BAŞKAN ÖZCAN YETİŞTİRİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Ekonomi, 31 Ocak 2023 07:02Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım. Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep olmuştur. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım. Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep olmuştur. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Bugün yaşadığımız en büyük sorun inek yok. İnek yoksa dana da sütte yok. Geçici tedbirler yerine kalıcı tedbirler almak bize daha doğru bir yol gösterir” dedi.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerle bir araya geldi.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “Aralıklarla canlı hayvan pazarını ziyaret ederek yetiştiricilerimiz ile bir araya geliyoruz. Hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunları ve sıkıntıları yerinde yetiştiricilerimizle istişare yaparak yetkili kurumlara iletiyoruz.
Son yıllarda hayvancılık sektörünün ciddi anlamda birtakım sıkıntılar yaşadığını her fırsatta dile getiriyor, bunları da çözmek için gayret gösteriyoruz. Malatya Ticaret Borsası olarak göreve geldiğimiz 2018 yılından itibaren önemli çalışmalara ev sahipliği yaptık.
Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi ile beraber Süt Toplama Merkezleri ve Soğuk Zinciri Projesini Fırat Kalkınma Ajansı ve Süt Üreticileri Birliği ile tamamladık. Önümüzdeki günlerde faaliyete başlayacak” ifadelerini kullandı.
“HEM VATANDAŞIMIZ UYGUN FİYATA ET YEMELİ HEM DE YETİŞTİRİCİ KAZANMALIDIR”
Özcan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Hayvancılık sektöründe girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu her fırsatta dile getiriyorduk. Tarım Bakanlığı’nın, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üzerinde sağladığı arpa desteğinden yetiştiricilerimiz faydalanmaktadır. Özellikle yem fiyatlarının mutlaka kontrol ve denetim altına alınması konusunu her fırsatta dile getiriyoruz.
Devletimiz tarafından, son Bakanlar Kurulu toplantısında nisan ayının sonuna kadar yem ve gübre fiyatlarında bir artış olmayacağını ifade ettiler. Ocak ayı içerisinde yem fabrikaları kısmi bir artış gerçekleştirmiş. Yem fiyatları artıkça maliyetler artıyor.
Maliyet artıkça et fiyatlarında ciddi bir artışı söz konusu. Bunların mutlaka denetim altına alınması gerekiyor. Hem vatandaşımız uygun fiyata et yemeli hem de yetiştiricilerimizde maliyetinin altına hayvanlarını kesmeye zorlanmamalıdır.
Burada piyasaları regüle edici destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı birçok kalemden ziyade, birkaç kaleme indirip yetiştiricilerimizi bu konuda desteklemesi gerekmektedir.”
“SÜT HAYVANI KESİMİ KONTROL ALTINA ALINARAK, ZORLAŞTIRILMALIDIR”
“Damızlık hayvancılık konusunda hassasiyetin ön plana çıkması lazım” yorumunu yapan Özcan, “Hayvansal gıda fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep oluşturdu. Süt hayvanı kesimini ciddi anlamda kontrol altına alınıp zorlaştırılması gerekmektedir.
Bugün yaşadığımız en büyük sorun inek yok. İnek yoksa dana da sütte yok. Geçici tedbirler yerine kalıcı tedbirler almak bize daha doğru bir yol gösterir” ifadelerini kullandı.
Programa; Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan’ın yanı sıra Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Kırma, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Ticaret Borsası yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.
Ekonomi, 31 Ocak 2023 07:02
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
