MALATYANIN PLANLI VE DOĞRU GELİŞİMI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELIYİZ

Siyaset, 20 Ocak 2025 02:19

MALATYANIN PLANLI VE DOĞRU GELİŞİMI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELIYİZ

“MALATYA’NIN PLANLI VE DOĞRU GELİŞİMİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ile AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan, Malatya’daki esnaf, sanayici ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, şehrin bugünü, yarını ve geleceği üzerine detaylı bir istişare toplantısı yaptılar. Toplantıda, Malatya’nın doğru ve planlı gelişimi noktasında atılması gereken adımlar tüm boyutlarıyla ele alınıp, değerlendirildi.
Yeşilyurt Belediyesi Gündüzbey Sosyal Tesislerinde gerçekleşen istişare toplantısında, Malatya’nın modern ve yaşam standartı yüksek bir kent hüviyetine ulaşması noktasında hayata geçen yatırımlar, devam eden ve planlanan projelerin yanı sıra toplumsal birliktelik ruhunun daha fazla güçlenmesi noktasında yapılması gerekenler üzerine fikir alış verişi yapıldı. Toplantıda ayrıca 24 Ocak 2025 Cuma günü AK Parti Malatya İl Başkanlığının 8.Olağan Kongresine katılmak amacıyla Malatya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılacak karşılama ve ağırlama programları da ele alındı.  
Malatya’nın temel ihtiyaçları ve çözüm bekleyen sorunları üzerine kapsamlı bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın gerek fiziksel dönüşümü gerekse de vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik atılan ve atılacak tüm adımların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi.
Malatya’nın geleceğinden umutlu olduklarını, bir yandan afete karşı dirençli konutlar ve işyerleri hızla yükselirken diğer taraftan umutlarının ve hayallerinin de yükseldiğini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, şehrin bugününü ve geleceğini ilgilendiren tüm meselelerinin çözümünde el birliği yapılması, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizerken, “Şehrimiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. 6 Şubat 2023 tarihindeki asrın felaketinden sonra Malatya’nın yeniden toparlanması, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda sorunlarının kökten çözülmesi ve geleceğe daha modern bir kent emanet etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bugüne kadar rezerv alan projeleri, deprem konutları ve kırsal konutlar başta olmak üzere sosyal ve ekonomik desteklerle birlikte hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çok kararlı ve güçlü adımlar atıldı. Bundan sonra artarak devam edecek destekler ve projelerle birlikte inşallah şehrimiz tüm değerleriyle birlikte daha güçlü ayağa kalkacak, bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir, bizler buna yürekten inanıyoruz. Burada hepimize düşen görev; birlikte hareket etmek, birbirimize inanmak, vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek tüm hizmetleri birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirmektir. Sen ben yok, biz varız. Bu güzel ve kadim şehri ayağa kaldıracak güçlü bir iradeye ve potansiyele sahibiz, iyiniyetli, samimi ve gayretli çalışmalarla inşallah yarınlarımız bugünlerden daha aydınlık ve parlak olacaktır. Bizler hep birlikte bu güçlü potansiyeli hareketlendirmek, diri tutmak için bugün verimli bir istişare toplantısı yaptık, tüm konuları ele aldık. Bu gelişim ve iyileşme sürecinde herkesin görüşüne ve önerisine ihtiyacımız var, bizlerde hemşehrilerimize hizmet ederken toplumun tüm dinamiklerinin sesine kulak veriyoruz. Bugün attığımız bu güzel adım, birlikte hayata geçireceğimiz nice projeler ve yatırımlara ışık tutacaktır. Toplantımıza iştirak eden, görüşleriyle şehrin bugünü ve yarınları için çözüm önerileri sunan tüm misafirlerimize gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, Malatya’yı ortak akıl ve istişare kültüründen aldıkları güçle yönetmeye devam ettiklerini dile getirirken şunları söyledi; “ Şehrimiz şantiye alanına döndü, tüm inşaat alanlarında hummalı bir çalışma var, konutlarımız ve işyerlerimiz hızla yükseliyor. Bu tablo gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm Bakanlarımızdan çok büyük destekler alıyoruz. Ödenekler noktasında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz, tasarruf tedbirlerine rağmen ödenekler açısından kesinti yapılmadı. Bizlerde işimize dört elle sarıldık, bugüne kadar ki tüm tecrübelerimizi ve birikimlerimizi ön plana koyarak 7/24 sahadayız ve çalışıyoruz. Saha çalışmalarında büyük bir ivme yakalandı, bu süreç daha da hızlanacaktır. Bakanlıklarımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Yerel Yönetimlerimiz ve tüm kurumlarla koordineli çalışıyoruz, birlikte hareket ediyoruz, aradaki köprülerin sağlam olması işlerin hızlanmasına neden oldu. Malatya çok güzel bir kent görünümüne kavuşacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki dayanışma içerisinde olalım, birbirimize inanalım ve destek verelim. Bizim tüm hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var, pozitif ve iyiniyetli yaklaşımlar, çözüm odaklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Biz hep birlikte kadim şehrimizi ayağa kaldırmak için yola çıktık. Malatyamız dini, dili, ırkı ve inancı ne olursa olsun herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir kent olması münasebetiyle tüm katmanları ve değerleriyle birlikte yaşama kültürüne örnek gösterilecek bir şehirdir. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere müsaade etmeyelim. Bizler bu sağlam ve güçlü değerlerin ışığında geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bugünde şehrimizin bugünü ve yarınlarını konuşmak, ele almak, farklı fikirleri öğrenmek amacıyla güzel bir istişare toplantısı yaptık.” diye konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan ise, 24 Ocak Cuma günü Malatya’ya teşrif edecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade ederken, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’da deprem yaralarının sarılması için çok büyük destekler verdi, devletin tüm imkanlarını seferber etti, Allah ondan razı olsun. Tüm Malatyalıların, parti ayırt etmeden tüm hemşehrilerimizin destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızı coşkulu bir şekilde ağırlamalıyız. Her zaman olduğu gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmeliyiz. Malatya’da deprem yaralarının sarılması, geleceğe daha umutla bakmamız için hepimiz birlikte hareket etmemiz lazım. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarda ayrıca Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı teşrifleriyle 24 Ocak Cuma günü gerçekleşecek olan AK Parti Malatya İl Başkanlığının 8.Olağan Kongresine tüm Malatyalılar davet edildi. 
Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, şehrin sorunları ve çözüm yolları üzerine fikirlerini paylaştılar.

Siyaset, 20 Ocak 2025 02:19

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER

FILAŞ FLAŞ FLAS  BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!

FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!

MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR

MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR

MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI

MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI

Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "

Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "

AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ  ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "

AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "

264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR

MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI!  ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN

MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN

AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "

AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "

AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "

AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "

ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "

ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "

GELECEĞİN  BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR

YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM  YER ALDI

YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI

AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "

AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "

ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU

ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU

ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ

ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "

ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "

SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN  SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "

SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "

AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "

AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "

ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "

ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "

MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI

MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI

ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ

ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ

BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "

BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "

CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!

CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!

BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ

YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ

SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "

SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI

KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

CHP DE  "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI