DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "

Gündem, 14 Mayıs 2026 00:57

DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ "  VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "

YILDIZ “DEMOKRASİYE, HUKUKA VE HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN TOPLANDIK”
“VELİ AĞBABA’YA ÇAMUR BULAŞMAZ”
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız; “Veli Ağbaba’ya çamur bulaşmaz, iftira bulaşmaz. Çünkü halkın yanında duranlardan korkuyorlar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi büyüdükçe saltanat düzeni küçülüyor. Dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Şambayat Belediye Başkanı Nejdet Arıcı, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Ersoy, STK Temsilcileri, muhtarlar, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla parti il başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Basın açıklamasında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Türkiye’de demokrasiye, hukuka ve halkın iradesine yönelik baskılara dikkat çekerek, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik yürütülen süreçlerin siyasi olduğunu ifade etti. Yıldız, “Bugün burada yalnızca bir siyasi partiye yönelik saldırıları konuşmak için değil; demokrasiye, halkın iradesine, hukuka ve vicdana sahip çıkmak için toplandık” dedi.
 “BUGÜN YAŞANANLAR DEMOKRASİ TARİHİMİZİN EN KARANLIK SÜREÇLERİNDEN BİRİ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişte de zor dönemlerden geçtiğini belirten Yıldız, hukuksuzlukların, iftiraların ve adaletsizliklerin bugün yeniden siyaset sahnesinde kullanıldığını söyledi.
Yıldız, “Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca birçok zor dönem yaşamıştır. Hukuksuzluklar olmuş, adalet yara almış, iftiralar siyasetin aracı haline getirilmiştir. Ancak bugün yaşananlar, demokrasi tarihimizin en karanlık süreçlerinden biri olmaya adaydır” ifadelerini kullandı.
“CHP’NİN YÜKSELİŞİ DURDURULMAK İSTENİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik operasyonların belediye başkanlarını, partinin kurumsal kimliğini ve doğrudan halkın iradesini hedef aldığını belirten Yıldız, yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’nin yükselişinin engellenmek istendiğini kaydetti.
“Bugün mesele; seçimde yenemediklerini yargı sopasıyla susturma çabasıdır” diyen Yıldız, şu ifadeleri kullandı: “Bir yandan belediyelerimize operasyonlar…
Bir yandan kayyum tehditleri…
Bir yandan televizyon ekranlarında organize karalama kampanyaları…
Bir yandan sosyal medya üzerinden yürütülen iftiralar…”
“İFTİRAYI SİYASET SANIYORLAR”
Yürütülen karalama kampanyalarına tepki gösteren Yıldız, açıklamasında sert ifadeler kullandı. Yıldız, “İftirayı siyaset sanıyorlar. Yalanı propaganda sanıyorlar. Karalamayı devlet yönetmek sanıyorlar. Ama biz onların dilini de yöntemini de çok iyi biliyoruz” dedi.
Yıllardır aynı yöntemlerin uygulandığını ifade eden Yıldız, “Önce hedef göster, sonra iftira at, sonra manşet yap, sonra televizyonlarda yayınla, sonra yargıyı devreye sok, sonra ‘çamur at izi kalsın’ siyasetiyle insanları susturmaya çalış… Amaç bellidir; halkın büyüyen umudunu kırmak, Cumhuriyet Halk Partisi’ni susturmak” diye konuştu.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ KORKMAZ, TESLİM OLMAZ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadele geleneğine vurgu yapan Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi korkmaz, diz çökmez, teslim olmaz” ifadelerini kullandı. CHP’nin Kuvayı Milliye’nin ve bağımsızlığın partisi olduğunu belirten Yıldız, “Bu parti halkın ekmeğini, emeğini ve hakkını savunanların partisidir. Bu parti saraylardan değil, halktan güç alır” dedi. Yıldız ayrıca, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere baskılara rağmen görevlerini sürdüren tüm belediye başkanlarının CHP’nin yüz akı olduğunu söyledi.
“VELİ AĞBABA HALKIN YANINDA OLDU”
Basın açıklamasında Veli Ağbaba’ya yönelik organize saldırılara da değinen Yıldız, Ağbaba’nın yıllardır Malatya’ya hizmet ettiğini belirtti.
Yıldız, “Malatya halkı onun çalışkanlığını, dürüstlüğünü, Malatya sevdasını ve halktan yana duruşunu çok iyi bilir” dedi. 6 Şubat depremlerinde Veli Ağbaba’nın halkın yanında olduğunu vurgulayan Yıldız, “Çadır isteyenin yanında oldu. Yardım bekleyenin umudu oldu. Malatya’ya ilk ekmeği, suyu getirenlerden biri oldu” ifadelerini kullandı.
Pandemi döneminde de Ağbaba’nın halkın yanında olduğunu söyleyen Yıldız, “Tıpkı pandemide ilk maskeyi, siperliği dağıttığı gibi… Emek mücadelesinde işçinin yanında oldu. Direniş çadırlarında emekçilerle omuz omuza durdu. Cezaevlerinde haksızlığa uğrayanların sesi oldu. Mazlumun yanında saf tuttu” dedi.
“VELİ AĞBABA’YA ÇAMUR BULAŞMAZ”
Yıldız, Veli Ağbaba’ya yönelik saldırıların nedeninin halktan yana siyaset olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bugün ona saldırmalarının sebebi budur. Ancak Veli Ağbaba’ya çamur bulaşmaz, iftira bulaşmaz. Çünkü halkın yanında duranlardan korkuyorlar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi büyüdükçe saltanat düzeni küçülüyor.”
“BU AHLAKSIZ DİLİ REDDEDİYORUZ”
Açıklamasında kadınlara, ailelere ve insanların onuruna yönelik çirkin iftiraların da siyaset malzemesi yapıldığını belirten Yıldız, bu dili reddettiklerini söyledi.
“Bir siyasi partiyi yargı sopasıyla hizaya sokmaya çalışırsanız yalnızca CHP’ye değil, Türkiye demokrasisine zarar verirsiniz. Milletin iradesini hedef alırsınız” diyen Yıldız, bugün CHP’ye yönelik kurulan kumpasların yarın sandığa inanan herkes için tehdit oluşturacağını ifade etti.

