Yeşilyurt’un Ünlü Yemeği ‘Çırmıktı Tava’ Ulusal Kanalların İlgi Odağı Oldu
Kültür, 12 Temmuz 2024 05:09‘Gündüz Gece’ ile ‘Topraktan Sofraya’ Programlarında Çırmıktı Tava Tanıtıldı
Malatya mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan, Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Çırmıktı’da hünerli ellerde yapılan ‘Çırmıktı Tava’ ulusal kanalların ilgi odağına dönüştü. Kanal 7’de yayınlanan ‘Gündüz Gece’ ile Ülke TV’de yayınlanan ‘Topraktan Sofraya’ gezi programlarının Malatya çekimlerinde Çırmıktı Tava’nın sofraya geliş hikâyesi tüm boyutlarıyla anlatıldı.
Tarihi, kültürü ve gastronomisiyle Anadolu medeniyetinin tüm güzelliklerine sahip Yeşilyurt’un tadına doyulmaz yemekleri arasında yer alan Çırmıktı Tava bu kez de Kanal 7’de yayınlanan ‘Gündüz Gece’ ile Ülke TV’de yayınlanan ‘Topraktan Sofraya’ programlarının konusu oldu.
“Malatya Mutfağındaki Favorim!”
TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye Yarışmasının jüri heyetinde yer alan İtalyan Şef Danilo Zanna’nın tadından övgüyle bahsettiği Çırmıktı Tava için “Malatya Yeşilyurt’ta restoran ararken beni yemek yemek için bir kasaba götürdüler! Çok şaşırdım. Etler ve sebzeler bir kaba kondu; kabı karşıdaki fırına vermemi söylediler. Yemeği orada pişirdiler. Tattığım anda lezzetine bayıldım! Etin; domates, biber, sarımsak ve kuyrukyağıyla pişirildiği bu yemek, Malatya mutfağındaki favorim!” ifadelerini kullanmıştı.
Kanal 7 ile Ülke TV’de ‘Çırmıktı Tava’ Tanıtıldı
Memleket hasreti çekenlerin özlemini dindirmek için Anadolu kentlerini karış karış dolaşarak tüm güzellikleri izleyicilerine aktaran ‘Gündüz Gece’ ile ‘Topraktan Sofraya’ adlı gezi programlarının Malatya çekimleri renkli anlara sahne olurken, Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Çırmıktı’da yapılan çekimlerde ise bölgenin kültürü, tarihi ve yemekleri tanıtıldı.
‘Gündüz Gece’ programının sunucusu Kürşat ile ‘Topraktan Sofraya’ Programının sunucusu Zeynep Tor, ünü hızla yayılan Çırmıktı Tavanın sofraya geliş hikâyesini, yayının ana konusu haline dönüştürdüler.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit’te çekimler sırasında program ekibini yalnız bırakmadı. Malatya ve Yeşilyurt’un hem tarihsel geçmişi hem de yemekleri hakkında program ekibine bilgiler aktaran Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “ Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza ve Çırmıktı’mıza hoşgeldiniz, sizleri misafir etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Yeşilyurt tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra tescilli yapıları, yemekleri, meyveleri, tarımsal ürünleri ve misafirperver insanlarıyla Anadolu’nun zengin kültürünü yansıtan çok güzel bir ilçedir. Çırmıktının turizmde yeniden gözde bir mekan haline dönüşmesi için belediye olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çırmıktımız ile özdeşleşen yemekler arasında yer alan Çırmıktı Tavamızın hak ettiği değeri ve tanıtımı görmesi içinde bu tür yayınların ilçemizde çekilmesini bizler destekliyoruz. ‘Gündüz Gece’ ile ‘Topraktan Sofraya’ gibi sevilen ve seyredilen iki programda Çırmıktı Tavamızın yanı sıra diğer yemeklerimiz ve kültürel zenginliklerimiz tüm yönleriyle tanıtıldı, sunucularımıza ve program ekiplerine teşekkür ediyorum, yayın hayatlarında başarılar diliyorum. İlçemiz vegan ve vejeteryan yemek kültürüyle kendisine has zenginlikleri vardır, bizlerde bu güçlü potansiyeli ön plana çıkarmak için gereken katkıyı sunuyoruz. Gurmelerin özellikle tatması ve tanışması gereken çok sayıda yemeğimiz var, şeflerimizi ve gurmelerimizi de ilçemize davet ediyoruz.” diye konuştu.
Kültür, 12 Temmuz 2024 05:09
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
