CHP İl Başkanı Barış Yıldız: "Merkezde İş Yapamayan Esnafa TOKİ'de Geçici İş Yeri Sağlanmalı"
Siyaset, 01 Ekim 2024 14:46CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte İkizce TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

Yıldız, bölgedeki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı ve merkezde iş yapamayan esnafa TOKİ’de geçici iş yeri sağlanmasını talep etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İkizce TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyip çözüm için yetkililere seslendi.
SADECE EKMEK BÜFESİ VAR
Yıldız, İkizce Muhtarı Mehmet Tanrıverdi ve parti yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamada, “İkizce TOKİ konutlarındaki eksiklikleri ve sorunları dile getirmek için buradayız. TOKİ girişinde trafik düzenlemesi bir an önce yapılmalı. Herhangi bir kaza yaşanmadan bu düzenleme hayata geçirilmelidir. TOKİ birinci bölgede birinci ve ikinci etap evler teslim edilmiş durumda. Ancak burada bir sosyal alan yok. Sadece Megsaş’ın bir ekmek büfesi var ve ekmek çok erken saatlerde tükeniyor. İkinci bir vardiya yapılması şart. Ayrıca geçici de olsa bir market ihtiyacı var. Esenlik burada geçici bir market açmalı, çünkü araçları olmayan vatandaşların şehir merkezine gitmeleri çok zor” dedi.
MERKEZDE İŞ YAPAMAYAN ESNAFA TOKİ’DE GEÇİCİ İŞ YERİ TALEBİ
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine birçok TOKİ bölgesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Yıldız, "TOKİ'lerdeki en büyük sorun esnafın bulunmaması. Vatandaş, esnafa ulaşmakta zorlanıyor; bir tarafta da gelişigüzel sokaklara konulan konteynerlerde esnaf müşteri bekliyor. Biz, TOKİ bölgelerine geçici konteyner çarşılar kurulmasını öneriyoruz. Böylece hem esnaf iş yapabilir hem de vatandaşlar hizmete kolayca ulaşabilir. Şehir merkezinde konteynerde iş yapamayan kuaför, çerezci, dürümcü, telefoncu, ayakkabıcı gibi birçok esnaf, TOKİ’de geçici iş yerlerinde faaliyet gösterebilir. Hatta mevcut konteynerler buraya taşınarak iş yapılabilir. Bu sayede hem esnafa iş olanağı sağlanır hem de TOKİ’deki vatandaşlara hizmet götürülmüş olur” ifadelerini kullandı.
İKİZCE’DE KÖYLÜLER TOZ TOPRAK İÇİNDE
İl Başkanı Yıldız, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan yol problemini de dile getirerek, “TOKİ ikinci bölgede inşaatlar devam ediyor. İkizce muhtarımızla birlikteyiz. Köy yolu harap durumda. TOKİ şantiyesinde çalışan kamyonlar ve iş makineleri köy yoluna büyük zarar vermiş. Köylüler toz toprak içinde kalıyor. Yolun bir an önce onarılması ve asfaltlanması çok önemli bir ihtiyaç” dedi.
Siyaset, 01 Ekim 2024 14:46
Yorumlar (0)

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

1978 MALATYA KATLİAMI

MALATYALI ÇİFTÇİLER: " VERİLEN DESTEKLE AYAĞA KALKMAK MÜMKÜN DEĞİL "

MALATYA DERHAL AFFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN "

MALATYA DA CUMHUR İTTİFAKI " DON " İÇİN TOPLANDI

KESKİN CUMHURBASKANINA SESLEND MALATYAYA POZİTIF AYRIMCILIK YAPILMALI "İ:

MALATYA KATLİAMI (17 - 20 NİSAN 1978 )

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " 1YIL DA NELER YAPTIK

BAŞKAN TAŞKINDAN 17 NİSAN MESAJI " ÖZAL VE FENDOĞLU UNUTULMADI "

YMP İL BAŞKANI AHMET YALÇIN'DAN ÖZAL VE HAMİDO'YA ANLAMLI MESAJ

İMAMOĞLU " ETKİLİ ÖNLEMLERİN ACİLEN DEVREYE SOKULMAASI GEREKİR "

AĞBABA " ÇIFTÇİYE İCRA GÖTÜRURSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR "

CHP LI AYAZ " CHP NIN REDDİ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE MİLYONLUK YÜK GETİRMEYECEK "

AĞBABA" MECLİSE ARAŞTIRMA KOMİSYONU TEKLİFI GETİRECEĞİZ "

BARIŞ YILDIZ " MALATYA DERHAL AFFET BOLGESİ İLAN EDİLSİN "

VALİ YAVUZ " TARIM BAKANLIĞI VE TARSIM DEVREDE "

SERDAR YILDIZ " GÖRECEĞİZ MALATYANIN GERÇEK SAHİBİ VAR MI? "

AGBABA " DEPREMİN VURDUĞU MALATYA YI BU KEZ DON VURDU "

" BASKANLARIM YANIMDA TOPLANTILARI YERİNDE YÖNETIME ORNEKTİR "

SADIKOĞLU’NDAN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

CGD DEN BAŞARILI GAZETECİLERE YILIN ÖDÜLÜ VERİLDİ

SURİYEDE Kİ KADIN KATLİAMLARINI KINIYORUZ

DEPREM BİLİMCİ GÖRÜRDEN YOL HARİTASI
