İSVİÇREDEN ARGUVANA ETÜT MERKEZİ
Eğitim, 08 Mart 2025 03:27
İSVİÇRE’DEN ARGUVAN’A ETÜT MERKEZİ
İsviçre Cenevre’de yaşayan 6 genç tarafından toplanan bağışlarla Arguvan’a 5 derslikli ETÜT MERKEZİ yapılıyor. Etüt merkezi ile 6-18 yaş grubundaki öğrencilere tüm derslerden kurs verilecek.
Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve İsviçre arasında imzalanan protokol ile Arguvan’a Etüt Merkezi yapılacak.
Düzenlenen protokol törenine, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Abidin İnan, yönetim kurulu üyesi Ali Başar Temiz, İsviçre proje temsilcisi Zeliha Altaş, İsviçre Ticaret Odası Genel Sekreteri Çiğdem De Groot, Malatya Rotary Dönem Başkanı Alparslan Aksoy, belediye meclis üyeleri, mimar İpek İpekçi katıldı.
“KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK ÇOCUKLARIMIZIN PROJESİ”
Projenin Arguvan için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “İsviçre’de yaşayan, 16 yaşındaki Malatyalı Deniz Altaş liderliğinde düzenlenen bağış kampanyası ile Malatya’ya Etüt Merkezi yapma kararı almışlar. Arguvan’a yapılması için kendileri ile görüştük, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’mız ile beraber sürece dahil olduk.
Ortalama 500 metrekarelik bir arsa üzerine, 200 metrekarelik 5 derslikli, kütüphane, ortak çalışma alanı, teknoloji sınıfı, açık alanı olan bir Etüt Merkezi yapılacak.
6-18 yaş grubundaki öğrencilerimizi kapsayacak Etüt Merkezimiz ana dersler ve branş derslerin takviyesi, LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin faydalanacağı bir merkez olacak.
Bu proje sayesinde hem Arguvan’ımıza istihdam alanı yaratacağız hemde öğrencilerimiz kurs ve dershane için Malatya’ya gitmek zorunda kalmayacak. Kendileri küçük yürekleri büyük çocuklarımız Deniz Altaş, Ela Avcıoğlu, Kaan Karaca, Leon Kurdoğlu, Anna Begger ve George Konialidis’e Arguvan adına teşekkür ediyorum” dedi.
“GENÇLERİMİZİN KALİTELİ EĞİTİM ALMASININ DESTEKÇİSİYİZ”
Arguvan’ın eğitim başarısı ile gurur duyduklarını belirten Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Abidin İnan, “Eğitimin olduğu yerde biz hep varız. Arguvan eğitim seviyesi yüksek, başarılı isimleriyle tanınmış bir ilçe. İsviçre’deki gençlerimizin Arguvan’daki gençlerimize el uzatması, eğitim eşitsizliğini ortadan kaldırmak için mücadele etmeleri bizler için çok kıymetli. Bugün protokolümüzü imzaladıktan sonra hızlı bir şekilde inşaatına başlanacak ve çocuklarımızın, gençlerimizin kaliteli eğitim almalarına destek olacağız” dedi.
“İSVİÇRE’DEN ARFUVAN’A DOSTLUK ELİ UZATTIK”
Proje lideri Deniz Altaş’ın annesi Zeliha Altaş ise, “Depremden ağır yaralar almış Malatya’daki çocuklarımıza yardım etmek istedik. 3 türk, 3 yabancı 16 yaşlarındaki öğrencilerimizin girişimleriyle Arguvan’a etüt merkezi yapacağız. Merkezin inşaatı tamamlandıktan sonra eğitim aşamasına da gençlerimiz destek olacak. İsviçre’den Arguvan’a dostluk eli uzattık, belediyemiz ve vakfımızda bizlere büyük destek oldu. Kısa bir sürede Etüt Merkezimizin açılışını yaptığımızda mutluluğumuz iki katına çıkacak. Projemizin en büyük özelliği ise ‘Yeşim Bina Sertifika’ alacak olması.” diyerek projeye emeği geçenlere teşekkür etti.
Eğitim, 08 Mart 2025 03:27
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
