BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ
Gündem, 21 Temmuz 2025 08:50
BAŞKAN GEÇİT, ‘ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ’ PROJE ALANINI İNCELEDİ
7’den 70’e tüm vatandaşların rahat ve modern ortamlarda bilgiye ulaşımını kolaylaştıracak kültürel ve sosyal mekânların artırılmasına önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Çilesiz Semt Pazarına kazandırılacak olan kütüphane alanındaki çalışmaları inceledi. Başkan Geçit, kütüphaneleri yalnızca kitap okunacak yerler değil; aynı zamanda sosyalleşme, öğrenme ve gelişme alanları olarak yeniden tasarladıklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın ve Cavit Aslan’ın yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Çilesiz Semt Pazarının üst katında hizmete sunulacak olan kütüphane alanında detaylı bir incelemede bulundu.
İnceleme sırasında proje hakkında bilgi alan Başkan Geçit, her yaş grubuna hitap edecek modern ve erişilebilir bir kütüphane oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederken, kütüphane projesinin şehre kazandıracağı kültürel ve eğitsel katkılara dikkat çekti.
Kütüphane yatırımlarının daha bilinçli ve okuyan bir toplum oluşturmada önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Geçit, Çilesiz Semt Pazarında faaliyete sunacakları kütüphanenin bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sunacağını hatırlattı.
Başkan Geçit, kütüphanelerin sadece kitapların değil, aynı zamanda düşüncenin, bilimin, kültürün ve insanlık tarihinin bir araya geldiği önemli mekanlar olduğunu belirtirken, “Bilgiye erişimin her geçen gün daha da önem kazandığı bir çağda, kütüphanelerin rolü hiç olmadığı kadar büyüktür. Özellikle gençlerimizin, araştıran, sorgulayan ve öğrenen bireyler olarak yetişmesi için kitapla dost olmaları büyük önem taşımaktadır. Kütüphaneler, sadece kitapların değil, aynı zamanda düşüncenin, bilimin, kültürün ve insanlık tarihinin bir araya geldiği kutsal mekânlardır. Sessizliğin içinde en güçlü seslerin duyulduğu, geçmişin bugüne, bugünün de geleceğe aktarıldığı köprülerdir.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında 7’den 70’e her kesimine hitap edecek modern, erişilebilir ve yaşayan kütüphaneler inşa ederek kentin sosyal ve kültürel vizyonunun gelişmesine katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Geçit “ İlçemizi tüm yönleriyle top yekün ayağa kaldırmak için çıktığımız hizmet yolunda bir yandan fiziksel yatırımlar diğer taraftan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yeni mekanlarımızla bu dönüşümü aynı seviyede götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Çilesiz Semt Pazarımızın üst katına modern, düzenli ve nezih alanlara sahip güzel bir kütüphane kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik. Her yaş grubundan hemşehrimiz buraya gelerek kitabını okuyarak araştırmalar yapacak, gençlerimiz rahat bir ortamda derslerine çalışarak kendilerini geliştirebilecekler. Amacımız, gençlerimizin araştırma yapabileceği, öğrencilerimizin sessiz bir ortamda ders çalışabileceği ve tüm hemşehrilerimizin keyifle vakit geçirebileceği bir yaşam alanı inşa etmektir. Bu önemli projede emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 21 Temmuz 2025 08:50
Yorumlar (0)
AĞBABA " BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM PARA GEÇMİŞSE ZEHİR OLSUN "
ARAPKİR BELEDİYE BAŞKANI HALUK CÖMERTOĞLU YENI PARTİYE GEÇTİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN MECLİS ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YENİ PARTİYE KATILDI
YENİ PARTİ MALATYA İL BASKAN VE YÖNETIMİ BELİRLENDİ
MALATYANIN SANAYİ DEVRİMİ
YENİ PARTİ MALATYA İL BAŞKANLIĞI KURULDU
ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANI SELÇUK HAN "BU TİP GERİCI ANLAYIŞLARI ŞIDDETLE KINIYORUZ "
MTSO BAŞKANI SADIKOĞLU " ÜYELERİMİZİN GÜVENİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "
MALATYA'DA YENİ PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINA YİNE BARIŞ YILDIZ ATANDII
MALATYA DA ELEKTRİK KESINTİLERİ ARTIK AZALACAK
MALATYA DA ATATÜRK ANITINDA Kİ FİGÜRE PANTOLON GİYDİRMEK İSTEDİLER
ÖREN MAHALLESİNDE AĞBABAYA YOĞUN İLGİ
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
