ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Madımak şehitlerine hakaret etmek kimsenin haddi değildir.! Madımak Şehitleri Onurumuzdur..!

 

20 Temmuz 2020 06:14
Madımak şehitlerine hakaret etmek kimsenin haddi değildir.!    Madımak Şehitleri  Onurumuzdur..!

 

 

      PSAKD Genel merkez Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak daha önce duyurulmuş olan Hasret Gültekin heykelinin yapılarak açılışı yapılacağı üzere hazırlanırken heykelin ilan edilen tarihten bir gün önce yıkılmış olmasını bir provakasyon olarak nitelendirmiş ve sert bir dillekınamıştır.

2018’de Nazımiye Düzgün Baba Cemevi yönetiminin onayladığı ''Sivas Katliamı Şehitleri Anı Ormanı-Anıt Projesi'' kapsamında, 33 canımızın isimlerinin de yerleştirildiği Hasret Güntekin heykeli açılışının yapılacağı duyurulmuştu.

         Örgüt olarak yakından takip ettiğimiz ve memnuniyet duyduğumuz bir proje olarak görmüştük. Fakat 16-07-2020 Perşembe günü açılışı yapılacağı duyurulan Hasret Gültekin heykeli 15-07-2020 gecesi yıkılmıştır. Bilinmelidir ki, 33 canımızın isimlerini sökenler, Hasret Gültekin heykelini indirenler adeta madımak otelini bir kere daha ateşe vermiştir.

         Düzgün Baba Cem evi yönetimi bilmelidir ki, yeryüzünde hiç bir kuvvet 33 canımızın ismini milyonlarca Alevinin yüreğinden silemez. Heykeli yıkma kararı verenler, Pir Sultan Abdal'a ihanet eden hınzır paşadır. Düzgün Baba Cem evi başkanı, kendisi ile yapılan telefon görüşmesinde, ismini ver(e)meyeceği kurumların karşı çıktığını belirtmiştir.

       Düzgün Baba bizim kutsalımızdır ve Pir Sultan Abdal ile de yol musahibidir. Cem evi yönetimindeki canlar bu sorumluluk ile hareket etmelidir.

       Madımak katilinin serbest bırakıldığı, davaların zaman aşımına uğratılmaya çalışıldığı bir süreçte Cem evi yönetiminin bu davranışı başta şehit aileleri olmak üzere milyonlarca Alevi yi derinden yaralamıştır.

Zira böylesi bir saygısızlığın ne mantıklı bir açıklaması vardır ne de bahanesi.

        Hasret Gültekin 2 Temmuz 1993 günü, tıpkı diğer canlarımız gibi, Pir Sultan Abdal'ı anmak ve onun yolunu ve öğretilerini savunmak üzere Sivas'a gitmişti. Cem evi yönetimine sesleniyoruz, bu kararınızdan geri dönün, projeyi istemeyen kurumlar hangileridir hemen açıklayın.

Böylesi bir yıkım kararını veren vicdanın Alevi dünyasındaki yeri bellidir.

Biz 33 canımızı Düzgün Babanın topraklarına emanet edemeyecek miyiz?

 

MADIMAK ŞEHİTLERİ ONURUMUZDUR.

HASRET GÜLTEKİN ONURUMUZDUR.

PİR SULTAN ABDAL

KÜLTÜR DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.