ADD " ADALET VE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ "
Gündem, 26 Ocak 2025 14:26
ADD : ADALET VE DEMOKRASİ SEHITLERINİ SAYGIYLA ANIYORUZ:
Malaty ADD baskani Yunus millioglu yazılı bir açiklama yaparak devrim sehitlerini anfarken "2025 Yılı Adalet ve Demokrasi Haftası’nda da, Batı Emperyalizmi ile hain işbirlikçilerinin alçak cinayetleriyle katledilen Devrim Şehitlerimizi minnetle, özlemle, saygıyla anıyoruz.
12 Eylül 1980 faşist darbesi öncesi topluma korku salmak ve darbeye meşruiyet kazandırmak amacıyla işlenen seri siyasi aydın cinayetlerinin benzerleri, 10 yıl sonra, bu kez 12 Eylül düzenine ve hukukuna direnen Cumhuriyet aydınlarına yönelik olarak yine aynı güç odaklarınca ve aynı amaçla devreye sokuldu.
Seri cinayetlerin özellikle Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu ve yöneticileri hedef alınarak başlatılan bu ikinci perdesi, 31 Ocak 1990 günü Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un Ankara’da şehit edilmesiyle açıldı. Aynı yılın 6 Ekim’inde kurucu üyemiz Doç. Dr. Bahriye Üçok katledildi. Sadece 2 yıl 3 ay sonra 24 Ocak 1993’de Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu cinayetiyle sarsıldık milletçe. 21 Ekim 1999 sabahı ise hedef Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı idi.
Bütün bu cinayetlerin toplumda yarattığı büyük tepki ve duyulan tarifsiz acı nedeniyle her yıl 24 Ocak Uğur Mumcu ve 31 Ocak Muammer Aksoy cinayetleri arasındaki haftayı “Adalet ve Demokrasi Haftası”olarak değerlendiriyor, çeşitli etkinliklerle hem bu hain tertiplerin arka planlarını, nedenlerini ve sonuçlarını irdeliyor, hem de şehitlerimizin aziz hatıralarını yad ediyoruz.
Kemalist Devrimci Ak saçlı Bilgemiz Prof. Dr. Muammer Aksoy Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinden uzaklaşılması, Laik Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti nitelikleri yok edilerek ülkemizin geleceğinin karartılması tehlikesinin farkında olan 49 Cumhuriyet Aydınıyla birlikte 19 Mayıs 1989 tarihinde üyesi olmaktan onur duyduğumuz Atatürkçü Düşünce Derneğini kurdu. Derneğimizin kuruluşu, gördüğü yoğun ilgi ve etkili çalışmaları emperyal güçleri o kadar rahatsız etti ki, sadece 8,5 ay sonra Genel Başkanımızı katlettiler. Geçen 35 yılda gerçek katiller ve sahipleri her ne kadar bulun(a)mamış ise de, azmettiricinin Laik Cumhuriyeti, Kemalizm’i ve Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye idealini boğmak isteyen emperyalizm, tetikçilerin de kadim işbirlikçileri dinci faşist çeteler olduğu herkesin bildiği bir sır((!) olarak ortada duruyor.
Muammer Aksoy cinayetinin üzerine kararlılıkla gidilmediği için kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter cinayetleri ile sürdürülen bu emperyal vahşet Uğur Mumcu suikastı ile yeni bir boyut kazandı. Bütün yetkililer bu cinayeti tüm yönleriyle aydınlatacaklarına söz verdiler. Ama o “tuğla” bir türlü çekilemedi, o “duvar” bir türlü yıkılamadı.
Uğur Mumcu da o kadar çok hain odağın üzerine gitmiş, çanlarına ot tıkanıştı ki, O’nu da bu odakların her biri ya da hepsi birlikte öldürtmüş olabilir. Emperyalizm, sonrasındaki Jandarma Genel Komutanımız Eşref Bitlis, Centilmen Devrimcimiz Ahmet Taner Kışlalı, yurtsever bilim insanımız Necip Hablemitoğlu, Diyarbakırlının sevgilisi Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan cinayetlerinde olduğu gibi bu cinayetlerde de tetiği hain PKK terör örgütüne de çektirmiş olabilir, Hizbullah canilerine veya silah ve uyuşturucu kaçakçılarına da, Abdi İpekçi’yi öldürtüp Papa’yı vurduranları da kullanmış olabilir Kemalist Cumhuriyet düşmanlarını yahut 12 Eylül faşizminin kucağında büyüttüğü teokratik devlet özlemcilerini de.
Türk Ulusu, vatansever evlatlarını katleden alçakları asla unutmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır.
Başta Genel Başkanımız Muammer Aksoy ve Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün canlarımızın manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti”ne ulaşıp kanlarını yerde bırakmayacağımıza söz veriyoruz.
Ruhları şad olsun!
Yunus MİLLİOĞULLARI
Atatürkçü Düşünce Derneği
Malatya Şube
Gündem, 26 Ocak 2025 14:26
Yorumlar (0)


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ

MALATYA"DA YEREL MEDYA SEMPOZYOMU DUZENLENDİ

CHP MILLETVEKİLI AĞBABA AİLESİNE AİT İŞ YERİNDE NEDENİ HENÜZ BELIRLENMEYENNMEYEN NEDENLE YANGIN ÇIKTI

BARIS YILDIZ "CUMHURIYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN MALATYA HALKINA TESEKKUR EDİYORUM "

BARIŞ YILDIZ " ALTAN OYMEN TÜRKİYE SİYASETİNİN VE BASINININ HAFIZASIYDI :

MESOB BASKANI KESKİN " 7200 PİRIM GÜNÜ VE ÖTV SIZ ARAÇ MÜJDESİ BEKLİYORUZ "

ANKARA HEKİMHANLILAR DERNEĞİ BASKANI VAHAP UZUNOĞLU; SİYANÜRLE ALTIN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK
