İBRAHİM GÖÇMEN
[email protected]

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ VE HALEN CHP DE O MAKAMLARI İŞGAL EDEN ZATI MUHTEREMLER.

02 Temmuz 2018 15:16

 

 

       Öncelikle şunu belirteyim ki daha önce de birçok yazımda belirttiğim gibi 24 Haziran seçim kararı erken değil baskın bir seçim kararıdır.

      Örneğin Maç 6 da bitecekken iktidar ya da AKP genel başkan ve yöneticileri 3 – 0 önde başladı. Yani iktidar bir gol atacak muhalefet ise çok kısa bir propaganda sürecinde dört gol atacak ki ancak galip gelebilsin. O da yine en başta ki reis buna karar verirse yoksa oda yok.

Böyle bir ortamda seçime girildi.

Seçim iki seçimdi.

Biri Cumhurbaşkanlığı seçimi diğeri de son kararlar ve referandumla yasallaşan şekli ile 600 vekilin seçimi idi.

Böyle bir seçim sonucundan sonra çok da fazla yazı yazmak içimden gelmedi ama yine de bazı olumsuzluklar görünce yazayım dedim.

     Bu seçim kararından itibaren başlangıcından bitimine kadar her türlü olanaklar iktidar ve AKP lehine gelişip gerçekleşirken her türlü anti demokratik uygulamalarda muhalefete reva görüldü.

Öncelikle OHAL kapsamında yapılması başlı başına anti demokratik bir seçim iken üstüne üstlük havuz medyasının çok büyük bir çoğunlukla desteklediği iktidar ve AKP yukarda da belirttiği gibi 6- 0 lık maça 3 – 0 galip başladı.

     AKP ya da reis seçimde Sadece masa başında galip başlamadı iktidar ve Devlet olanaklarını da çok iyi kullanarak AA da alınan destekle sonuçlar ortaya çıkarıldı.

      Farkı açmaya demokratik anti demokratik olaylarla gecenin bir saatinden sonra eskide kedilerin trafolara girdiği ve karanlıklarda oy çalındığı ve başka türlü olayların dışında bu kez trafolar söndürülmedi gerek görülmedi.

     Toptan bir hareketle halen Türkiye halkının çözemediği olaylar uygulamalar iddialara göre sivil darbelerle seçim sonuçları açıklandı ve reis biraz gecikmeli de olsa ( o arada o saatlerde neler oldu neler yaşandı belli değil )balkon konuşmasını yaptı seçimleri kazandığını ilan etti.

     Bu seçimin ve sonuçlarının çok meşru olduğu Halkın iradesi olduğu olan olaylar ve gelişmelerden sonra söylemek biraz zor inanıyorum ki önümüzde ki yıllarda bu gün ile ilgili gerçekler açıklamalar olacaktır tarih bu günleri yazacaktır.

     Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Oturan RTE ile birlikte ceza evinde ki sandalyesinde oturan Selahattin Demirtaşın ne kadar eşit koşullarda yarıştığını halkımızın siz okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Bundan sonra vallahi de billahide yapacak bir şey bekleyip göreceğiz

Örneğin OHAL kalkacak mı?

Barış gelecek özgürlükler olacak mı?

Ekonomi düzelecek mi?

Kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti sona erecek mi?

Kamuda ki şatafat 7israf sona erecek mi?

İşsizlik düşecek üretim artacak mı?

Dış siyasetteki itibar kaybı önlenecek mi?

En Önemlisi Yargı bağımsızlaşacak mı?

Yandaş Medya çok sesli olacak mı?

İşçi emekçi hakkını alacak mı?

Çiftçi Mazotu 3 bin tl den alabilecek mi?  Vs vs kısaca her alan da demokrasi olacakmı? Bakacağız göreceğiz.

*********

      Gelelim Diğer aday yani CHP adayı Muharrem İncenin performansına ve CHP de ki açıklamalar ve son duruma.

Öncelikle Muharrem ince CHP adına bir şanstı. Çünkü Muharrem İnce CHP gençlik kollarında siyasete başlamış il başkanlığı yapmış ve 2002 den bu yana da mecliste CHP gurup başkan vekilliği de yapmış deneyimli bir siyasetçi Atatürkçü sosyal demokrat düşünen ülkesini bayrağını seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

      Muharrem ince adaylığının açıklanması ile birlikte saha ya inmiş çok ciddi anlamda yüksek bir performansla 106 tane miting yaptı.

        Başta Malatya İstanbul İzmir Ankara Mersin olmak üzere gittiği her yerde çok büyük kitleler toplamış acayip bir sevgi çemberi oluşturarak toplama değil kendiliğinden gelen kalabalıklara hitap ederek kampanyayı tek başına arkadaşlarının ekibinin desteği içerisinde yürütmüştür.

Her ne kadar CHP li rozetini çıkarıp Türkiye Cumhuriyeti bayrağının rozetini takmış olsa da esas olarak CHP aday idi.

        Bütün bunların yanında ben Türkiye de yaşayan 81 milyon vatandaşımızın hepsinin adayıyım diyerek çok büyük bir performansla gidebildiği kadar yerlere gitti ve kendi düşüncelerini yapmak istediklerini en önemlisi de en kısa sürede demokratik parlamenter sisteme geçeceğini anlattı.

Ancak sistem kendisinin bu başarısını bu vaatlerini sindiremedi ki son 24 Haziran gecesi darbe gibi bazı gelişmeler sonunda hem de açık ara farkla mağlup ilan edildi.

      Öncelikle Muharrem inceye son gün de ki olayları bir kenara bırakırsak teşekkür etmek lazım. Çünkü son 18 – 19 yıldır gerçekten CHP l ilerin kafasında geçen sosyal demokratlığın gereklerini az bir şey eksiklikleri olsa da söyleyen bir söylemle karşı karşıya kaldık.

Bundan sonrasını Kaysımız ne olacak diyen kaysı üreticisi,

Mazot alamadığı için tarlasını süremeyen çiftçi, İneğine ithal saman yediren sütçü,

Fındığını satamayan Karadenizli,

 Atanamayan öğretmen,

 Bin lira maaş alan emekli, en düşük asgari ücretle çalışan vatandaş,

Bu sistemde çocuğunun geleceği belli olmayan aileler,

 Sendikasız ne olduğu olacağı belli olmayan taşeron işçiler,

 Dövizle borçlu özel sektör,

Markete ithal ne idiğü belirsiz sözde ucuz et kıymasını bekleyen yoksul fakir fukara,

 Milyonlarca işsiz,

Sözleşmeli öğretmen adı sanı olmayan kadınlarımız,

 Her an ölümle karşı karşıya olan ancak haklarını alın terlerinin hakkını alamayan maden işçileri, her gün dert yanan küçük ortanca hatta büyük esnaf, Hasta hane kapılarında sıra bekleyen yeşil kartlı halk ekmek dışında ekmek alamayanlar düşünsün.

Sen tam bir Cumhuriyete yakışır Cumhurbaşkanı adayı gibi çıktın yarışa girdin ancak yarışı başka güçler başka şekillerde elde ettiler. Sen bana göre elinden geleni dilinin döndüğü kadarını yaptın ve söyledin.

Bunu da Malatya da ki oy dağılımında görüyoruz

MUHARREM İNCE NİN ALDIĞI OY  %22.95- oy Olaraktan yuvarlak rakam 110 bin

CHP MİLLETVEKİLLİĞİ SONUCU  %16. 25 - oy olarak ta yuvarlak rakam 80 bin

      Muharrem ince Sen tam olarak görevini yaparken CHP başta genel merkezi yerel de de Malatya yöneticileri hatta genel başkan yardımcısı İl başkanı ve birçok yöneticisi sana ne kadar katkı sundular?

Tek kelime ile SIFIIIR

      Malatya da genel başkan yardımcısı dâhil çoğunlukta ki yönetim yöneticiler kendi dertlerine düştüler.

      Özellikle genel başkan yardımcısı konumunda ki zatı muhterem bırakın Muharrem incenin seçilmesi CHP ni de bir kenara bırakarak tek derdinin kendisinin seçilmesi telaşına düştü ve her gün mikrofonu alarak kendi reklamını yaptı. Ne diyordu “ Başın düşerse dara veli ağbabayı ara”……….????????

      Kimin başı dara düşmüş ve kim aramışta kurtarmışsa gerçekten ben de merak ediyorum.

Ha kurtardıkları vardır etrafında dolaşan yağcılık yalakalık biraz da tefecilik yapanlara büyük ihtimalle…

        İl başkanı olacak zatı muhtereme gelecek olursak o tam bir komedi. Yukarda ki oy tablosunu iyi incelediğimizde bir kere on binlerce oy artmasına rağmen bir dönem %19 olan oy 16 ya düşmüş Muharrem ince tek başına senden yaklaşık 30 bin oy fazla almış. AKP biraz oy kaybetse de MHP Malatya da oyunu ikiye katlayarak senin kadar oy almış ve 20 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarmış halen bu başkan olacak zatı muhterem biz karlıyız kazançlıyız gibi saçma sapan açıklamalar yapıyor yapmakta.

        Öncelikle en büyük hata aday belirleme konusunda yapılmıştır. CHP İl başkan ve yöneticileri Malatya da ki tüm toplantılarda hak hukuk Adalet diye her yerde sloganlar atarken her türlü haksızlığı hukuksuzluğu adaletsizliği de kendileri yapmaktadırlar.

 Birinci sıra 7 yıldır bir kişiye sabitlenmiştir.

       Hiç kimsenin itiraz hakkı yok değiştirme gücü yok çünkü birinci sıraya kilitlenen oturan şahıs CHP genel başkan yardımcısı koltuğunda oturtulmaktadır.

       Onun belirlediği ve icazeti ile de il başkanlığı koltuğu doldurulmuştur. Bu durumda hiç kimsenin seçme seçilme hakkı yoktur.

      Seçilmek için Genel başkan yardımcısından icazet almazsan zor hatta imkânsız o zaman nerede hak hukuk ve adalet nerede demokrasi nerede insan hakları.?

    İl başkanı diyor ki AKP 50 bine yakın oy kaybetti bizim oyumuz arttı biz kazandık, Ayrıca da HDP oy vermeyin dedik verdiler falan da filan Vah zavallı vah..

        CHP Malatya da bir bile çıkarmasa meclisi etkilemez değişen bir şey olmazdı ancak HDP barajı aşmasa idi şimdi AKP nin bu mecliste 350 – 360 milletvekili var idi MHP ile birleştirdiğin zaman her yasayı her türlü kanunu istediği şekilde çıkarırdı. Şimdi…

     Bu il başkanı ya rakamları bilmiyor ya da dayak yememiş derler ya ondan işte.

       Siyasette kazanmak iktidar olmaktır. Siz icazetle geldiğiniz il başkanlığı makamından oturduğunuz günden bu güne kadar hiç seçim kazandınız mı en azında Malatya da 1. Parti olabildiniz mi? be hey gafil.

      Sizler ancak alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete misali parti içinde ayak oyunları ile parti içi iktidarı elinizde bırakmaz ve bununla da tatmin olan sözüm ona siyasetçilersiniz.

       Bence bu seçimlerde ders çıkarın en azında bu günden sonra bu partiye inanan oy veren vermek isteyen halkın önünü açın.

 Gelin bir öz eleştiri yapın ve adam gibi istifanızı verin ve bu halkın yakasından düşün.

 Yoksa vallahi de billahi de işiniz zor halkın içerisinde artık siyasi itibarınız yok kalmamış.

 Bu halk artık sizden umudunu kesti bunu iyi bilin ve kararınızı verin istifa da erdemliliktir.  

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

CHP DE ÖN SEÇİM OLMALI
30 Ocak 2023 15:16

MALATYA VE TÜRKİYE DE SİYASETTEN NELER OLUYOR…?
27 Aralık 2022 15:16

MALATYA DA FUTBOLU KATLEDEN ZİHNİYET
15 Kasım 2022 15:16

BU BİR GÖZDAĞIDIR
08 Ekim 2022 15:16

Oğuzhan Ata Sadıkoğlunu ve Ramazan Özcan'ı yürekten tebrik ediyorum
03 Ekim 2022 15:16

ÇGD PANEL ve KONFERANSI DOLU DOLU GEÇTİ
27 Eylul 2022 15:16

24 KERE KAYISI FESTİVALİ YAPTIK ANCAK 25. KADAR DOLU DOLU YAPAMADIK..
16 Temmuz 2022 15:16

AKÇADAĞ' LI OLMAK ..
12 Haziran 2022 15:16

SİYASET VE AKP KISKACINDA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
01 Haziran 2022 15:16

KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİL..!!
12 Mayıs 2022 15:16

"Ramazanı karşılarken, Sakız orucu bozmuyorsa gerisi önemli deeeil,”
04 Nisan 2022 15:16

14 MART TIP BAYRAMI BURUKTA OLSA KUTLU OLSUN
14 Mart 2022 15:16

HAYVAN BARINAĞI LAZIM DA!! PEKİ, NEDEN HAÇOVA BÖLGESİ?
01 Mart 2022 15:16

KAHTALI VE “ ALLAH İLE ALDATMAK “
23 Şubat 2022 15:16

MALATYA SPOR(LAR) VE ALT YAPI
15 Şubat 2022 15:16

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü ve ödül törenleri..
18 Ocak 2022 15:16

YENİ yıla ZAM FURYASI ile başladık. Davul çalan Yurttaşlarımızı alanlara davet ediyoruz!!
03 Ocak 2022 15:16

MARAŞ KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ...
20 Aralık 2021 15:16

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRİSİ
11 Aralık 2021 15:16

Prof dan Mezhepçi,ırkçı ayrımcı gerici yobaz olmaz mı ?….olmuş
11 Kasım 2021 15:16

Selahattin Gürkan’a soruyorum…… Jeton gazeteci ne demek ve varsa kimler?
04 Ekim 2021 15:16

Vali ve Malatya B.Belediye başkanım; 2,5 katrilyon mu büyük 5 bin küsur TL mi?
15 Ağustos 2021 15:16

ORADA ORMAN YANARKEN BURADA CİĞERİMİZ YANDI..YANIYOR
03 Ağustos 2021 15:16

Büyük şehir belediye ve milli eğitim Malatya'nın hafızasını yok ediyorlar
12 Temmuz 2021 15:16

Selahattin Gürkan bu ne acele..!!
30 Haziran 2021 15:16

“ Kim bu pislik gazeteciler………”
13 Haziran 2021 15:16

GÜRKAN, MEYDAN YAPARKEN….
29 Mayıs 2021 15:16

CHP DE Kİ A RIZALAR
20 Mayıs 2021 15:16

18 NİSANLARI UNUTMA! UNUTTURMA
19 Nisan 2021 15:16

Bu da Malatya'nın Büyük şehir başkanı ve Meclisi.. Ve….Sultan Suyu’ ndan Tek Kelime Yok!
11 Mart 2021 15:16

MALATYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE BAKARKEN…
22 Şubat 2021 15:16

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ VE OLAYLAR…!
09 Şubat 2021 15:16

HRANT’I ANARKEN
19 Ocak 2021 15:16

GAZETECİLER
12 Ocak 2021 15:16

DOĞUDA GÖREV YAPMIŞ BİR ÖĞRETMENİN İBRETLİK İTİRAFI:
31 Aralık 2020 15:16

GÜRKAN BEY….. İŞÇİLER AÇLAR ADž.
17 Aralık 2020 15:16

Y. Malatya spor da takım iç işlerinde neler oluyor?
27 Kasım 2020 15:16

Bülent Şeftalici oğlu YA DA Kaptan , Büloş
16 Kasım 2020 15:16

İLGİLİ SAVCILIĞA: SUÇ DUYURUSUDUR
16 Kasım 2020 15:16

….VE MALATYA BELEDİYE BAŞKANLARI.....
24 Ekim 2020 15:16

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ GÜRKAN NE YAPTI? NE YAPMAK İSTİYOR?
08 Ekim 2020 15:16

HASTANELER, FABRİKALAR VE HAPİSHANELER
30 Eylul 2020 15:16

12 EYLÜL "LANETLE ANILAN KAP KARANLIK ACILARLA DOLU BİR TARİH"
13 Eylul 2020 15:16

Malatya spor nereye gidiyor? neden takoz koyarlar?
18 Ağustos 2020 15:16

Kılıçdaroğlu "Kendi kendimle yarıştım birinci oldum..." dedi
27 Temmuz 2020 15:16

Gözünüz aydın Ayasofya ibadete açıldı açılacak..!!!
11 Temmuz 2020 15:16

Avukatların Başkente Yürüyüşü, Türkiye'nin Adalet ve Demokrasi Haykırışıdır!
22 Haziran 2020 15:16

ERKEN SEÇİMİN ALT YAPISI MI OLUŞTURULUYOR?
03 Haziran 2020 15:16

Corona virüs ve Dünya da değişim halleri
24 Mayıs 2020 15:16

MAĞDURİYET VE KRİZ ÜZERİNDE BESLENEN İKTİDAR
10 Mayıs 2020 15:16

MALATYA SPOR ORTAK PAYDAMIZ
05 Mart 2020 15:16

CHP MALATYA İL KONGRESİNİ İZLERKEN....!!
10 Şubat 2020 15:16

Y. MALATYA SPOR ve ADİL GEVREK..
29 Ocak 2020 15:16

“Naylon gazeteci (ler) “
24 Ocak 2020 15:16

FATİH AVCI EFENDİ…
17 Ocak 2020 15:16

Gazeteci kardeşlerim boş işlerle zaman geçirme zamanı değil
13 Ocak 2020 15:16

Ethem Sanacak nire Malatya’da Fahri hemşerilik nire
09 Ocak 2020 15:16

Malatya valisinin dikkatine VALİLİKTE KADINA ŞİDDETİN TARTIŞILDIĞI GÜN VE SAATTE 11 KADINA EMNİYETTE ŞİDDET VE GÖZALTI
18 Aralık 2019 15:16

Veli Ağbaba ve Malatya medyası?
13 Kasım 2019 15:16

DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA?
29 Ekim 2019 15:16

BİR ÜLKEDE EĞİTİMİN ÇÖKÜŞÜ O ÜLKEDE HALKIN ÇÖKÜŞÜDÜR
25 Ekim 2019 15:16

"SAVAŞ ZORUNLU OLMADIKÇA CİNAYETTİR. M.Kemal ATATÜRK "
14 Ekim 2019 15:16

MALATYA DA CHP İL DANIŞMA KURULUNU İZLERKEN
21 Eylul 2019 15:16

HAYDAR KARADUMAN?I UĞURLARKEN
05 Eylul 2019 15:16

MALATYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ NE YAPIYOR?----Kayyum Kararları Gayrimeşrudur, Derhal Geri Alınmalıdır!
29 Ağustos 2019 15:16

Özgürlük, Eşitlik, demokratik hukuk ve Barış içinde Ortak bir yaşam kuralım.
30 Temmuz 2019 15:16

Malatya fotoğraf sanatçıları derneği (MAFSAD ) Ve Arapkir belediye başkanı Haluk Cömertoğlu
09 Temmuz 2019 15:16