 

“KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ”
CHP’nin geri adım atmayacağını vurgulayan Yıldız, “Bizler korkmayacağız. Susmayacağız. Geri adım atmayacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin mayasında teslimiyet yoktur” dedi. Yıldız, konuşmasının sonunda İsmet İnönü’nün şu sözünü hatırlattı: “Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur.”
“KAZANAN DEMOKRASİ OLACAK”
Açıklamanın sonunda birlik ve mücadele mesajı veren Yıldız, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı:
“Kumpaslar kaybedecek.
İftiralar kaybedecek.
Baskı düzeni kaybedecek.
Kazanan demokrasi olacak.
Kazanan halk olacak.
Kazanan Cumhuriyet olacak.
Yaşasın demokrasi.
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.
Yaşasın halkın örgütlü mücadelesi.
İlk seçimlerde; ahlaktan yana, vicdandan yana, adaletten yana halkın iktidarını hep birlikte kuracağız.”

Gündem, 14 Mayıs 2026 00:57

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
GELECEĞİN  BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YEŞILYURT BİLİM MERKEZİNDE YETİŞİYOR

YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM  YER ALDI

YENİ PARTİ NİN PARTİ MECLİSİNDE MALATYALI DÖRT İSİM YER ALDI

AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "

AĞBABA " YENİ BİRUMUT AÇILIYOR "

ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU

ÖZGÜR ÖZEL " YENİ PARTİ " Yİ KURDU

ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL CHP DE İSTİFA ETTİ

ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "

ÇGD " SANSURÜ REDEDİYOR, MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ "

SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN  SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "

SERDAR YILDIZ " ATATÜRKE YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ "

AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "

AĞBABA " KAYISIDA FİATLAR DAHA SEZON BAŞLAMADAN ÇÖKTÜ. TMO DERHAL ALIM YAPMALI "

ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "

ALİ ASLAN " ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇILMİSLERLE YÜRÜYECEĞİM "

MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

MALATYANIN ALTIN MEYVESİ DÜNYAYA AÇILIYOR

MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI

MALATYA CHP DE İSTİFALAR BAŞLADI

ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ

ARGUVAN CHP; DEMOKRASİDEN YANA TAVRINI BELIRLEDİ

BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "

BASRİ ORHAN " ESNAF AYAKTA KALIRSA MALATYA AYAKTA KALIR "

CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!

CHP'NE KONGRELERLE GELDİLER KONGRESİZ GİDİYORLAR!!!

BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

BAKAN YUMAKLI'DAN MALATYA'YA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ

YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ

SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "

SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI

KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

CHP DE  "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ  NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ  BAŞLADI..!

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE  "

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI:  ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!