19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
Siyaset, 05 Kasım 2025 02:17
19 Ayda Battalgazi'de Neler Yapıldı? Malatya'ya 2. Büyük Barınak Projesi
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, belediye meclis üyeleriyle birlikte göreve geldikleri 19 aylık süreçte tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Başkan Taşkın, Battalgazi’de her alanda kalkınma hedefiyle çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Battalgazi’miz için aşkla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
Başkan Taşkın’ın açıkladığı projeler arasında Hayvan Barınağı, Kilit Taşı ve Bordür Üretim Tesisi, Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi, Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi, Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi, Taziye Evleri, Afet ve İnsani Yardım Lojistik Deposu, Kırkgöz Sahil Park Düğün Bahçesi, Derme Deresi Rekreasyon Projesi ve Süt Toplama Merkezi gibi yatırımlar bulunuyor.
Yeniköy Mahallesi’nde yapımı süren Hayvan Barınağı Projesi, tamamlandığında Malatya’nın ikinci büyük hayvan barınağı olacak. 68 dönümlük alana kurulan tesis, aynı anda bin hayvana hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak. Bu tesis, açık ve kapalı alanlarıyla bin hayvana aynı anda hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak. 700 hayvanlık açık padoklar, 300 hayvanlık kapalı alanlar, kediler için özel bölümler, veteriner birimleri, idari binalar, hayvan hastanesi ve sosyal donatı alanlarıyla tam donanımlı bir merkez halini alacak.
Belediye bünyesinde faaliyete geçen Kilit Taşı ve Bordür Üretim Tesisi ise hem ekonomik kazanç hem de hızlı altyapı hizmeti sağlamayı hedefliyor.
Enerji tasarrufu ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışıyla yürütülen GES Projesi, 970 kW’lık üretim kapasitesiyle Battalgazi Belediyesi’ne önemli katkı sağlayacak.
Çarşıbaşı Rekreasyon Projesi, Derme Deresi Rekreasyon Alanı ve Kırkgöz Sahil Park Düğün Bahçesi projeleriyle ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırılırken; Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi ile kadınların aktif katılımı ve mesleki gelişimi destekleniyor.
Ayrıca, Battalgazi Belediyesi bünyesinde kurulan Afet ve İnsani Yardım Lojistik Deposu afet durumlarında hızlı müdahaleyi kolaylaştıracak. Süt Toplama Merkezi ile de üreticilerin emeğine sahip çıkılarak bölge ekonomisine katkı sunuluyor.
Başkan Bayram Taşkın, “Hemşehrilerimiz için gece gündüz demeden çalışıyor, her alanda Battalgazi’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Aşkla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 05 Kasım 2025 02:17
Yorumlar (0)
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERI CHP DE İSTIFA EDİP YENİ PARTİYE GEÇTİLER
FILAŞ FLAŞ FLAS BAKIRCILAR CARŞISINA TUVALET YAPMAYI UNUTMUŞLAR!!!
MALATYA DA AÇ KALMAMAK İÇİN 38 BİN TL YE İHTIYAÇ VAR
MALATYA CHP DE TOPLU İSTİFA VE YENİ PARTİYE KATILMA SÜRECİ BAŞLADI
Malarya 2036 vizyonu -1" MALATYANIN GELECEĞİ NEDEN SAVUNMA SANAYİSİNDA OLMASIN "
AGBABA YENİ PARTI GURUP YÖNETİMINDE " YENİ PARTİ İCIN BİR NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ "
264 ESKİ MİLLETVEKİLİ CHP DE İSTİFA EDEREK YENİ PARTİYE DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLADILAR
MALATYALI KAYISI ÜRETİCILERİNE KRİTIK UYARI! ÜRÜNUNÜZÜ SATMAYIN
AĞBABA " 24 TEMMUZDA KUTLANACAK BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, MÜCADELE EDİLECEK BİRKARANLIK VAR "
AĞBABA " SOSYAL KONUT DEDİLER DAR GELİRLIYE 4 MİLYON BORÇ ÇIKARDILAR "
ÇGD " SANSÜRE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEGIZ "
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR
YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI
AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "
ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU
ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ
ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "
SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "
AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "
ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "
MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR
MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI
ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ
BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "
CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!
BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