EDEPSİZLİK....!!!!!!!
02 Temmuz 2019 15:16

23 HAZİRAN 2019 SEÇİMLERİ!DEMOKRASİNİN GALİBİYETİ İLE BİTTİ..
24 Haziran 2019 15:16

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ NE DURUMDA? İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR?
24 Haziran 2019 15:16

MALATYA? DA İSTANBUL SEÇİMLERİ VE YENİ SİYASET PANELİ YAPILDI.
14 Haziran 2019 15:16

İstanbul seçimlerinin iptal olma ihtimali var (mı!!!? )dır
24 Mayıs 2019 15:16

AHMET ÇAKIR, HACI UĞUR POLAT BAŞKANLAR VE SELAHHATTİN GÜRKAN BAŞKAN
10 Mayıs 2019 15:16

YSK?NIN İSTANBUL KARARI YANLIŞTIR, HAKSIZ, ADALETSİZ VE HUKUKSUZDUR.
08 Mayıs 2019 15:16

BU YUMRUK FAŞİZMİN AYAK SESİ?.
23 Nisan 2019 15:16

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA TESLİM EDİLMİŞ?..
16 Nisan 2019 15:16

Malatya?da Tarık Kaya Elazığ? da Songül Tunçdemir hapiste
11 Nisan 2019 15:16

SEÇİM SONUÇLARI
08 Nisan 2019 15:16

VELİ HER GEÇEN GÜN CHP DE TEHLİKELİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
23 Mart 2019 15:16

CHP + İYİ PARTİ = MİLLET İTTİFAKI MI DEDİNİZ? ?..ANLAŞILMADI..DA
02 Mart 2019 15:16

ÜNİVERSİTE VE CAMİ
25 Şubat 2019 15:16

İnsan, haklarıyla insandır....
19 Şubat 2019 15:16

NEDEN SANA OY VERMEYECEĞİM DİYORUM?.
04 Şubat 2019 15:16

?.HADDİNİ BİLMEK? VE AKP VEKİLİ KAHTALI
28 Ocak 2019 15:16

Veli Ağbaba ve Öznur Çalık
20 Ocak 2019 15:16

TAM İNANIYORDUM Kİ......
15 Ocak 2019 15:16

YEREL BASIN VE Y.MALATYASPOR
02 Ocak 2019 15:16

MARAŞ KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ!
18 Aralık 2018 15:16

İHD MALATYA ŞUBE BAŞKANI GÖNÜL ÖZTÜRKOĞLUNA ÖZGÜRLÜK???
11 Aralık 2018 15:16

Gazeteci ve polis
03 Aralık 2018 15:16

CHP ve ideoloji
19 Kasım 2018 15:16

CHP GERÇEKTEN NE YAPMAK İSTİYOR? İKTİDAR OLMAK İSTİYOR MU İSTEMİYOR MU?
13 Kasım 2018 15:16

STAR TV ve GAZETESİ İLE HALK TV ve ARENASI.
03 Kasım 2018 15:16

YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN
17 Ekim 2018 15:16

EKONOMİNİN ABD MCKİNSEY ŞİRKETİ KONTROLÜNE GEÇMESİ TAM BİR DARBEDİR!
06 Ekim 2018 15:16

" Bu gidişe rızamız değil itirazımız var "
21 Eylul 2018 15:16

Malatya?dan Tunceli ve Munzur?a
06 Eylul 2018 15:16

BARIŞ..
29 Ağustos 2018 15:16

ATATÜRK?ÜN KURDUĞU YAŞATTIĞI ?TÜRK OCAKLARI ? BAŞKANLIĞINA YAKIŞMIYORSUNUZ..!!
11 Ağustos 2018 15:16

İMZA VEREN DELEGE SAYISI GÖSTERİYOR Kİ DEĞİŞİM ŞART OLDU
05 Ağustos 2018 15:16

ARGUVAN FESTİVALİ VE İNSAN HAKLARI
03 Ağustos 2018 15:16

Gün, ben değil Biz olma günüdür.
13 Temmuz 2018 15:16

? MAĞRURLANMA PADİŞAHIM SENİ DE BİR YARATAN VAR ?
30 Haziran 2018 15:16

VAKİT TAMAM GÖZLER SANDIKLARDA
22 Haziran 2018 15:16

BİRLEŞELİM DE HANGİ KISTASLA? HANGİ ORTAK PAYDA DA?
10 Haziran 2018 15:16

ADAY BELİRLEME VE ADAY TANITIMLARI?
01 Haziran 2018 15:16

CHP?DE LİSTELERİ YAPANLAR NE YAPMAK İSTİYOR?
26 Mayıs 2018 15:16

Malatya da siyaset ne alemde?
20 Mayıs 2018 15:16

ERKEN SEÇİM CUMHURBAŞKANLIĞI VE VEKİLLİK İÇİN ADAY ADAYLARI
12 Mayıs 2018 15:16

BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
30 Nisan 2018 15:16

ERKEN DEĞİL BASKIN SEÇİM ve MURAT KARAYALÇIN
23 Nisan 2018 15:16

OHAL?E HAYIR
16 Nisan 2018 15:16

NE İŞ VE KİME İŞ YAPARSIN AKÇADAĞ BELEDİYE BAŞKANI?
30 Mart 2018 15:16

TİCARET BORSA SEÇİMLERİ VE GÜRSEL ÖZBEY
21 Mart 2018 15:16

MALATYA DA NELER OLUYOR? TSO SEÇİMLERİ; Y. MALATYA SPOR ? FENER BAHÇE MAÇI VE VIP
16 Mart 2018 15:16

"KADINLAR ERKEKLERLE BİRLİKTE BİR BÜTÜNÜ TAMAMLAYAN DİĞER YARIDIR
09 Mart 2018 15:16

AKLI BAŞINDA İDEOLOJİK BİLGİLİ BİRİKİMLİ (SOSYAL) DEMOKRAT OLMAK
03 Mart 2018 15:16

ATATÜRK SPOR SALONU NE ZAMAN KANAL BOYU SPOR SALONU OLDU?
23 Şubat 2018 15:16

TÜRBİN İNCE DELEGE KILIÇDAROĞLU DEDİ
09 Şubat 2018 15:16

MALATYA TSO DA NELER OLUYOR??..?
01 Şubat 2018 15:16

ÜLKEDE NELER OLUYOR?
27 Ocak 2018 15:16

AKP li ler CHP İstanbul il başkanından neden korktular?
21 Ocak 2018 15:16

MALATYA DA AKP 2017 DEĞERLENDİRMESİ YAPTI.
13 Ocak 2018 15:16

CHP ve Parti içi Demokrasi..
06 Ocak 2018 15:16

Sıra susan herkese geldi!
29 Aralık 2017 15:16

CHP İL KONGRESİ
24 Aralık 2017 15:16

İNSAN; HAKLARI İLE İNSANDIR.
18 Aralık 2017 15:16

CHP DE İL KONGRESİ SÜRECİ
09 Aralık 2017 15:16

DÜŞÜNDÜREN KONGRELER SÜRECİ VE CHP
04 Aralık 2017 15:16

BU KEZ DE CHP NİN ALTINI BOŞALTARAK DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR..!!!
30 Kasım 2017 15:16

Faşist, ırkçı, dinci, hain provokatörler iş arıyor..!
27 Kasım 2017 15:16

CHP de TABANIN SESİNİ DİNLEYİN
17 Kasım 2017 15:16

CHP DE KONGRELER YAKLAŞIRKEN
11 Kasım 2017 15:16

YAŞASIN CUMHURİYET TE HANGİ CUMHURİYET?
06 Kasım 2017 15:16

MALATYA GÜNLERİ VE FİLİM FESTİVALLERİ
30 Ekim 2017 15:16

MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ VERMEK? NE DEMEK!!!?
23 Ekim 2017 15:16

DEMOKRASİ VE LAİKLİK
07 Ekim 2017 15:16

CHP ADALETİ VE KUZEY IRAK TEZKERESİ
01 Ekim 2017 15:16

LAİK, BİLİMSEL, DEMOKRATİK, ANADİLDE EĞİTİM İSTİYORUZ
24 Eylul 2017 15:16

12 Eylül 37. Yaşına girerken
15 Eylul 2017 15:16

AKP yolun sonuna mı geliyor?
11 Eylul 2017 15:16

1 EYLÜL HEM BAYRAM HEM CUMA HEM DE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ İDİ !!
08 Eylul 2017 15:16

MALATYA?DA ?SU? DAN KAYNAKLI İSHAL VE KUSMALAR
20 Ağustos 2017 15:16

DİNCİ, GERİCİ, YİYİCİ ( LER )
12 Ağustos 2017 15:16

EYYY MECZUPLAR, SİZE O FAŞİST İSLAMCI DEVLETİ KURDURMAYACAĞIZ..
08 Ağustos 2017 15:16

Faşizme karşı omuz omuza
06 Ağustos 2017 15:16

CUMHURBAŞKANI GELDİ MALATYALI HAPİS EDİLDİ
06 Ağustos 2017 15:16

Her gün artan baskıya, zulüm ve ötekileştirmeye karşın? Durmak yok yola devam
23 Temmuz 2017 15:16

