Malatya Model Fabrika istişare toplantısı düzenlendi
Ekonomi, 29 Kasım 2022 03:06Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Malatya Model Fabrika 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması İstişare Toplantısı düzenlendi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Malatya Model Fabrika 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması İstişare Toplantısı düzenlendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Gül Taşkıran Battal, Sanayi Ve Teknoloji Uzmanı Ebru Seyhan Akyol Ankara’dan gelerek toplantıya katılım sağladı.
ER: “İLİMİZ İMALAT SEKTÖRÜ İÇİN YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hakan Er, Model Fabrikada gelinen süreç hakkında bilgiler verdi. Başkan Er, “Odamız himayesinde kurulan Model Fabrika, 2. OSB’de inşaatı tamamlanan yeni İŞGEM binası içerisinde yer alacak.
671 metrekare kapalı alanda faaliyet yürütecek olan Model Fabrikada eğitim sınıfları ve atölyeler de yer alacak. Model Fabrika Tüzel Kişiliği oluşturuldu, Odamız ile bakanlık arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
İnşaat süreci tamamlanan Malatya Model Fabrika, Doğu Anadolu Bölgemizdeki ilk Model fabrika olacak. Sadece ilimize değil bölgemizdeki tüm illerin sanayilerine katkı sunacak. Model Fabrika, ilimiz imalat sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı anlamı taşımaktadır.
Ayrıca üniversite - sanayi bağının güçlenmesi için adeta anahtar konumunda olacaktır. Sanayimize, şehrimize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.
AR: “PLANLI BİR ŞEKİLDE MALATYA MODEL FABRİKA’NIN KURULUMUNU ORGANİZE EDECEĞİZ”
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, “Malatya Model Fabrikanın kurulum süreci için bir aradayız. Aslında bu sürecin tamamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odamız ve ilgili paydaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz.
Bugün mevcut durumu gözden geçirmek ve önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetleri değerlendirmek, hem de model fabrika binamızı yerinde incelemek adına Malatya’dayız. İnşallah bu toplantıyla süreci daha da hızlandırarak planlı bir şekilde Malatya Model Fabrikamızın kurulumunu organize edeceğiz. Ev sahipliğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Gül Taşkıran Battal tarafından Bakanlıkça Gerçekleştirilen 2022 Yılı Faaliyetleri ve 2023 Yılı Planlaması ile Malatya Model Fabrika Kurulum Süreci konularında sunum gerçekleştirildi.
Toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Dündar, Batuhan Demirel, Basri İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve kurumların müdürleri ile temsilcileri de yer aldı.
Toplantının ardından heyet Malatya 2. OSB’de yer alan Model Fabrika binasında incelemelerde bulundu.
Ekonomi, 29 Kasım 2022 03:06
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
