CHP Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 94 yılı dolayısıyla Atatürkün anıtına çelenk koydulaı
Gündem, 13 Şubat 2025 19:29
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleriyle birlikte, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 94. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından İl Başkanı Barış Yıldız bir açıklama yaptı.
Açıklamanın tam metni aşağıdadır:
Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gerçekleştirdiği iki tarihi ziyareti anmak ve bu ziyaretlerin kentimiz için taşıdığı önemi bir kez daha hatırlatmak üzere bir aradayız.
Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'ya ilk kez 13 Şubat 1931 tarihinde gelmiş ve bu ziyareti sırasında Malatya-Diyarbakır Demiryolu'nun açılışını gerçekleştirmiştir. İkinci ziyareti ise 14 Kasım 1937 tarihinde olmuş ve bu sefer Malatya-Irak, Türkiye-Irak-İran Demiryolu'nun açılışını yapmıştır. Atatürk, bu iki ziyaretinde de Malatya'yı Anadolu'nun stratejik merkezlerinden biri haline getiren demiryolu ağını kurarak, şehrimizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sunmuştur.
Cumhuriyetin ilk yıllarında, Kurtuluş Savaşı'ndan çıkmış ve kısıtlı imkanlara sahip olan ülkemizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde "yurdu Demirağlarla örme" vizyonunu hayata geçirdiğini bir kez daha gururla hatırlıyoruz. Atatürk, Malatya'da açılışını yaptığı bu demiryollarıyla sadece şehirleri değil, milletimizi de birbirine bağlamış; ekonomik kalkınmanın ve ulusal birliğin temel taşlarını örmüştür.
Ayrıca, Atatürk Evi olarak bildiğimiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinde konakladığı bina, başlangıçta Türk Ocağı olarak inşa edilmiş, ardından o dönemdeki adıyla Cumhuriyet Halk Fırkası'nın il binası işlevini görmüş ve aynı zamanda Halk Evi olarak kullanılmıştır. Bu bina, Malatya'nın tarihi ve kültürel dokusunun önemli bir parçası olup, Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarına tanıklık eden nadide eserlerden biridir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin bu yıl dönümünde, Malatya Atatürk Evi'nin, Kültür Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi şeklinde açılması bizleri memnun etmiştir. Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyor, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Atatürk'ün hatırasını yaşatan bu anlamlı müzeyi tüm Malatyalıların ziyaret etmesini umuyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını yaşatmak, onun modernleşme vizyonunu sürdürmek ve Malatya'mızın gelişimi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklarda Cumhuriyetimizi inşa eden tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk
Gündem, 13 Şubat 2025 19:29
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