Hak, Hukuk, Adalet? Ve 15 Temmuz
16 Temmuz 2017 15:16

? Meşale ? li yürüyüş
12 Temmuz 2017 15:16

16 Nisan, AKP ve CHP
11 Haziran 2017 15:16

CHP BÖYLE GİTMEZ!!! GİTMEMELİ
01 Mayıs 2017 15:16

BU SEÇİM SONUCU DÜŞÜNDÜRÜCÜ!
17 Nisan 2017 15:16

YOLSUZ VE LOCA SIZ STADYUMUMUZ HAZIR (MI?)
15 Nisan 2017 15:16

SAYIN BAŞKAN YEŞİLYURT BELEDİYESİ NEREDE?..... NE İŞ YAPAR?
26 Mart 2017 15:16

ORGANİZE SANAYİ VE ARITMA TESİS (LER )İ
12 Mart 2017 15:16

Yok edilmek istenen Cumhuriyet ve demokrasi
18 Şubat 2017 15:16

TESLİM OLMADAN EL ETEK ÖPMEDEN DELİKANLI GİBİ YAŞAMAK
28 Ocak 2017 15:16

GAZETECİ OLMAK..
31 Aralık 2016 15:16

80 ÖNCESİ CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANIMI ANARKEN..
13 Aralık 2016 15:16

YARIN GEÇ OLMADAN, ZAMAN GEÇMEDEN, TEMELLER ATILMALI
11 Aralık 2016 15:16

15 TEMMUZ VE SONRASI…
02 Aralık 2016 15:16

TÜRKİYEYİ KARIŞTIRIYORLAR.
07 Kasım 2016 15:16

ÖNCE İNSAN
30 Ekim 2016 15:16

VALİ MUSTAFA TOPRAK VE AKÇADAĞ ÖREN ZİYARETİ
22 Ekim 2016 15:16

Demokrasi ve özgürlük
02 Ekim 2016 15:16

VELİ AĞBABA’YA SORUYORUM..
25 Eylul 2016 15:16

12 EYLÜLDEN 15 TEMMUZA VE SONRASI
18 Eylul 2016 15:16

Malatya’da da su sorun olursa…!!!
27 Ağustos 2016 15:16

CEMAAT CEMAATLERLE TEMİZLENMEZ TEMİZLENMEMELİ
29 Temmuz 2016 15:16

ÜÇ (Y); ( YALAKALIK, YAĞCILIK, YALANCILIK…!!)
23 Temmuz 2016 15:16

15 TEMMUZ VE SONRASI……………
17 Temmuz 2016 15:16

SAYIN VALİM HOŞ GELDİNİZ
16 Temmuz 2016 15:16

Y. Malatya spor kongresi ve Naci şavata..
11 Temmuz 2016 15:16

KANLA BESLENEN CANİLER DURMAK BİLMİYOR
01 Temmuz 2016 15:16

SAVAŞ , ŞİDDET VE TERÖR!!. PEKİ, NE ZAMANA KADAR!! ?
11 Haziran 2016 15:16

EGEMEN SINIFLARIN ANAYASA SI VE FAŞİZM
28 Mayıs 2016 15:16

EGEMEN SINIFLARIN ANAYASA SI VE FAŞİZM
28 Mayıs 2016 15:16

Vali Süleyman Kamçı Adana demir spor polemiğine son noktayı koydu.
22 Mayıs 2016 15:16

ERDOĞAN, AĞBABA VE ADD DE ANAYASA TARTIŞMASI
15 Mayıs 2016 15:16

ALEVİ PLATFORMU VE DEVLETİN ALEVİSİ OLMAK
09 Mayıs 2016 15:16

DOKUNULMAZLIK, 6 MAYIS VE CHP
01 Mayıs 2016 15:16

AH CHP, VAH CHP
18 Nisan 2016 15:16

HANGİSİ İĞRENÇ VE ÇİRKEF… ?
11 Nisan 2016 15:16

SİZLERLE AYNI ÜLKEDEN YAŞAMAKTAN TİKSİNİYOR UTANIYORUM
02 Nisan 2016 15:16

BİRLİK BERABERLİK ADINA GÜZEL BİR ÖRNEK VE GÜZEL BİR ZAMAN
27 Mart 2016 15:16

İSMETPAŞA PARKI, KANALBOYU, KERNEK VE 2016 YATIRIM YILI TOPLANTISI.
13 Mart 2016 15:16

“AĞBABA ADAY OLDUKCA BİZİM OYLARIMIZ MALATYA’DA ARTIYOR”
29 Şubat 2016 15:16

DAHA DÜN BARIŞ DİYEN MALATYA STK LARI NEREDELER? NE YAPARLAR?
07 Şubat 2016 15:16

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ VE KARACİĞER NAKİL HASTANESİ AÇILIŞI
01 Şubat 2016 15:16

AKP, CHP, MHP, HDP VE TERÖR
24 Ocak 2016 15:16

GAZETECİLER GÜNÜNDE 53 YIL ÖNCE 53 YIL SONRA
17 Ocak 2016 15:16

MARAŞ, SURUÇ, ANKARA VE CİZRE SİLOPİ KATLİAMLARI
21 Aralık 2015 15:16

ANKARA KATLİAMI VE ŞEHİTLERİN KIRK MEVLÜTLERİ
22 Kasım 2015 15:16

“ MALATYA SÖZLEŞMESİ.." İLE MALATYA DA SORUNLAR BİTTİ BİTECEK MİİİŞ..!! ……. AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR,
02 Kasım 2015 15:16

