Yeşilyurt Belediyesi’nden ‘Arının Dili, Balın Özü’ Projesi
Gündem, 24 Eylul 2024 13:30Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, ilçede arıcılığın gelişimine katkı sunmak, bal üreticiliğini teşvik etmek ve kaliteli, organik ve piyasa değeri olarak bal ve arı ürünlerinin üretilmesi konularında arı üreticilerini akademik anlamda bilgilendirmek amacıyla ‘Arının Dili, Balın Özü’ Projesini hayata geçirdi.
Yeşilyurt’ta tarım ve hayvancılıkta ki hizmet politikasını ‘üretenin dostu ve destekçisi’ anlayışıyla yöneterek çiftçilerin, üreticilerin ve yetiştiricilerin farklı alanlardaki üretimlerini artırmak için etkin bir çalışma yürüten Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi, insan hayatı için çok önemli bir yer kaplayan bal üretiminin sağlıklı ve planlı bir şekilde yapılması için harekete geçti.
Yeşilyurt’un tarım ve hayvancılıktaki yüksek potansiyelini hareketlendirmek için farklı ve yeni projeler üzerinde çalışan Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından ilçenin farklı noktalarında yapılan arıcılık faaliyetlerinin sistemi bir şekilde gelişmesi, üretim alanlarının iyileştirilmesi ve bal üreticilerini bilgilendirmek amacıyla ‘Arının Dili, Balın Özü’ projesini bal üreticileriyle buluşturdu. Proje kapsamında bal üreticilerine teorik ve pratik eğitim çalışmaları gerçekleştirdi.
Malatya Bal Üreticileri Birliği ile Doğa Milli Parklar 15. Şube Müdürlüğünün katkı sunduğu proje kapsamında, bal üreticilerine kaliteli, organik ve piyasa değeri olarak bal ve arı ürünlerinin üretilmesi konusunda dikkat edilmesi gereken konular ile ortaya çıkan sorunların planlı bir şekilde giderilmesi konularında alanında uzman isimler tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
Gedik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme sunumuna konuşmacı olarak katılan Mustafa Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Aziz Gül tarafından arı üreticilerine arıcılık ve arı biyolojisi, arı hastalıkları ve bakımlarının yanı sıra bal, polen, arı sütü, propolis, balmumu ve arı zehri gibi arı ürünlerinin üretimleri, ana arı ve yeni arı kolonisi üretimleri hakkında geniş kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Doç. Dr. Aziz Gül eğitim çalışmasının ardından bal üretimlerinin yapıldığı alanları ziyaret ederek burada bal üreticilerine uygulamalı eğitimler verdi.
Gedik Kültür Merkezindeki eğitim çalışmasına Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bekir Anadolu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancanamak, Doğa Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğü Koordinatörü Hasan Yazlak ile çok sayıda arı ve bal üreticisi katıldı.
Yeşilyurt İlçesinde arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırılıp, bölgede geniş bir üretim ağı oluşturmak istediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, eğitim çalışmasına katılarak bal üreticilerinin sorunlarını yerinde dinledi ve kalıcı ve güçlü çözüm yollarının bulunması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.
‘Arının Dili, Balın Özü’ projesiyle birlikte arıcılık faaliyetlerinin doğru, planlı ve sistemli bir şekilde gelişmesine destek sunduklarını ifade eden Başkan Geçit, eğitim programında yaptığı konuşmada; “İlçemizin tarım ve hayvancılık alanındaki güçlü potansiyelini harekete geçirip, üreticilerimizi daha fazla desteklemek adına her türlü çaba ve gayreti göstermekteyiz. İlçemizin farklı bölgelerinde gerçekleşen arıcılık faaliyetlerinin sağlıklı ve güzel şartlarda yapılması, üretim koşullarının iyileştirilmesi, arıcılık yapan üreticilerimizin kaliteli, organik ve piyasa değeri olarak arı ürünlerinin üretilmesi konularında eğitilmesi içinde ‘Arının Dili, Balın Özü’ projesini hayata geçirdik. Bal, insan hayatı için çok önemlidir, insan vücuduna çok büyük katkılar vardır. İnsan hayatı için çok değerli bir alan kaplayan bal üretimlerinin sağlıklı koşullarda yapılması içinde arı üreticilerinin bilgili ve donanımlı olması önemlidir. Belediye olarak arıcılık faaliyetlerini yürüten değerli üreticilerimizi desteklemek, onları bilgilendirmek ve var olan sorunların önüne geçmek içinde teorik ve pratik eğitim çalışmaları yaptık. Arıcılık, bal ve bal ürünlerin üretilmesi alanında uzun yıllardır çalışmalar yapan, akademik raporlar hazırlayan çok kıymetli Doç. Dr. Aziz Gül hocamızın destekleriyle üreticilerimize hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verdi. İnşallah bu tür eğitim çalışmalarıyla arıcılık faaliyetleri daha planlı ve sistemli ilerleyecek, bal ve bal ürünlerinin üretimleri daha sağlıklı koşullarda yapılacak, üretim koşulları daha iyi şartlarda yapılacak ve bal üretiminde söz sahibi olan bir ilçe konumuna ulaşacağız. İlçemizde arıcılığın geliştirip yaygınlaştırılmasıyla birlikte arıcılık yapan vatandaşlarımızın gelirlerini artırma noktasında çabalarına bizlerde bu tür hizmetlerimizle destek sağlamış oluyoruz. Belediye olarak her türlü şart ve durumda üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yanındayız. Şehrimizi topyekün ayağa kaldırmak için hizmetlerimizi tek bir alanla sınırlandırmayarak tarımda,
hayvancılıkta, kültürde, sanatta, sporda ve hayatın her alanına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bal üreticilerimizi desteklemek adına hayata geçirdiğimiz bu projede bu gayretlerimizin bir parçasıdır. Böylesine güzel bir eğitim çalışmasında desteklerini eksik etmeyen Malatya Bal Üreticileri Birliği ile Doğa Milli Parklar 15. Şube Müdürlüğüne, eğitim programlarına konuşmacı olarak katılan değerli hocamıza ve arıcılık sektörünün kıymetli isimlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 24 Eylul 2024 13:30
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
