HACOVALILAR HACI BEKTAŞ’TA BULUŞTU
Malatya Haçovalılarının Malatya, İstanbul, Mersin ve İzmir’de bulunan dernekleri tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Hacı Bektaş buluşması, bu yıl 29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.
Hacı Bektaş’ta bulunan Garip Dede Cem ve Konukevi’nde düzenlenen etkinlikte Haçovalılar, cem ve lokma programında bir araya geldi.
Yoğun katılımın olduğu buluşmada kültür merkezindeki cem alanı Haçovalıları almaya yetmedi. Hemşehriler bir araya gelerek uzun süredir devam eden hasretlerini giderirken, birlik ve beraberlik duyguları da pekiştirildi.
Cem programının yanı sıra aynı kazanda hazırlanan lokmalar paylaşılırken, Haçovalıların yaşadığı sorunlar, talepler ve çözüm önerileri de konuşuldu.
Buluşmada duygu dolu anlar yaşanırken, farklı kentlerde yaşayan Haçovalıların bir araya gelmesi büyük memnuniyet yarattı.
Malatya, İstanbul, Mersin ve İzmir’de faaliyet gösteren Haçovalılar derneklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyon, birlik, dayanışma ve kardeşlik içerisinde tamamlandı.
Etkinliğe katkı sunan ve emeği geçen tüm canlara teşekkür edilirken, paylaşılan lokmaların Hak tarafından kabul edilmesi dileğinde bulunuldu.
Emeği geçen tüm canlarımızın ellerine, emeklerine ve yüreklerine sağlık.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gündem kategorisindeki diğer haberler

Ali Dayı Balık ve Et Restaurant’ın 6. Şubesi Güngör Caddesi’nde Görkeml…

Taştepe’de Tahliyeden Anahtar Teslimine Uzanan Dönüşüm

Boyraz: Malatya’nın tüm dinamiklerini aynı masada buluşturacağız

TÜRK ALEVİ OCAKLARI’NDAN KEMAL ÖZTÜRK’E SERT TEPKİ: “ALEVİLER SİZİN HED…

Boyraz: “Tek Kişinin Yönetimine Dayalı Bir Sistem İstemiyoruz”

