Keskin " Esnaf camiasi olarak dediğimizi yapmadilar "
Ekonomi, 07 Mart 2025 02:19
Keskin’den deprem sürecine ilişkin önemli açıklamalar:
-“ Malatya’nın kalbi olan çarşıyı hanlara dönüştürdüler”
-“En büyük sıkıntıyı işyerlerinin dağıtımında yaşayacağız”
-
Keskin “ Esnaf camiası olarak dediğimizi yapmadılar,"
biz mevcut çarşının Cadde AVM gibi yapılmasını istedik”
-“Ne olduysa bir el içerisine girdi, değiştirdiler, han yaptılar”
-“Kendi aralarında toplanırlar, kalbur üstü otururlar, ne yaptıklarını hiç kimse bilmez. Ben bu durumu yüzlerine karşıda söyledim.”
-“Sadece Türkiye’de değil, dünyanın hiçbir yerinde handan çarşı olmaz. Bunu sayın bakanlarımıza defalarca anlattım.”
-“ Vatandaşın, esnafın ne olduğunu hiç kimse bilmiyor. Bilen varmı, yok. Kendi aralarında oturuyorlar, kendi aralarında çözüyorlar.”
MESOB’a bağlı oda başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımı ile iftar programı düzenlendi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarının davetlileri tek tek karşıladığı iftar programına aynı zamanda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’da esnaf ve sanatkar kesimi gerçekten büyük bir sıkıntı içerisinde. İnşallah bundan sonra Malatya biraz toparlanır ve ayağa kalkar. Ama eski Malatya’yı göremeyiz. Benim en büyük endişem yeni yapılan işyerlerinin çok küçük olması. Çarşısız hiçbir şehir olmaz. Malatya’nın kalbi olan çarşıyı hanlara dönüştürdüler. İnşallah, yarın işyerlerinin dağılımında bir sıkıntı olmaz. Sayın bakanlarımıza da söyledim, en büyük sıkıntıyı işyerlerini dağıtımında yaşayacağız. Adamın yeri 1. kattaysa, o adama 4. katta yer veremezsin. Hakkı neyse onu almalı.” dedi.
Malatya’nın yıkılmış değil, çökmüş bir şehir olduğunu belirten Keskin şöyle devam etti, “Sadece çarşı merkezi değil, sanayi sitelerimizde yanı sıkıntılı süreci yaşıyor. Sanayi sitelerinde yaklaşık 900 işyeri ağır hasarlı, biz devletin doğru söylediğine inanıyoruz. Ama sanayi sitelerinde 2 bin 500 esnaf ve sanatkar aş ve iş üretiyor, geçimini sağlıyor, çocuklarının nafakasını çıkartıyor. Sanayideki oda başkanlarımız ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Altay Kışlasında yaklaşık 600 işyeri yapılıyor, bir 800 tane daha yapılacağı belirtiliyor. Mağdur olan esnaflarımızın yarısı kiracı, yarısı mal sahibi. Mağdur olan sanayi esnafımızın talepleri karşılık bulmalı. Malatya’da da durum öyle, Kışla Caddesinin yüzde 90’ı kiracı esnaftı. Kiracı esnafımızda mal sahibi olabilmeli.”
Keskin, 6 Şubat deprem sürecinde hem sanayi sitesi, hem de çarşı merkezinde esnaf ve sanatkar kesiminin öneri, beklenti ve taleplerine ilişkin bir proje yapılmadığını da belirterek, “Esnaf camiası olarak dediğimizi yapmadılar, biz mevcut çarşının Cadde AVM gibi yapılmasını istedik. Projesi yapılmış ve çizilmişti, ama ne olduysa bir el içerisine girdi, değiştirdiler, han yaptılar. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın hiçbir yerinde handan çarşı olmaz. Bunu sayın bakanlarımıza defalarca anlattım. Defalarca söyledim, bazen iyi söyledik, bazen kötü söyledik, bazen kızdık, bazen de onlar bize kızdı, ama gerçekten Malatya’nın kalbini söktüler, Malatya’nın kalbini attılar”
İftar programının yapıldığı bölgeye yakın olan ve yıkılmış vaziyette bulunan eski Akpınar- Aslantepe Caddesinin bulunduğu bölgeyi eliyle işaret ederek gösteren Başkan Şevket Keskin, “Burayı bilen var mı, tahmin eden varmı? Ama idarecileri getirin hiçbiri bilmez buraları, hangi esnafın olduğunu, kimin burada olduğunu bilmezler. Ama kimseye de sormuyorlar. Burada Oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz var. Ne bir gün Oda başkanlarımıza bir şey soruyorlar, nede yönetim kurullarına bir şey sorarlar. Kendi aralarında toplanırlar, kalbur üstü otururlar, ne yaptıklarını hiç kimse bilmez. Ben bu durumu yüzlerine karşıda söyledim. Vatandaşın, esnafın ne olduğunu hiç kimse bilmiyor. Bilen varmı, yok. Kendi aralarında oturuyorlar, kendi aralarında çözüyorlar. Hani eskiden söylerlerdi, ‘Oğlun gibi evlendir, kızın gibi gelin et.’ Oğlu gibi evlendiriyorlar, kızı gibi gelin ediyorlar. Allah verede oğulları gibi evlendirip, kızları gibi gelin etseler. Allah sonumuzu hayır getirsin. Esnaf ve sanatkar camiamızın, milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Ekonomi, 07 Mart 2025 02:19
Yorumlar (0)
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR
ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ
Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor
CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "
ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI
MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR
HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ
AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "
BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR
MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR
ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI
ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI
MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ
YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :
AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "
CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI
