BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "
Gündem, 12 Mayıs 2025 00:30
"Yeni Bir Hekimhan Kurulacak.. Hükümete Teşekkür Ederim!"
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, "Çarşımız baştan sona yıkılacak ve yeni bir Hekimhan kurulacak. Bundan dolayı da hükümete teşekkür ediyorum. Herkesin hakkını vermek lazım" dedi.
Hekimhan Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Programa katılan annelerin özel gününü kutlayan Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, konuşmasında Hekimhan'a kurulacak kreşin müjdesini verirken, anneler için düzenlenecek gezilerle de sevince sebep oldu.
Başkan Yıldırım, annelerin toplumdaki eşsiz yerine vurgu yaparak,
"Bizim için Anadolu’da başta, her zaman söylediğim bir söz var ki: Doğuran, besleyen, emziren, bizi hayata hazırlayan kadınlara ne kadar hizmet etsek azdır. Onların elleri öpülecek. Onlara saygı duyulacak," ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz ay Hekimhan'da yaşanan elim bir olaya da değinen Başkan Yıldırım, şiddet gören kadınların yanında olacaklarını belirterek,"Geçtiğimiz ay burada maalesef bir acı olay yaşandı. Karnında 9 aylık çocuğuyla bir kadın tabancayla vurularak öldürüldü... Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince şiddet gören kadınların yanında olacağız. Kadınları korumak değil, sevmek lazım," şeklinde konuştu.
Çocukların yetiştirilmesinde eşitlik ilkesinin altını çizen Yıldırım, tüm anne ve babalara önemli bir çağrıda bulundu:
"Herkese tavsiyem, siz değerli annelere de tavsiyem: Çocuklarınızı kadın-erkek farklılığıyla yetiştirmeyin. Çocuklarınıza erkek diye özel önem göstermeyin. Erkek nasılsa kız çocuğuna da öyle önem verin ki bilinçaltında bu duygularla ‘Ben erkeğim, ben üstünüm’ diye büyümesin. Lütfen sizlerden ricamız, bu konulara daha dikkat edelim."
Başkan Yıldırım, çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak projeler hakkında da bilgi vererek, Hekimhan'da "Sen çocuksun, sus", "Sen sesini çıkarma", "Sen kızsın", "Senin aklın ermez bu işlere" devrinin sona ereceğini müjdeledi.
Kreşin yapımının tamamlandığını ve sadece bahçe düzenlemesinin kaldığını belirten Yıldırım "Kreşimizi bitirdik. Kreşimizin sadece bahçe düzenlemesi kaldı. Bahçe düzenlemesini bitirdikten sonra kreşi sadece çalışan kadınların değil, ev hanımlarının da çocuklarına açacağız. Çünkü çocuklar artık sokakta çember çevirmiyor, top oynamıyor. Çocuklar telefonun içine sıkışmış vaziyette. Dolayısıyla bize müracaat eden tüm hanımların, kadınların çocuklarını eğitmek üzere kreşe kabul edeceğiz. Onlara iyi bir kadro kuracağız," dedi.
Anneler için sosyal etkinlikler de planladıklarını açıklayan Başkan YıldırYine size bir söz: Kendi aranızda belirleyeceğiniz 30’arlı gruplar halinde her ay, sizlere geziler tertip edeceğiz. Yani Mardin Midyat’a gideceksiniz, Urfa Balıklıgöl’e gideceksiniz," diyerek annelere güzel bir sürpriz yaptı.
Eğitime verdikleri önemi de vurgulayan Başkan Yıldırım, öğrencilere yönelik yapılan çalışmaları anlatarak,
Öğrencilerimize eğitime çok önem veriyoruz. 10 Kasım’da 80 öğrencimizi iki otobüsle Anıtkabir’e gönderdik. ‘Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz’ dedik. Dört otobüs, 200 öğrencimizi aileleriyle birlikte Çanakkale’ye, şehitlerimize duaya gönderdik. Kapımız, gönlümüz size her zaman açık," ifadelerini kullandı.
Son olarak Hekimhan çarşısının yenileneceği müjdesini de veren Başkan Yıldırım,
"Çarşımız baştan sona yıkılacak ve yeni bir Hekimhan kurulacak. Bundan dolayı da hükümete teşekkür ediyorum. Herkesin hakkını vermek lazım," diyerek konuşmasını tamamladı.
Gündem, 12 Mayıs 2025 00:30
Yorumlar (0)

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "

BASIN KONSEYI DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ VERDİ

" ADALET " İSTİYORUZ

ÇGD DEN GAZETECILERE 1 MAYIS ÇAGRISI

BAŞKAN TAŞKIN "TALEPLERI SAHADA DİNLİYORUZ :

AGBABA " TÜRKİYEDE EMEĞİN DURUMU "

AĞBABA " ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR "

MALATYA"DA ATICILIKTA SPOR KULÜBÜNDE BÜYÜK BAŞARI

MALATYA GUNEY KUŞAK YOLU TAMAMLANMAK ÜZERE

BAŞKAN TAŞKIN " MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

MALATYA DA ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

MALATYA SARSILMAYA DEVAM EDİYOR. DEPREM DON ŞIMDİDE SULAMA SUYU YOK!!!

CHP DE 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ " MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ "

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4.5 MİLYONLUK DESTEK

TASKIN " EGEMENLİK MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ŞEKİLLENEN EN GÜÇLÜ MİRASTIR "

BAŞKAN GEÇİT " 23 NİSAN MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GUNDÜR "

İLHAN GEÇİT " HERKESİN HAYRANLIK DUYACAĞI BİR ÇIRMIHTI İNŞA EDİYORUZ "

AGBABA"TARIM BİTERSE URETİM BİTERSE ÇIFTÇİ BİTERSE BİTER "

MALATYA YEŞİLYURT SPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ
