Keskin, “Ahilik İlkeleri Günümüzde de Yol Gösterici Olmaya Devam Ediyor”
Gündem, 23 Eylul 2024 23:05Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını açıkladı.
Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın Türk-İslam esnaf ve sanatkârları arasında kurulan ve toplumun ahlaki, mesleki ve ekonomik yapısını şekillendiren önemli bir yapı olduğunu belirtti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Ahilik Haftası Mesajı yayınladı.
-“Ahilik, Toplumsal Dayanışmanın Temelidir”
Başkan Keskin, Ahilik’in 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu topraklarında kurulduğunu ve Osmanlı Devleti'nin birçok bölgesine yayıldığını belirterek, “Ahilik, Türklerin mesleki, sanatsal, askeri, dini ve ahlaki açıdan yetişmesini sağlayan bir Türk-İslam esnaf ve sanatkârlar teşkilatıdır” dedi.
-“Adalet, Yardımlaşma ve Ahlakın Simgesi”
Ahi Teşkilatı'nın, toplumun farklı kesimleri arasında adalet, yardımlaşma ve ahlakı teşvik ettiğini ifade eden Keskin, “Ahi Teşkilatı, millet ile devletin, zengin ile fakirin, üretici ile tüketici arasında sağlam ilişkiler kurarak toplumun huzur içinde yaşamasını sağlamayı amaç edinmiştir” dedi. Yardımlaşmanın, adaletin ve doğruluğun hüküm sürdüğü toplumlarda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü belirten Keskin, bunun Ahilik Teşkilatı'nın önemli bir başarısı olduğunu vurguladı.
-“Günümüz İçin Ahilik Önemli”
Başkan Keskin, Ahilik ilkelerinin günümüzde de büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Güçlünün zayıfı ezdiği, haksız rekabetin yaşandığı, insanların güven duymadığı bir dönemde, İslam inancından beslenen Ahilik ilkelerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu şüphesizdir” şeklinde konuştu.
-“Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Ahilikten Geliyor”
Keskin, Ahilik Teşkilatı’nın günümüz işletmeleri için de örnek alınması gereken prensipleri barındırdığını söyledi. Müşteri memnuniyeti, sürekli gelişme ve kaliteli üretim gibi kavramların Ahilik’te köklü bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Keskin, "Müşterinin velinimet sayılması ve kaliteli üretimin haysiyet meselesi olması, Ahilik'in temel ilkelerindendir" dedi.
-“Ahilik, Ahlaki Değerlerin Yansımasıdır”
Başkan Keskin, Ahilik Teşkilatı’nda meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra bireylerin ahlaki değerlerle yetiştirildiğine vurgu yaparak, mesleki değerlerin yozlaşmaması adına Ahilik ilkelerinin mesleki eğitimde yaşatılması gerektiğini belirtti.
Ahilik Kültürü’nün toplumun her kesiminde yaşatılması gerektiğini ifade eden Keskin, geçmişte Türkiye’de en önemli Ahilik Kutlamalarına ev sahipliği yapan Malatya’da depremden dolayı 2 yıldır bu etkinlikleri yapamamaktan üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Çökmüş olan şehrimiz yeniden ayağa kalktığında bayramlarımızı eskisi gibi coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Keskin, “Tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm Ahilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Esnaf Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.
Gündem, 23 Eylul 2024 23:05
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
