunursa bulunsun milletin emanetine ihanet ediyorsa adalet erki buna mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu ve benzeri tüm kanun dışı eylemlerin takipçisi olarak milletimizin emanetine sahip çıkacağız"
Siyaset, 16 Kasım 2022 07:16
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
