İHD: Hedef göstermelere sessiz kalan muhalefet de suç ortağıdır
Gündem, 18 Kasım 2022 15:18Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesiyle ilgili İHD Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada hedef göstermelere sessiz kalan muhalefetin de bu iftiraların suç ortağı olduğu ifade edildi.

Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesiyle ilgili İHD Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada hedef göstermelere sessiz kalan muhalefetin de bu iftiraların suç ortağı olduğu ifade edildi.
İHD, Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
İHD Ankara Şubesi Eş başkanı Sevil Turgut hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefetin de bu iftiraların suç ortağı olduğunu ifade etti.
İnsan Hakları Derneği (İHD)i Ankara Şubesi, İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama sonrası Zafer Partisi’nden Âdem Taş kaya’nın avukat Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi.
ASILSIZ PAYLAŞIM
İstiklal’de yaşanan patlama sonrası asılsız bir paylaşım ile avukat Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesini hatırlatan İHD Ankara Şubesi Eş başkanı Sevil Turgut, “Paylaşım 3 dakika sonra kaldırılmış olsa da ekran görüntüsü alınıp, çok sayıda hesap tarafından anında yaygınlaştırıldı. Aynı zamanda Jiyan’a, ailesine ve Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’e ölüm tehditleri gelmeye başladı. Çünkü telefon numaraları Tele gram, Whatsapp ve hatta oyun gruplarında paylaşılmıştı” dedi.
“KİŞİSEL BİLGİLER NEREDEN YAYILDI?”
Sadece yaptığı sosyal medya paylaşımıyla değil sonrasında yaptığı açıklamalarla da Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesinin sürdürüldüğünü vurgulayan Turgut, şunları söyledi: “Bombalı saldırının hemen ardından Jiyan Tosun adının ve telefon numarasının büyük bir hızla gruplarda paylaşılmış olması, aynı zamanda Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’in de dâhil edilmesi bunun planlı bir hedef gösterme olduğunu açıkça gösteriyor.
İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, İstanbul Başsavcısı şu sorulara cevap vermelidir. Jiyan Tosun’un ve Eren Keskin’in adları, kişisel bilgileri bombalı saldırıdan kısa bir süre sonra neden ve nereden yayıldı? Can güvenliğini tehdit edecek biçimde kişisel veriler kimlerle neden paylaşıldı?”
“SESSİZ KALAN SUÇ ORTAĞIDIR”
Seçimler yaklaşırken Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istendiğini ifade eden Turgut, “Hak savunucuları hedef haline getirilerek kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılıyor.
İçişleri Bakanı’nı, İstanbul Valisi’ni, İstanbul Başsavcısı’nı ve tüm yetkilileri; başta Âdem Taşkaya olmak üzere, Jiyan’ı iftirayla hedef haline getiren, Jiyan’ın ve Eren Keskin’in kişisel verileri paylaşan, yaygınlaştıran, tehdit telefonu eden herkesin ceza alması için etkin bir soruşturma yürütmeye ve üyemiz Avukat Jiyan Tosun’un ve Eş Genel Başkanımız Avukat Eren Keskin’in güvende olması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.
Hak savunucularını her seferinde hedef tahtası haline getiren siyasal iktidar, bütün bu saldırıların sorumlusudur. Bu hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefet de bu iftiraların suç ortağıdır” şeklinde konuştu.
Gündem, 18 Kasım 2022 15:18
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
