Malatya Teknokent Faaliyetlerine Devam Ediyor
Gündem, 12 Şubat 2024 14:26İnönü Üniversitesinin en büyük pay sahibi olduğu Malatya Teknokent, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından, ara vermeden, büyük bir gayretle hizmetlerine devam ediyor.

Malatya Teknokent binasında gerçekleşen basın toplantısına Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz katıldı.
Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde devlet ve millet olarak çok ciddi bir dayanışma örneği sergiledik. Teknokentimiz ilk dakikalardan itibaren çok önemli görevler üstlendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile İçişleri Bakanlığı, AFAD, Malatya Valiliği ve OHAL Yönetimince ilk olarak Teknokent arazimizin 180 bin m²’lik alanı konteyner kent kurulumu için tahsis edildi. Teknokentimizin çevresinde yaklaşık 11 bin kişinin kaldığı ‘Malatya Teknokent Konteyner Kent’ kuruldu. Ayrıca Konteyner Kent’te kalan vatandaşlarımızın yemek ve diğer hizmetleri alabilmesi için Teknokent bahçemiz ve otoparkına büyük ebatlı çadırlar yerleştirildi.” dedi.
Ayrıca Rektör Kızılay, Teknokentin faaliyetleri hakkında “Eylül ayı ortalarına kadar devam eden bu süreçte AFAD, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma gibi kamu kurumlarımıza ve Kızılay’a ev sahipliği yaptı, kapılarını her türlü kullanıma açtı. Bir diğer yandan kendi bünyesinde faaliyet gösteren firmaların da işleyişlerine devam etmelerini sağladı.” şeklinde konuşmasına devam etti.
Rektör Kızılay, Teknokent tadilatı konusunda ise “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Fırat Kalkınma Ajansımız desteklerini esirgemediler. Bakanlık yetkililerine, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaşanılan zorluklara rağmen zorlukları aşacak azim ve kararlılığa sahip olduklarını ve İnönü Üniversitesi ve Malatya Teknokent olarak şehrin yeniden inşa ve imarında üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Rektör Kızılay, Teknokent olarak Malatya’nın AR-GE üssü olmak için gayretlerini artırmaya devam edeceklerini söyledi. Kızılay, yeniden ayağa kalkacak olan sanayimiz ile iş birliğini geliştirecek akademik ve teknik bilgiye sahip olduklarını ve Üniversite-Sanayi işbirliğini ilgili paydaşlarla etkin bir şekilde sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay son olarak “Bir kez daha 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin yaşadığı acı günlerin geride kalmasını umut ediyorum. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.
Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz ise Teknokentin 2012 yılında İnönü Üniversitesine ait 381 bin metrelik alanda faaliyetine başladığını söyledi. Yılmaz “Teknokentimiz 51 girişim, 20 akademisyen, 9 kuluçka firması ile toplamda 80 firma hâlihazırda faaliyetine devam etmektedir. 4 bloklu 8,200 m² kapalı alanda bugüne kadar toplam 860 proje bünyesinde geliştirilmiştir. Firmalarımız arasında sektörel anlamda dağılıma bakıldığında yarıdan fazlası yazılım-bilişim sektörü olmakla birlikte, sağlık, elektronik, kimya ve tarım sektörleri bulunmaktadır. Teknokentimiz %100’ün üzerinde bir doluluk oranı ile var gücüyle çalışmaktadır. Teknokent ekosisteminde 346 kişi istihdam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, ayrıca depremden etkilenen diğer illerde olduğu gibi Teknokent’te de küçük çaplı tadilatlar yapıldığını, binanın iç ve dış cephe boyalarının yenilendiğini söyledi. Yılmaz, ayrıca tefrişatı yapılmamış Çok Amaçlı Salon’da tadilatlar yapılarak Kuluçka Merkezi’nin hayata geçirildiğini ifade etti. Son olarak Yılmaz “İlgili herkesi ve her girişimciyi AR-GE fikirlerini olgunlaştırmak ve projeye dönüştürmek için Teknokentimize davet ediyoruz. İnovatif fikirlerin ve girişimcilerimizin daima destekçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, basın mensuplarına Teknokent birimlerini tanıttı ve sonrasında ise toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Gündem, 12 Şubat 2024 14:26
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
