BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ
Gündem, 02 Mayıs 2025 03:58
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü verdi
Basın Konseyi Dünya Basın Özgürlüğü ödülü gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi
Basın Konseyi, her yıl bir gazeteci ya da kuruma verilen 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Ödülü'nü 2025 yılında gözaltına alınan, ayağına kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilen, günlerce gözaltında bekletilen, Silivri Cezaevi'nde tutulan, işsiz bırakılan, haklarında davalar açılan ama her şeye rağmen inatla gazetecilik diyen, direnen tüm gerçek gazetecilere adadı.Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Hukuk siyasallaşınca, domino taşları gibi ekonominin, üretimin yıkımı yaşanır. Sonuçta, her kesim zarar görür. Kendine yol açanların ise geçici oldukları ve sonunda kaybettiklerini tarih kitaplarından örnekleriyle biliriz. Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi için ve halkın haber alma özgürlüğü için gazetecilere müdahale kabul edilemez" dedi.
Basın Konseyi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Beyoğlu Pera Müzesi’nde bir ödül töreni düzenledi.
Basın özgürlüğünün önemine dikkat çekmek, bu alanda emek veren gazetecileri onurlandırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlenen ödül bu yıl, gazetecilere ve gerçek gazeteciliğe verildi.
Etkinliğe; Basın Konseyi Yüksek Kurul (BKYK) Üyeleri, duayen gazeteci ve Basın Konseyi önceki Başkanı, CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hürrem Sönmez, gazeteciler Turgay Noyan, Atilla Gökçe, Timur Soykan, Barış Terkoğlu, 12punto yazarları Dr. Elfin Tataroğlu, Dr. Şenol Çarık, İstanbul Barosu önceki Genel Sekreteri ve BKYK Üyesi Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şube Başkanı ve BKYK Üyesi Ali Ayaroğlu, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Barosu önceki Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Köprülü, Av. Onur Cingil, medya, akademi, iş ve hukuk dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Sunuculuğunu Levent Yıldız'ın yaptığı törenin açılış konuşmasını yapan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, "Kuralsız, hukuksuz, hakkarın askıya alındığı sözde demokrasilerde yaşamsal özgürlükler yok sayılınca düzenin bozulduğu ve çökmenin yaşandığı tarihsel bir gerçektir" dedi.
23 yıl önce Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında ülkemizin 99. olduğunu hatırlatan Türenç, geçen sürede 59 sıra gerileyerek bugün 158. sıraya geldiğimiz gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.
Türenç, şunları ifade etti:
"Gazeteciler, halkın habere, gerçeğe serbestçe ulaşabilme hakkına saygıyla, bu görevi yerine getirendir. Ve bu hakların teminatıdır. Halk ve gazetecilik bu nedenle ayrılamaz bir bütündür.
Ne var ki, bu hakkın kullanılabilmesi için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, son dönemde hiç yaşanmadığı kadar güçlüklerle karşı karşıyalar.
Her yıl, tam da bu günde söylediklerimizi sürekli yinelemek zorunda kalmaktayız.
Demokrasiden uzaklaşıldığı dönemlerde, yasakların, ekran karartmalarının tutuklamaların, basının üstüne balyoz gibi indirildiğine bu salondaki herkes
Gündem, 02 Mayıs 2025 03:58
Yorumlar (0)
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