7 HAZİRAN ARİFE İDİ 1 KASIM BAYRAM OLSUN
25 Ekim 2015 15:16

DEMEDİ DEMEYİN..
04 Ekim 2015 15:16

BU NASIL BİR ANLAYIŞ? BU NASIL BİR DÜŞÜNCE…
23 Eylul 2015 15:16

TERÖR NEDİR? TERÖRİST KİMDİR ?
16 Eylul 2015 15:16

UYAN ARTIK TÜRKİYE
08 Eylul 2015 15:16

SAVAŞIN GALİBİ YOKTUR.
14 Ağustos 2015 15:16

TEHLİKELİ…..ÜÇL܅
25 Temmuz 2015 15:16

12 EYLÜLCÜLER GİTTİ …. 12 EYLÜL HALEN YERİNDE DURUYOR
15 Temmuz 2015 15:16

DEMOKRASİ, ADALET, BARIŞ
01 Temmuz 2015 15:16

VELİ AĞBABA VE ANLAYIŞI
24 Haziran 2015 15:16

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN YEREL ANALİZİ
17 Haziran 2015 15:16

BOMBALARDA, KURTARAMADI VE DURDURAMADI
11 Haziran 2015 15:16

OYUM HDP YE ÇÜNK܅.
03 Haziran 2015 15:16

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ O BİR SEÇİMLERE BENZEMİYOR.
26 Mayıs 2015 15:16

SİYASETTE ZÜBÜKLER MEDYA DA FIRILDAKLAR.
21 Mayıs 2015 15:16

MALATYA DA SİYASET VE SİYASETÇİ PROFİLİ VE GELİŞMELER
12 Mayıs 2015 15:16

YALAN MI? YANLIŞLIK MI?
06 Mayıs 2015 15:16

DEVİR TİLKİ İLE PLAN YAPAN KURT İLE AVLANANLARIN DEVRİ OLMUŞ…
29 Nisan 2015 15:16

VELİYİ MECLİSE PORGALI TAŞIYACAK !(MI?)
14 Nisan 2015 15:16

YA DEMOKRASİ YA DA TEK ADAM FAŞİZMİ
31 Mart 2015 15:16

SES ÇIKARMAYA VARMISINIZ!!?
24 Mart 2015 15:16

DEVLET ÇÖKMÜŞ HİÇ HABERİMİZ YOK
17 Mart 2015 15:16

“NEDEN HDP…?"
03 Mart 2015 15:16

“Kontenjan”ve “ eğilim yoklaması “ Emek Gaspıdır
24 Şubat 2015 15:16

Şıracının şahidi bozacı
12 Şubat 2015 15:16

VELİ AĞBABA , YEREL YÖNETİMLER VE ŞİŞLİ..!
13 Ocak 2015 15:16

YOLSUZLUK YAPANLAR VE KALEM KIRANLAR
30 Aralık 2014 15:16

“ Böyle bir Ülkenin öğretmeni olmaktan utanıyorum “
24 Aralık 2014 15:16

17 – 25 ARALIK VE TEKRAR 14 ARALIK
16 Aralık 2014 15:16

1970 YILI CHP GENÇLİK KOLLARI
09 Aralık 2014 15:16

RTE’ den geçmişte söylenen inciler….
03 Aralık 2014 15:16

2015 SEÇİMLERİ YAKLAŞIRKEN AĞ(A)BABALI CHP
27 Kasım 2014 15:16

ÇARE.. YENİ SİVİL VE DEMOKRATİK ANAYASADIR…..
20 Kasım 2014 15:16

SİYASİ PARTİLER VE PROJELERİ NELERDİR?
13 Kasım 2014 15:16

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAMBÜS YÜZÜNDEN İPTAL….!!!!
13 Kasım 2014 15:16

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TRAMBÜS YÜZÜNDEN İPTAL….!!!!
05 Kasım 2014 15:16

ALEVİLERİN CEM(LER)İ
23 Ekim 2014 15:16

VEKİL BEY GÖLGE ETME BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ
01 Ekim 2014 15:16

KATLEDİLEN ORTA DOĞU HALKLARINA KARŞI VİJDAN HAREKETİ
19 Eylul 2014 15:16

“Kendi adayımızı gösterirsek kaybederiz anlayışı, Liberal ve gerici bir dayatmadır.”
12 Temmuz 2014 15:16

CHP de DÜN ve BUGÜN
05 Temmuz 2014 15:16

MALATYA GAZETECİLER VE TELEVİZYONCULAR CEMİYETİ KURULURKEN
20 Haziran 2014 15:16

BAYRAK BİZİM ORTAK SEVDAMIZDIR
12 Haziran 2014 15:16

Tüm Yazılar