ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Kılıçdaroğlu: Arınç gerçekleri söylemeyecekse konuşmasın

 

04 Şubat 2016 06:54
Kılıçdaroğlu: Arınç gerçekleri söylemeyecekse konuşmasın

 

 

Canlı yayında AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Bülent Arınç’ın sözlerinin ardından başlayan tartışmayı değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Arınç gerçekleri fazlasıyla biliyor ama söylemiyor. Arınç, gün yüzü görmemiş hakikatleri söylemeyecekse hiç konuşmasın” diye konuştu.

Cnn Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Arınç’ın sözlerinin ardından yaşanan tartışmanın bazı gerçekleri gösterdiğini belirtirken, “Arınç, kimsenin bilmediği bir gerçeği ortaya koymuş değil. Bunun ötesinde çok daha ağırlıklı hakikatlerden bahsediyor ki asıl merakımız o güneş yüzü görmeyen hakikatler nelerdir. 17-25 Aralık olaylarıyla mı ilgili? Başka aktörlerle mi ilgili?” değerlendirmesinde bulundu.

 

Arınç’ı yolsuzluklar rahatsız ediyor’

 

Arınç’ın ‘patlama noktası’na geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Arınç’ı vicdanen rahatsız eden birçok şey var. Yolsuzluklar gibi. Bu çıkışlar bir yerde kalıyor. Ben ilk çıkışından sonra ikinci bir yanıt vermez diye düşünüyordum. Özel bir tanımlama yaparak Erdoğan’ı hedef alması, ben bunun cevabını vereceğim deyip 17.25’te cevap vermesi elbette anlamlıdır” dedi.

 

‘Arınç ve arkadaşları bir köşede otururlar’

 

AKP’den kopan partinin ağır toplarının örgütlü bir kalkışmaya kalkmayacağını ve yeni bir siyasi parti çıkmayacağını tahmin ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Eski tas eski hamam devam eder, Arınç ve arkadaşları bir köşede otururlar. AKP bir rant partisidir, rant dağıttığı sürece, ihaleleri dağıttığı sürece bir ayrışma falan beklemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini Arınç’ın kendi ifadesiyle ‘çınarın gölgesindeki hakikatleri bildiğini’ söyleyerek noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.