BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
Gündem, 08 Kasım 2025 06:17
BAŞKAN GEÇİT: “İKİZCE, MALATYA’NIN YENİ YÜKSELEN DEĞERİ”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İkizce TOKİ Konutları 2. Bölge 1. Etap’ta düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda site sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Geçit, yaklaşık 30 bin konutun yanı sıra ticarethaneler, ofisler, okullar, gençlik merkezi, cami, spor sahaları ve sağlık ocaklarının da yer alacağı İkizce TOKİ Konutlarının, Malatya’nın yeni cazibe merkezi olacağını ifade etti.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her hafta bir mahallede düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Toplantısı bu hafta; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğine bağlı TOKİ tarafından inşa edilen İkizce TOKİ Konutları’nın 2. Bölge 1. Etabında gerçekleştirildi.
Site sakinlerinin talep ve sıkıntılarını paylaştıkları toplantıya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Emlak Konut İdarecileriyle birlikte farklı kurumların temsilcileri katıldı.
Malatya’nın farklı lokasyonlarında hayata geçen dev eserlerle sadece konutları değil, Malatya’nın geleceğinin de inşa edildiğini söyleyen AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, “Yaşadığımız büyük depremlerde hepimiz çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Allah’a şükürler olsun ki büyük, güçlü ve dirayetli bir devlete sahibiz. Malatya o günden bugüne kadar baştan aşağıya yeniden imar ve ihya edildi. Kalıcı konutlarımız, işyerlerimiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni yatırımlarla birlikte şehrimizin dört bir tarafında yaşanan bu büyük dönüşüm, sadece fiziki yatırımlarla değil; gönüllere dokunan, insan odaklı hizmetlerle de kendini gösteriyor. İkizce TOKİ Konutlarımız ise bugünden geleceğe bırakılan çok değerli bir eserdir, burayı gördükçe insan gururlanıyor, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Böylesine dev eserler ortaya çıkarmak büyük devlet olmanın en güçlü göstergesidir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te, site sakinlerinin taleplerini dinleyerek, ilçede yürütülen çalışmalar, deprem sonrası yapılan yatırımlar ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verdiler.
İkizce’nin yeni yatırım alanlarıyla birlikte Malatya’nın en güçlü alt merkezlerinden biri konumuna yükseleceğini belirten Başkan Geçit, “6 Şubat depremleri hepimizin hayatında derin izler bıraktı. Malatya olarak çok zor bir dönemden geçtik. Ancak o büyük felaketin ardından el birliğiyle ayağa kalkıyoruz. Yeşilyurt’umuz depremden en fazla etkilenen merkez ilçeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Büyük ve güçlü bir devlet olduğumuzu, 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar şehrimizin farklı bölgelerinde ve ilçemizde hayata geçen yeni konutlar ve işyerleriyle birlikte bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve güçlü liderliğinde Bakanlıklarımızın, Valiliğimizin, Milletvekillerimizin, ilgili tüm kamu ve kurumlarımızın büyük gayretleriyle Malatya ve Yeşilyurt yeniden inşa ediliyor. İkizce TOKİ Konutlarında hayatın başlamış olması, vatandaşlarımızın güvenli evlerine taşınmış olması bizleri mutlu ediyor. Toplumsal yaşamda eksikler ve sıkıntılar asla bitmez, ortaya çıkan sorunları, hep birlikte el ele vererek çözüme kavuşturacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sorunları çözmek için buradayız. “ şeklinde konuştu.
İkizce TOKİ Konutlarına kazandırılacak yeni yatırımlar hakkında site sakinlerini bilgilendiren Başkan Geçit, “Yaklaşık 30 bin konutun bulunduğu bu yeni yaşam alanımıza taşınan vatandaşlarımızın sorunlarını, doğru, planlı ve sistemli yatırımlarla çözüme kavuşturmak için dört koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye olarak bölgenin temizlik, çevre düzenlemesi ve park-bahçe bakım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla ‘Gençlik Merkezi’ projemizi hayata geçireceğiz, kadınlarımızın spor yapabileceği modern alanlar oluşturarak sosyal yaşamı daha da zenginleştireceğiz. Çocuklarımız için yeni nesil park alanlarını en kısa sürede hizmete sunacağız, LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için ise önümüzdeki birkaç yıl içinde ücretsiz kurs merkezleri kurmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, bu bölgeye büyük bir spor kompleksi kazandırmak üzere önemli bir proje yürütüyor. Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da anaokulundan liseye kadar tüm kademeleri kapsayan eğitim kurumlarının inşası devam ediyor. Bununla birlikte ikinci viyadük kazandırılıyor, üç bağlantı yoluyla birlikte ulaşım sıkıntısı çözülecek. Ayrıca buradaki hizmetlerin daha akıcı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması için muhtarlık sayısını artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
İkizce’de hayata geçirilecek projelerle bölgenin modern bir yaşam alanına dönüşeceğini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, vatandaşların rahat ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilecekleri ticaret alanları oluşturulacaklarını, gençlik merkezleri, parklar, spor kompleksleri, okullar ve yeni ticarethaneler ile birlikte Malatya şehir merkezinde bulunması gereken her şeyi İkizce TOKİ Konutlarına kazandıracaklarını hatırlattı.
Gündem, 08 Kasım 2025 06:17
Yorumlar (0)
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
