ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

“ Kara ocak “ ta katledilen gazetecileri anarken

 

08 Ocak 2016 01:46
“ Kara ocak “ ta katledilen gazetecileri anarken

 

Evrensel gazetesinin muhabirlerinden Metin göktepe  8 ocak 1996 yılında haber yapmak üzere gittiği yerde gözaltına alınarak dövülerek öldürülen bir meslektaşımız dı.

Metin göktepe sadece görevini yapmak halkına haber aktarmak için çalıştığı çırpındığı bir zamanda gözaltına alınan 1000 kişinin arasında bilinçli bir şekilde seçilerek döverek öldüren caniler aynı ocak ayında Uğur mumcuyu Hrant dinki de katlederek aynı kaderi paylaştırmışlardır

Üç gazeteci, üç işine aşık adam; Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Hrant Dink..Yıllar farklı olsa da kaderleri aynı..!!! 'Kara Ocak" ta katledilerek yaşamlarına son verilmiştir.

Gazetecileri gününün yaşanacağı şu günlerde çeşitli tarihlerde ancak Ocak ayında üç tane çok önemli gazetecinin öldürülmesi ile çakıştığı şu günlerde bu günü nasıl ve hangi aşkla sevgiyle bu günü anlamlandıracağız ben bunu düşünemiyorum.

10 Ocak gazetecilerin bazı haklar aldığı gündür. 10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı yasa ile alınana haklar ne yazık ki 1971 darbesi ile tekrar ellerinden alınmış bu vesile ile de bayram olarak kutlanan o gün gazeteciler günü olarak anılmaya başlanmıştır.

Özellikle 12 Eylül faşizmi ve son 15 yıllık AKP iktidarında gazeteciler bütün hakları gasp edilmiş özgür basın yok edilmiş yandaş Candaş basın organları yaratılmış yüzlerce hatta binlerce gazeteci işinden aşından olmuş şu an itibarı ile 32 gazeteci mahkum edilmiş olan bir zamanda şu gün de “ 10 ocak “ kara günü kutlamak bence Metin göktepelere Uğur mumculara Hrant Dinklere ters düşer.

Sadece bu üç gazeteci gibi Diğer Zamanlarda Da Şehit Olan Baskı Ve Zulüm Gören Gazete ve basın şehitlerini Doğruları Yani İşini Yaptığı İçin Mağdur Olan Ceza Evine Atılan Tüm Gazetecileri saygıyla anmak gerekir diyor ve gazeteciliğe yeni başlayan arkadaşlarımıza bir tavsiyede bulunarak çağdaş gazeteciler derneği Malatya şube başkanı olarak bütün gazete şehitlerini emekçilerini saygıyla anıyorum. 8 – 1 - 2016

 

Gazeteciyseniz eğilmeyin,                     

Eğilecekseniz Gazeteciyim demeyin.   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.