ÇGD: Yıldız Yazıcıoğlu tam da bir gazetecinin yapması gerektiği gibi soru sormuş Gerçeklere ayna olmuştur!
Gündem, 25 Ocak 2023 15:22Türkiye’de gazeteciliği tanımlarken, ‘mayınlı arazide yürümek’ diye ifade ettiğimiz bir görüş vardır. Çünkü zaman geldi tehdit edildik, zaman geldi darp edildik, gözaltına alındık, hapislere atıldık, öldürüldük. Başımızdan musibet hiç eksik olmadı.

Türkiye’de gazeteciliği tanımlarken, ‘mayınlı arazide yürümek’ diye ifade ettiğimiz bir görüş vardır. Çünkü zaman geldi tehdit edildik, zaman geldi darp edildik, gözaltına alındık, hapislere atıldık, öldürüldük. Başımızdan musibet hiç eksik olmadı.
Derneğimizin üyesi ve geçmişte yöneticilik sorumluluğu da üstlenen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde dün yaşadığı olay da ne yazık ki Türkiye gerçeğinin kaygı verici bir örneği olmuştur.
Meslektaşımız Yıldız Yazıcıoğlu’nun, mesleğinin gereği olarak gündemdeki konulara ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelttiği soru sonrası karşılaştığı, en hafif tabiriyle saygısız ve nobran yanıt ve muamele, mesleğimize açık bir saldırıdır.
Yıldız Yazıcıoğlu’nun dün yaşadığı saldırının sebebini çok iyi biliyoruz. Dernek olarak her ay yayınladığımız ‘Medya İzleme Raporu’nda da onlarcasını kayıt altına aldığımız benzeri saldırı ve tehditlere, düşünce ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğüne düşman bir anlayışın kaynaklık ettiğinden hiçbir kuşkumuz yok.
İktidarın ve çevresindeki güç odaklarının mesleğimize verdiği zarar, her geçen gün telafisi zor bir noktaya giderken, Yıldız Yazıcıoğlu’nun, kendilerini dokunulmaz görenlere eski dönemlerde olduğu gibi soru sorulabileceğini hatırlatan gazetecilik tutumu, mesleğimiz açısından onur vericidir.
Yıldız Yazıcıoğlu tam da bir gazetecinin yapması gerektiği gibi sorusunu sormuş, gerçeklere ayna olmuştur! O aynada çıkan, karanlık ilişkiler ile zihniyetin görüntüsü de asla unutulmayacak şekilde kayıtlara geçmiştir.
Meslektaşımız Yıldız Yazıcıoğlu’na “İşine bak” diyenler ve sonrasında bir kampanya yürüterek “provokatör” iftirası atanlar bilmelidir ki; uzatılan mikrofonları tutan her elin sahibi, sizin maaşa bağladıklarınız ‘kalemler’ olmayabilir.
Meslektaşımız ve üyemiz Yazıcıoğlu, Türkiye’de gerçek gazetecilerin tarihsel mücadelesinin devamcısı olarak, ‘işine bakmıştır’ ve asıl provokatörler ona saldıranlardır.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu
Gündem, 25 Ocak 2023 15:22
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
