ÇGD Genel baskanı Kıvanç El" Gazeteci susarsa toplum kaybeder :
Gündem, 26 Ocak 2025 14:36
32'nci Adalet ve Demokrasi Haftası | ÇGD Başkanı El: “Gazeteci susarsa toplum kaybeder”
ÇGD Başkanı Kıvanç El, 32'nci Adalet ve Demokrasi Haftası'nda yaptığı konuşmada, gazeteciliğin susturulmasının sadece gazetecilerin kaybı değil, toplumun da büyük bir kaybı olduğunu vurgulayarak "Topluma yine aynı çağrı yapıyoruz, bu sadece gazeteciliğin susturulması değil. Gazeteciler susar, susturulur, tutuklanır, öldürülür. Uğur Mumcu da öldürüldü ama burada toplum kaybeder" diye konuştu.
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Kıvanç El, 32'nci Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenlenen “Can Çekişen Gazetecilik: Fail Kim?” panelinde yaptığı konuşmada, gazeteciliğin ciddi bir tehdit altında olduğunu vurguladı. El, gazeteciliğin sadece gazetecilerin sorunu olmadığını, tüm toplumun kaybedeceği bir mesele haline geldiğini belirterek, “Gazeteciler susar, susturulur, tutuklanır, öldürülür. Uğur Mumcu da öldürüldü, ama burada toplum kaybeder” dedi.
El, gazeteciliğin bugünkü zorluklarının sadece hükümetin baskılarıyla değil, aynı zamanda gazetecilerin kendi aralarındaki dayanışma eksiklikleriyle de arttığını ifade etti. Türkiye’de gazetecilikle ilgili sorunların faillerinin yalnızca iktidar olmadığını, toplumun da bu sorunlara duyarsız kaldığını belirten El, “Gazeteciler halkın bilgilendirilmesi için çalışıyor, ama susturulduklarında halktan yeterli destek alamıyoruz” diye konuştu.
Dezenformasyon yasası ile ilgili verdiği mücadeleye değinen El, toplumsal destek alındığında bu yasanın iptal edilebileceğine inandığını belirterek, “Gazetecilik örgütleri ciddi bir mücadele verdi ama sadece gazetecilerin sorunu gibi algılandı. Biz aslında kamuoyunun bilgi edinme hakkı için savaşıyoruz” dedi. El, ayrıca yakın gelecekte siber güvenlik yasaları gibi yeni tehditlerin de ortaya çıkabileceğini, bunun sadece gazeteciliği değil, tüm sivil toplumu etkileyebileceğini ifade etti.
Panelde söz alan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş da, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 32 yıl geçtiğini hatırlatarak, hala failin kim olduğunu bilmediklerini söyledi. Durmuş, Türkiye'nin gazetecilik açısından tarihsel olarak hep baskı altında olduğunu, AKP iktidarı döneminde ise gazeteciliğin daha fazla hapsedildiğini belirterek, “Toplum haber alma hakkını sahiplenmediği için gazetecilik bu noktaya geldi” diyerek, gazetecilerin mesleklerine daha fazla sahip çıkması la:zm.
Gündem, 26 Ocak 2025 14:36
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
