Büyükşehir Belediyesi Semt Konaklarında 1200 Öğrenci İçin Ders Zili Çaldi
Gündem, 23 Eylul 2024 15:36Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, yeni eğitim-öğretim dönemine ‘Merhaba’ dedi.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler için okullarda ve kurs merkezlerinde ders zili çaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde ücretsiz olarak öğrenim gören öğrenciler de derslere başladı. Eğitim ve öğrenim alanındaki hizmetleriyle göz dolduran Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da öğrencilerin eğitim ve öğrenimine katkı sağlamak için Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda 1.200 öğrenciye eğitim-öğretim imkânı sunuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde ücretsiz olarak öğrenim gören 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı, Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi ve Yeşiltepe Eğitim Merkezlerinde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladı. Ağırlıklı olarak bursluluk ve LGS sınavları için öğrenim gören öğrenciler, Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde aynı zamanda değerler eğitimi, sosyal ve sportif etkinliklerle de eğlenceli bir öğretim süreci sürdürüyor.
AKADEMİK DESTEKLER, ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu hizmet, gençlerin ve çocukların nezih, güvenli, modern ve donanımlı ortamlarda eğitim görmelerine imkân sunuyor. Öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde ders çalışırken aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlayan atölye çalışmaları ve etkinliklere de katılma imkânı buluyor.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik destekler, sınavlara hazırlanan öğrenciler için büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde çalan ders zili, yalnızca bir eğitim sezonunun başlangıcı olmadığı gibi aynı zamanda Malatya’nın geleceğine atılan sağlam adımları da simgeliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki özverili çalışmaları, eğitimin topluma yayılmasını ve fırsat eşitliğinin de güçlenmesini sağlıyor.
ÖĞRENCİLER VE VELİLER EĞİTİMDEN MEMNUN
Semt Konaklarında eğitime başlayan LGS hazırlık öğrencilerinden Atakan Polat, “LGS’ye hazırlanmam gerekiyordu. Bunun için de bir kurs lazımdı. Araştırdık ve burayı buldum. Önce beni bir sınava aldılar ve sınavdan sonra kursa kabul edildim. Öğretmenlerimiz bize farklı dallarda eğitim veriyorlar. Bu imkanları bize veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İlk defa Büyükşehir Belediyesi’ne ait ücretsiz eğitimlerine katıldığını söyleyen Gülsüm Büyükyıldırım ise, “Bu ilk senem. Şu anda iyi gidiyor. Hocalarımızdan ve kurs ortamından memnunun” diye konuştu.
Kursiyerlerden Edanur Türkoğlu da 8. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, “LGS dönemindeyim. Bu dönemde bu eğitimin bana katkısı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle geldim. Bize bu katkıyı sağlayan belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik desteklerden dolayı çocukları adına teşekkür eden velilerden Adem Gök, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitim imkânını çocuğumun sınıf arkadaşlarından duydum. Ardından Kernek Külliyesi’nde öğrenim görmeye hak kazandığı sınava tabi tutuldu ve başladı. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Gerçekten güzel bir hizmet” dedi.
Öğrenci velilerinden Mehmet Tombul da, “Oğlum 7. sınıf öğrencisi. Sosyal çevremizden bir sınav yapıldığını öğrendik. Oğlum girdiği sınavda başarılı oldu. İyi bir puan aldı. Burada ücretsiz eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyemize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 23 Eylul 2024 15:36
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
